AP192 vysiela ruchy

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

AP192 vysiela ruchy

Příspěvek od dano » 13 bře 2008 21:18

Nahodil som zvukovu kartu M-Audio Audiophile192 a natrafil som na jeden problem.

Pocujem v monitoroch neziaduci zvuk. A to vtedy, ked spustam aplikacie, rolujem na webe a pod... Je to zvuk ako dokaze urobit kozena topanka (alebo ina koža) ked sa ohne. Pocut ho ked je mix a monitory na maxime, ale aj tak... To by nemalo... Pamatam si ze nieco take robila interna zvukovka na mojom byvalom compe...

Teraz neviem, ci to robila aj AP2496 a som sa na to nesustredil, ale myslim ze nie... Pri vyssom volume a tichu sa to da vnimat celkom zretelne...

Pri instalaci som uskutocnil jednu zmenu: kym AP2496 bola v uplne spodnom PCI slote, AP192 je o jeden slot vyssie, cize asi o 1cm blizsie k inym zariadeniam v PC, hlavne k pasivnej grafike... Musel som dat AP192 vyssie, lebo by som inak nenamontoval tie analogove a MIDI I/O.

Moze to tento jeden cm sposobit? Alebo je problem inde?

A to najdolezitejsie: Moze sa to dostat do zaznamu? Lebo ak nie, tak v najhorsom sa s tym zmierim, lebo to pocut naozaj az pri top volume mixu aj monitorov. Cize pri normalnom zivote to nie je sanca pocut...

Vdaka za vsetky rady.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2008 22:01

to bude skor nahovno zakladna doska (zly layout) alebo zdroj. vyskusaj kartu v inom kompe. uz som tiez zazil, ze podobny jav mala na svedomi zla mys (!)
takze sa mas na co tesit... ci sa to dostane do zaznamu, zavisi od toho, ci sa ten ruch dostava na vstupne obvody karty, nie na vystupne. nastav si ako nahravacie zariadenie monitor mixer a nahraj pracu s pocitacom... este ma napada jedno: nemas nahodou odmutovany audio in v ktorom nic nemas zastrcene? 2496 ma hodne maly vstupny odpor, ale 192 moze mat vacsi a bez zataze moze naberat ruchy... v tom pripade bud mutni vstupy alebo to nich vraz mixpult alebo nejaky syntak co nesumi atd

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 00:18

toto asi nebude mysou ani vstupmi...

robi to ciste pri nejakom natahovani - ci uz aplikacie, alebo napriklad aj pisani tohto prispevku, alebo ked na web stranke preblikava nejaky obrazok a tak...

je to pocutelne naozal len vtedy, ak je vsetko vyhulene uplne naplno... keby som to takto netestoval, tak to ani nezistim...

ale aj tak by som to rad odstranil...

ok, budem skusat..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 bře 2008 00:21

nerobi to ked sa hybe harddisk? ak hej, tak je to doska alebo zdroj.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 00:23

jasne myslel som ze to sposobuje pohyb hard disku... teda: otvaranie aplikaci, rolovanie menu, aktivne stranky....
ale zas neviem, lebo to robi aj ked sa preklikavam adresarmi na externom usb disku...

dufam ze doska to nebude, mam Abit vraj celkom fajnu... ale mam v bedni nejaky drat ktory vraj funguje ako uzemnenie ci co. nemoze to byt o tom? ide od zdroja a je prichyteny o zadnu stenu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 bře 2008 00:33

he? zdroj je predsa prizemneny vnutri sameho seba a je vodivo spojeny s kisnou, rovnako doska... dufam ze ti nejake pako nenamontovalo dosku na plastove stlpiky... to by mohol byt problem v tom pripade, pac by si vyrobil malu zemiacu slucku cez pci zbernicu, kartu a chasis. kazda doska ma tie spravne diery odizolovane a tie spravne zaizolovane a treba na to brat ohlad pri montazi...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 00:36

kexik: tak to je uz dost zlozite na mna... :-) ale proste si predstav, ze zo zdroja ide cierny kabel, ktory je matkou pripevneny o zadnu cast kejsu...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

OT

Příspěvek od EXCOM » 14 bře 2008 01:12

dano píše:..., ktory je matkou pripevneny o zadnu cast kejsu...
co, tvoja mama drzi cely cas kabel v ruke? hadam si nechces vytvorit precedens vyjadrovania kedze Generals Motors ma tiez svoj standard 8)

definuj veci spravne, lebo potom ti nikto nerozumie :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2008 01:29

EXCOM : Ale no ! :)

Dano : Skus dat AP192 do toho slotu , kde bola 2496 .. Aha .. sice hovoris ze potom nedas analogove I/O ? hmm . bez toho to neotestujes .. nejde to aspon skusobne na chvilu to tam dat ? pripadne vymontuj dosku zo skrine :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

OT

Příspěvek od EXCOM » 14 bře 2008 01:32

pytkin : inak to neslo :D to si proste same ziadalo :lol:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 08:41

ako je spravne? maticou?

skusim vsetko

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 09:19

Volal som tomu typkovi co mi skladal somp, a vraj ten kabel nie je uzemnenie zdroja, ale uzemnenie kejsu...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

OT

Příspěvek od EXCOM » 14 bře 2008 09:33

dano píše:ako je spravne? maticou?

skusim vsetko
ano :)

moja jedna prihoda ked som isiel do skladu a stal predomnou typek co potreboval prave maticu nejaku vacsiu.. tak hovori :

mechanik: "potrebujem matku 40"
skladnik: "tu najdes v dome dochodcov"

:)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 09:52

pytkin: Na skusku som opat nainstaloval AP2496 do povodneho slotu tak ako som to mal doteraz. A ziadne ruchy sa nedeju.

Takze chyba bude bud v AP192 (co nepredpokladam), alebo v tom vyssom PCI slote (zrejme tu je problem).

To je dost nahovno... Lebo ak by som chcel teraz dat AP192 do slotu kde bola AP2496 a teda nemat problem s ruchmi, musel by som osekat kejs... :-(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2008 10:17

dano : jo .. a nemozes tu AP192 aspon na skusku dat do toho slotu dole ? inak hod sem fotku .. neviem si predstavit co to mas za keys ..

Odpovědět