Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2007 22:42

no tie spinacie hodiny nie su bez zeme ? ze sa daju strcit do zasuvky aj tak aj obratene ?

Inak ja som zazil doma tiez zaujimavu vec .. Dakto poradi ?

Zapojil som vonku externu (IP44) lampu s cidlom pohybu .. dal som do nej uspornu ziarovku .. a ona blika .. blika tak ze blikne raz za 2-3 sec .. len take "vyboje" .. myslel som ze vadna ziarovka .. vyskusal som dalsie 2 .. to iste .. skusil som dalsie dve ineho vyrobcu . detto .. tak som tam dal normalnu ziarovku .. ta neblika .. tak som si hovoril ze to moze byt tym , ze ten blby spinac nespina fazu ale nulak .. faza ide na tu ziarovku a dako to proste "startuje" .. no neviem ..

Ale dva dni na to mi zena oznamila ze to iste robi aj lamka vnutri v dome v chodbe .. ziarovku spinaju 3 vypinace .. normalne 6tky .. tam je to ale urcite tak, ze sa rozpina faza .. a zaujimave je to , ze to blika len v jendnej kombinacii vypnutia .. ked sa vypinace poprehadzuju , tak to neblika .. to su fakt zahadne veci ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 10 pro 2007 22:57

Pytkin: Predpokladam ze se jedna o stav kdy lampa zrovna nema svitit. Vadna bude asi ta lampa s cidlem, nebo je to proste blbe navrzeny. Usporna zarovka neni zarovka ale zarivka se starterem, jestli blikne tak se na ni aspon na okamzik musi dostat 230V, mozna min...
To ze obyc zarovka neblikne je jasny - na kratkej impuls nenazhavi vlakno. Jestli spinas fazi nebo nulak na ty zarivce by melo byt uplne jedno.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2007 23:37

vuid : jasne , ked nema svietit .. ked ma svietit , tak normalne svieti ..

ale pisem tam , ze mi to robi aj dalsia lampa vnutri .. ktora ma normalne vypinace .. je to haluz .. ale robi to len v jednej kombinacii vypnutych vypinacov ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 11 pro 2007 00:49

Pytkin, mate poltergeista :)
Skusal si uz odmerat napatie na tej lampe ked to tak blika ?
Asi uplna hovadina, ale toto ma napada... tie usporne ziarivky potrebuju svoje napatie na to aby svietili.. ci ked tam ide menej V, tak to takto neblika.... ale asi hovadina.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 pro 2007 10:02

pytkin: pri dvoch vypinacoch vypinas na striedacku fazu a nulak, ako hovoris... cize lampa ma k dispozicii fazu a tu pusta dakam do steny, alebo ak mas trojzilove vedenie, tak do zeme, v tom pripade je ale nejak zle zapojena objimka alebo mas v byte vlhko
kazdopadne cez ziarivku tecie nejaky maly prud, ktory nekonci v nulaku, cize potespanboh. urcite by som to riesil!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2007 11:41

venti :) neskusal .. nechcel sa mi davat dole kryt .. ale asi to spravim .. serie ma to :)

kexik : tiez si myslim , ze ked to blika , tak tam nieco tecie .. vedenie je 3ojzilove .. pri tej vnutornej lampe by vypinace (3) maly vypinat fazu .. jedine ze by neboli zapojene vsetky za sebou .. no budem to asi musiet rozobrat a checknut ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 11 pro 2007 12:55

Hm, tak to asi fakt muze byt odpojovanim nulaku misto faze, pres zarivku ti to pak tece nekam do mokry zdi jak pise kexik. Takze promerit a spravne zapojit serii prepinacu, asi budes muset trochu sekat do omitky:)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 11 pro 2007 13:00

Vypinace musia vzdy vypinat fazu.....bez ohladu na to kolko ich je v alternative pouzitych...to by muselo byt nieco na chuja zapojene.....mozno ze ti ostava "lepit" jeden kontakt na krizaku....kedze ti to robi len v jednej z moznych kombinacii zopnutia...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2007 13:11

mna napadlo jedina moznost .. ze je to zle zapojene .. ze dva prepinace su pred svetlom (faza) a jeden je az za svetlom (nulak) .. tak si to jedine viem predstavit .. ze tie dva pustia fazu a ten za svetlom na nulaku to odpoji ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 pro 2007 13:26

pytkin: ty mas tri vypinace a vsetky sa vzajomne vypinaju? tak to nemam ale paru, ako to mas zapojene... som myslel ze mas dva krizaky, medzi nimi lampu v mostiku... vtedy je v jednej kombinacii cela lampa na faze, nulak odpojeny.
1. ako sa to da vobec zapojit tak, aby bola vzdy rozpajana faza?
2. ako sa to da spravit s tromi dvojpolohovymi prepinacmi?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2007 13:30

kexik : hej tri .. to su 6tky .. alebo 7micky ? neviem .. elektrikari to vedia .. tahas 2 draty .. faza je bud na jednom .. alebo na druhom .. prepinace do kriza prepinaju ich medzi sebou ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 11 pro 2007 13:36

Pri troch miestach zapinania je to kombinacia dvoch prepinacov klasickych a jedneho krizaku.....

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 11 pro 2007 13:37

Ej ale celkom statne ideme mimo temu.....

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 11 pro 2007 13:45

Ale kedze uz aj tak offtopicujememe tak tu su schemy zapojenia.....a je tam aj ta kombinacia dvoch 6tiek a krizaku.....
http://en.wikipedia.org/wiki/Light_switch

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2007 13:54

tak som to prehodil vedla .. nech neofftopicujeme ..

Odpovědět