brum v skusobni

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

brum v skusobni

Příspěvek od Poshook » 21 bře 2006 17:46

zdravim.
v skusobni reisim nasledovny problem.
mame tam jeddnu jedinu zasuvku, z ktorej ide predlzovacka, na ktoru je napojeny par aktivnych repro, Uli mix, klavesy a samozrejme moj notebook.
problem je v tom, ze ked zapnem notas, z bedni lezie neuveritelny bordel (zvukovku mam FW410), takze musim vypnut adapter z notebooku a ist na bateriu (lenze to je problem, pretoze nevydrzi vecne). ked nie je notebook v sieti, tak je zvuk uplne cisty.
rad by som sa spytal, ci existuje nejake ucinne riesenie, aby som mohol frcat cez adapter bez spominanych problemov. som ochotny kupit hocico, len nech to pomoze

dakujem vsetkym za pripadne rady

(kexik, spolieham sa aj na teba)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 bře 2006 18:02

neuveritelny bordel je brum (50Hz sinus alebo pila), ci nejaky bzukot, prskot a tak? skusal si uzemnit notebook? ak ma kovove chassis, tak pod nejaky srobik krytu hdd alebo tak skus dat kablove ocko a nan nacvakavat krokodilku s kablom ktory prizemnis (pravdepodobne) o mixpult (zrejme ma zemiaci srob) pripadne o radiator, alebo - proste skusaj - dalsi kandidati su monitory)

dalsia moznost co ma napada je vyskusat slusny zalozny zdroj a cezen napojit notas (to chce ale najskor vyskusat, potom kupit, ak zafunguje)

a na zaver iny zdroj notasu, bud komercny, alebo postavit, najlepsie nie spinany ale klasicke trafo + velky stabilizator; obe riesenia budu pomerne mastne, to ale zalozak tiez

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 21 bře 2006 18:14

me tohle dela notebook ASUS. Co skutecne pomaha, tak je...vylomit zemnici kolik v zasuvce. ale zase te to muze zabit. tak si vyber. :))))

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 21 bře 2006 19:32

jasne...a ked ta to zabije tak ta uz ziaden brum s najvacsou pravdepodobnostou srat nebude.........sorry...ale asi by som sa drzal toho co radi kexik.......a ja osobne by som isiel do nejakeho co mozno najlacnejsieho UPS.....malo by to pomoct...pozri na shark maju tam jednu lacnu UPSku niekde okolo 2000....

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 bře 2006 22:14

dikes...

to kexik) je to piskanie, prskanie, harddiskovanie, bzucanie, vrcanie a tak podobne

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 bře 2006 23:19

Poshook - my sme teraz v divadle riesili podobnu vec. Aj ked idem na jednej faze, robilo mi to desny brum a rusenie. A nehovorim ked sa zapli svetla.Problem vznikol ked sme vymenili mixpult. Doteraz tam bol taky stary 6 sablovy, uplne desny pult, ale nemalo to zemnenie.
No, riesenie.. dali sme tam dibox, cim sice degradujeme symetricky vystup z pultu, ale mame svaty pokoj s brumom.

A kedze ma Pytas sprdol :)... jedna sa o Uliho DI 4000. 4 kanalovy rackovy Dibox.. cena 3490,- Sk v Basyse...
Naposledy upravil(a) Venti dne 21 bře 2006 23:46, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2006 23:24

poshook : dalsia moznot je dibox .. venti si zrovna daky kupil .. snad poreferuje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2006 23:27

hop .. venti ma predbehol :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 bře 2006 23:36

Venti je sem tam rychli ako blesk :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2006 09:36

dibox by mal tiez pomoct, ano... je to mrsic zvuku, na druhej strane v skusobni je taka degradacia u prdele

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 bře 2006 13:10

lenze ja nemusim byt ani zapojeny do mixpultu, staci ked som zapojeny do elektriky a je tam popisany problem...

UPS by pomohol? ale pozeram, ze tam su nejake doby zalohovania v minutach. to akoze ked to necham 8 hodin nabijat, potom to bude 10 minut fungovat?
Naposledy upravil(a) Poshook dne 22 bře 2006 13:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 bře 2006 13:14

Poshook, to je podla mna jedno... ked ti zem na tom zdroji robi problem treba ju oddelit...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 bře 2006 13:16

Venti píše:Poshook, to je podla mna jedno... ked ti zem na tom zdroji robi problem treba ju oddelit...
tak mam skusit ten for s dratikom na radiator :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2006 13:29

poshook: tu ups-ku pouzivat zapojenu v sieti, nie na baterku... ako pracku prudu
ten sajrajt sa imho siri po zemi z notebooka cez zasuvku k mixu. takto skonci v tej ups-ke

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2006 13:32

Tak tak UPS zapojena.....

Odpovědět