Steinberg Cubase pro začátečníky

Odpovědět
Uživatelský avatar
pixel
Administrátor
Příspěvky: 395
Registrován: 09 bře 2009 14:55

Steinberg Cubase pro začátečníky

Příspěvek od pixel »

Video návod na nastávající uživatele Cubase.
2. 2. 2023

Série následujících videí je určená pro začínající uživatele hudebního programu Cubase. Jedná se o jednoduchý a užitečný průvodce pro zatím nepolíbené nastávající uživatele DAW systému společnosti Steinberg. Správa dat na disku, preference, audio systém a další užitečné informace jsou podané jednoduchou formou.

Kamínek po kamínku postavíme domeček a kde jinde začít než od základů. V první části prolétneme Steinberg HUB, ukážeme si kam uložit váš budoucí megahit, prolétneme Project Window a přes Audio System to vezmeme rovnou k Audio Connection, aby se každý váš nápad dostal tam, kam má.


Na chvilku se zastavíme u Control Room a projdeme si tajemná zákoutí tohoto velmi užitečného pomocníka programu Cubase.


Aby váš budoucí megahit měl ty správné technické parametry je třeba navštívit Project Set-up - co která položka znamená, si projdeme v této části. A protože každý z nás je originál, Preference umožňují vyladění systému dle vašich potřeb; v druhé polovině tohoto videa si ukážeme ty nejužitečnější.


Bez nářadí by to nešlo! V následujících minutách si projdeme jednotlivé nástroje (Tools) programu Cubase a ukážeme si jejich potenciál a skryté možnosti. Dále si ukážeme jednotlivé druhy stop (Track Types) a jak a k čemu je použít.


Když už stavíme ten domek, proč si k němu nepostavit i bazén (Pool). V této části se zaměříme na Pool a vysvětlíme si jednotlivé položky tohoto centra všeho dění programu Cubase. A aby toho nebylo málo, ukážeme si, co dokáže Record Mode.


Petr Kovanda
Mistr zvuku, hudební producent, lektor s 30 lety zkušeností získaných doma i v zahraničí. Absolvent SAE Sydney.
Věnuje se nahrávání, mixu a kompletní hudební produkci v předních nahrávacích studiích, ve kterých realizoval desítky nahrávek napříč spektrem hudebních žánrů.

Odpovědět