Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 24 dub 2007 11:43

No, upřímně, ten sw jsem tam napsal jenom pro doplnění, primární je porovnání hw:-) Jden čas jsem měl obě DX7, ale stejný tvuky jsem na tom neposlouchal - charakterem to ale bylo hodně odlišný. S FS1R by to bylo ještě zajímavější, DX200 nebo pluginy na DX kartě bych možná i vynechal. Ale to je na dohodě před přístím meetingem a kdoví, kdy bude:-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 dub 2007 11:49

bassline: jenze z Hamburku to mam do Bratislavy docela z ruky ;)
Pytkin: ja vim ze jo, proto rikam, ze bych si s ni rad pohral, ale i ukazky od nekoho, kdo na to umi dobre zahrat treba trubku, jsou prinosny (kdysi jsem videl horkyho karla jak na VL1 predvadel docela uzasny veci ;)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 24 dub 2007 12:07

Bodyia:
Ja bych prezentaci SW na setkani nezatracoval. I kdyz jsem srdcem silnej zastance HW, tak zrovna ja bych rad ukazal moznosti treba drum synthu Waldorf Attack. je supr a neznam HW ktery by ho prekonalo. Takze priste dam ATTACK ! :D ...precejen celej sraz byl hlavne otom ze se piskalo a bzucelo a preladovalo filtrama, ale chtelo by to i nejaky bici, tak si to vemu klidne na krk.


ono by melo jit taky oto ukazat moznosti s konkretni syntezou a jestli na SW bo HW mi prijde je upne jedno. Klidne at se nam priste sejde 10 notebooku a kazdej at da co ma rad a co rad pouziva ! :D je skoda to delit SW / HW

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2007 12:17

ja som chcel odprezentovat svoju patch banku pre Reason, ale zle som si opisal moje licence cislo pre reason tym padom sa mi ho nepodarilo spustit, serie ma to velmi....s dost velkym nadsenim by som tam poukazoval co vsetko reasonovske syntaky dokazu... :P ...

ecson:...pamatas co som ti tam pustal take dema na bednach ked si tam bol hore? hovoril som ti ' dobre ten virus hraje nie? '...a ty si povedal ze to ma kovovy zvuk...no oklamal som ta, to nebol vir, ale reasonovske syntaky :lol: ...bolo to vyrenderove audio z reasonu, mal som to na CD...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 24 dub 2007 12:22

bassline
Tak pak je vse v poradku, kdyz jsem rek ze to ma kovovej zvuk :D

ale oto nejde. ja chtel aby se na pristim setkani kazdej predved s tim co ma rad. klidne treba kejtrovy krabicky, nebo externi filter, SW synth, SW sampler nebo bici. Zvuk se dnes dela stjne taak na SW jako na HW a me zajima s cim kdo pracuje a co prinese. Tvuj vysnenej Virus je tak jen SW synth. Zrovnatak muj HW AKAI je vlastne jen HW krabice sw SW:))

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 dub 2007 12:23

bodyia píše:
...
Já osobně bych ještě rád zkusil Minimoog kontra SE1X kontra Pulse.
ja navrhuju k tomu jeste prihodit minimonsta! :twisted:

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2007 12:37

no kedze som si mohol vira vyskusat na vlastne usi :) , tak som sa vpodstate aj utrvdil v tom, co som predpokladal...wavetable oscilatory a graintable oscilatorovy mod virusa ma velmi blizko ku zvuku malstromu z reasonu. Kedze oba syntaky disponuju rovnakymi parametrami co sa toho tyka - wavetable, index, formant shift a modulacia tycho parametrov, tak ide z oboch dostat velmi pribuzne zvuky...mozno ze na tom virovi je to trosku co sa kvality tyka nablyskanejsie, ale keby to bol test naslepo, tak by som to rozoznat asi nevedel...kazdopadne do desktopu TI idem...ked vykradnem banku....cheche

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

attack

Příspěvek od tankista » 24 dub 2007 12:44

ECSON WALDES píše:Bodyia:
Ja bych prezentaci SW na setkani nezatracoval. I kdyz jsem srdcem silnej zastance HW, tak zrovna ja bych rad ukazal moznosti treba drum synthu Waldorf Attack. je supr a neznam HW ktery by ho prekonalo. Takze priste dam ATTACK ! :D ...precejen celej sraz byl hlavne otom ze se piskalo a bzucelo a preladovalo filtrama, ale chtelo by to i nejaky bici, tak si to vemu klidne na krk.


ono by melo jit taky oto ukazat moznosti s konkretni syntezou a jestli na SW bo HW mi prijde je upne jedno. Klidne at se nam priste sejde 10 notebooku a kazdej at da co ma rad a co rad pouziva ! :D je skoda to delit SW / HW
To je zajimavy, dost lidi tvrdi, ze HW verza Attacku hraje lip nez ten soft, ale spatnej rozhodne neni... Ovsem ani microTonic a fxpansion DR-08 bych nezatracoval, vsechno jsou to imho skvely nastroje

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 dub 2007 12:45

ECSON WALDES píše: ale oto nejde. ja chtel aby se na pristim setkani kazdej predved s tim co ma rad. klidne treba kejtrovy krabicky, nebo externi filter, SW synth, SW sampler nebo bici. Zvuk se dnes dela stjne taak na SW jako na HW a me zajima s cim kdo pracuje a co prinese. Tvuj vysnenej Virus je tak jen SW synth. Zrovnatak muj HW AKAI je vlastne jen HW krabice sw SW:))
moc dobrej napad a jsem moc rad ze z tvoji hlavy ;) mohl bys pridat i discovery ;)
taky o necem zapremejslim, mozna bych mohl ukazat i vira s kompem a ukazat to ve spojeni treba s guru drummachine ;).. na tyhle veci by to asi chtelo projektor ;)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 24 dub 2007 17:51, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2007 12:46

no a este co sa tyka ovladania...tusil som ze ovladat ce klasicke potenciometre to nebude az tak pohodle ako cez enkodery a je to tak...teda aspon pre mna...a tak isto je trosku nekomfortne aj to, ze vir nema pre vsetky parametre priamy pristup - knoby...to znamena ze ak chcem v rychlosti prechadzat a vidiet hodnoty niektorych parametrov, tak musim ist do menu, cez tlacitka...nie je problem sa v tom orientovat a prechadzat medzi tymito jednotlivymi menu, ale nie je to proste az tak komfortne...ale robil som s tym len jeden den, takze je to asi aj o zvyku.... A druha vec, na ovladanie tam je aj ten VST plugin...ale kedze som mal tu cest s hw masinou, tak ju predsa nebudem obvladat cez software nie? :lol:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 dub 2007 12:47

bassline píše:no kedze som si mohol vira vyskusat na vlastne usi :) , tak som sa vpodstate aj utrvdil v tom, co som predpokladal...wavetable oscilatory a graintable oscilatorovy mod virusa ma velmi blizko ku zvuku malstromu z reasonu. Kedze oba syntaky disponuju rovnakymi parametrami co sa toho tyka - wavetable, index, formant shift a modulacia tycho parametrov, tak ide z oboch dostat velmi pribuzne zvuky...mozno ze na tom virovi je to trosku co sa kvality tyka nablyskanejsie, ale keby to bol test naslepo, tak by som to rozoznat asi nevedel...kazdopadne do desktopu TI idem...ked vykradnem banku....cheche
cece ty uz zahod ty sluchatka, uvidis ze to bude jako kdyz sundas brejle proti slunicku!
bassline píše:no a este co sa tyka ovladania...tusil som ze ovladat ce klasicke potenciometre to nebude az tak pohodle ako cez enkodery a je to tak...teda aspon pre mna...a tak isto je trosku nekomfortne aj to, ze vir nema pre vsetky parametre priamy pristup - knoby...to znamena ze ak chcem v rychlosti prechadzat a vidiet hodnoty niektorych parametrov, tak musim ist do menu, cez tlacitka...nie je problem sa v tom orientovat a prechadzat medzi tymito jednotlivymi menu, ale nie je to proste az tak komfortne...ale robil som s tym len jeden den, takze je to asi aj o zvyku.... A druha vec, na ovladanie tam je aj ten VST plugin...ale kedze som mal tu cest s hw masinou, tak ju predsa nebudem obvladat cez software nie? :lol:
to neni tak uplne pravda, protoze tech knobu je tam pomerne dost a ovladani primo je velmi pohodlny na pomery hw. do menu se v podstate nemusi, staci pouzivat shift.. a ta posledni veta je uhozena, mel si pred sebou hw kterej disponuje i rozhranim v pc tak proc ho ovladat jen na hw?!

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2007 12:59

biscuit:...zo shiftom sa nedostanem vsade...ten shift funguje len s urcitymi parametrami...ked chcem napr. vidiet a nastavovat saturaciu filtra, tak musim ist cez EDIT a v menu este najst ten parameter....fyzicky by to musel byt asi 3x taky vacsi synth aby ponukal priamo pristup ku vsetkym parametrom....takze realne to neni moc :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 14:24

bassline : ved si videl jupiter 8 .. tam su vsetky parametre pristupne :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 dub 2007 14:26

anebo FAT FB383 - uplně všechno přístupné, dokonce i cutoff :wink:

prostě bassline se nudí. Jsou věci, který se editujou dopředu (treba editorem), ulozi se a na livko ten zbytek bohate staci.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 24 dub 2007 14:58

mi je luto programovat HW synth na PC...no ale pri tom mnozstve parametrov ake ponuka vir to proste fyzicky nie je mozne aby bolo vsetko priamo pristupne...to by bol vir strasne drahy, velky a ludia by to nekupovali...

pytkin: no ten jupiter je pekna mrcha obrovska to teda hej :lol:

Odpovědět