Bzuceni v B2031A

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Kermitak » 16 čer 2011 13:04

Nolwendil píše:Zdá se, že ty bedny jsou velmi citlivé na okolní elektromagnetický smog (viz. třeba přijímání rádia, které někteří majitelé popisují). Je to holt daň za to, jak jsou detailní.
Cozeto? :]
Je to dan za to, ze se soudruzi z NDR rozhodli na posledni chvili usetrit na par kondenzatorech a diodach, se kteryma puvodne pocitali. Staci drobna uprava a radio zmizi.

Nolwendil
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 12:13

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Nolwendil » 16 čer 2011 13:36

Je mi jasné, že u správně udělaných beden by se to dít nemělo. Mohl by jsi, prosím, tu úpravu blíže popsat? U těchto beden s tím někteří problém mají, jiným rádio nehraje. Je to asi kus od kusu (série od série), a dost pravděpodobně to záleží i na tom, kde se ty bedny fyzicky nachází... Majitel beden má sice slíbeno, že se mu na to servisáci v AudioPro podívají, ale i tak by bylo fajn se o této úpravě rozepsat, třeba neví o co jde...

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 16 čer 2011 13:42

to by bylo urcite fajn ale nesel bych do niceho, co by mi zrusilo zaruku

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Tranzistor » 16 čer 2011 14:05

Pred nejakejma 6ti lety, mozna uz je to i dyl, jsem tyhle bedny mel taky. Bohuzel blizko toho jak bydlim je vysilac radia Bonton. Bedny ho zamozrejme bezproblemu chytaly a hraly. Stacil jen sitovy kabel, ani nemusel bych zapojenej audio kabel. Obaleni staniolem nepomohlo, feritovej krouzek na privodni snure nepomohl. Napsal jsem tedy problem primo do Behringera. Za tri mesice prisel balicek se dvema nic nerikajicima plechama a dopisem at si to necham namontovat dovnitr (bez popisu, bez planku). Vyresil jsem to tim, ze jsem se beden zbavil. Dotycny mel to stesti, ze nemel pobliz zadny vysilac a tenhle problem nema. Nicmene, plechy mozna tady jeste nekde mam, tak kdyby mel nekdo zajem se tim zabejvat, klidne mu je dam... Muj nazor je, ze si ze me udelali prdel a proste neni kam je namontovat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od kexik » 16 čer 2011 14:56

soudruzi v behringeri NEZAPOJILI na plosnak niekolko suciastok, viz co pise kermitak. uz sme to tu davno riesili a vyriesili. staci za par supov kupit suciastky a osadit dovnutra. zvladne to kazdy opravar ciernej techniky, potazne servisak predajcu.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Kermitak » 16 čer 2011 15:14

Bylo tu k tomu tema, posilal jsem i fotky jak to ma vypadat, bohuzel ty fotky jsem uz smazal, je to par let, ale mozna je nekdo stale ma. Jelikoz se o tu upravu tenkrat zajimal i Safa, mozna by se to dalo nechat udelat u nich v Audiopro bez poruseni zaruky (ale jen spekuluju, nemuzu mluvit za nej, treba se k tomu nejak vyjadri).

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 16 čer 2011 15:50

Ok, budu rad kdyz se vyjadri.
Nicmene nevim co tam konkretne u nich dela. Psal, ze uvidim k jakemu zaveru s technikama dojdu..(takze technik neni). Nicmene prijde mi, ze Safa tomu celkem rozumi i tak, takze si myslim, ze technici budou uplne v pohode, take vzhledem k tomu, jakou ochotu mel se mnou technik pres mail diskutovat, tak ho to nejspis bavi a bude s nim rozumna rec o ruznych variantach, takze se toho ani nebojim..

btw Tranzistor me s tim plechem pobavil, bych asi taky cucel, kdyby mi od Behringeru prisel nejakej kus kovu, po takove dobe s tim, at si ho tam nekam nacpu :)

Nolwendil
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 12:13

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Nolwendil » 16 čer 2011 20:29

Kermitak píše:Je to dan za to, ze se soudruzi z NDR rozhodli na posledni chvili usetrit na par kondenzatorech a diodach, se kteryma puvodne pocitali. Staci drobna uprava a radio zmizi.
Pozor, tím jsem nechtěl říct, že to tak má být. Je jasné, že soudruzi udělali chybu. Ale jestli jde jen o doplnění pár součástek na připravená (leč nevyužitá) místa na plošňáku, tak by to snad neměla být nějak hardcore náročná oprava a nemuseli z Behringeru posílat plechy, ale rovnou tyto součástky s návodem, kam co patří. Člověk by si to pak v místní opravně nechal za pár stovek opravit...
Každopádně zná někdo důvod, proč tomu tak je, proč je tam nedali? Že by jim ve většině testů bedny uspěly i bez těch součástek? Nějak se mi nechce věřit tomu, že by pro pár součástek riskovali výrazné zvýšení reklamací. Tento dnešní ekonomický princip cyklické spotřeby, kdy se věci nedělají pořádně jen aby byly levné a mohly se za pár let koupit zase nové, mě už opravdu štve a jestli se to nezmění, tak je to zaručená cesta do pekel...

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 16 čer 2011 20:39

Nevim no ale treba tady jsou hodnoceny az na par lidi 9 z 10 nebo 10 z 10

http://www.zzounds.com/productreview--BEHB2031A (ale kdyz scrollnete dolu tak tam mate par lidi, co maji zaporny hodnoceni a necim je ty bedny zklamali)

jako dle me, kdyby to mel byt problem vsech B2031A co vysly, tak se o tom urcite mluvi vic a haze se na ne spina, misto vetsinoveho chvaleni a pochybuju, ze nekdo chvali bedny, co mu doma bzuci tak, ze se neda koukat na film nebo poslouchat ne zrovna ,,akcni" hudba..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od kexik » 16 čer 2011 21:04

Nolwendil píše:
Kermitak píše:Je to dan za to, ze se soudruzi z NDR rozhodli na posledni chvili usetrit na par kondenzatorech a diodach, se kteryma puvodne pocitali. Staci drobna uprava a radio zmizi.
Pozor, tím jsem nechtěl říct, že to tak má být. Je jasné, že soudruzi udělali chybu. Ale jestli jde jen o doplnění pár součástek na připravená (leč nevyužitá) místa na plošňáku, tak by to snad neměla být nějak hardcore náročná oprava a nemuseli z Behringeru posílat plechy, ale rovnou tyto součástky s návodem, kam co patří. Člověk by si to pak v místní opravně nechal za pár stovek opravit...
Každopádně zná někdo důvod, proč tomu tak je, proč je tam nedali? Že by jim ve většině testů bedny uspěly i bez těch součástek? Nějak se mi nechce věřit tomu, že by pro pár součástek riskovali výrazné zvýšení reklamací. Tento dnešní ekonomický princip cyklické spotřeby, kdy se věci nedělají pořádně jen aby byly levné a mohly se za pár let koupit zase nové, mě už opravdu štve a jestli se to nezmění, tak je to zaručená cesta do pekel...
pani v centrale v nemecku nemohli tusit ze ich cinsky subdodavatel one suciastky neosadil... zrejme je to problem len niekorych serii. ak by prijimal radio riadne osadeny kus, jedina pomoc by bolo tienenie a tie plechy vobec nie su zly napad. v podstate by to bolo jedine mozne riesenie

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 17 čer 2011 18:19

Kermitak píše:Jelikoz se o tu upravu tenkrat zajimal i Safa, mozna by se to dalo nechat udelat u nich v Audiopro bez poruseni zaruky (ale jen spekuluju, nemuzu mluvit za nej, treba se k tomu nejak vyjadri).
... to je furt dokola. Vzdyt to porat rikam: PRIVEZ TO, PRIVEZ TO, PRIVEZ TO.
pani v centrale v nemecku nemohli tusit ze ich cinsky subdodavatel one suciastky neosadil.
... pani maji v Cine (ZhongShan) fabriku vlastni, takze tim to asi nebude. Spis bych rek ze chteli usetrit a nepocitali s lidma co bydlej blizko vysilacu... nebo to muze bejt vada serie, nevim. Kazdopadne z prodanejch 1060 kusu bylo kvuli ruznym zavadam v oprave 36 kusu. Procento si spoctete sami.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 17 čer 2011 18:25

safa píše:
Kermitak píše:Jelikoz se o tu upravu tenkrat zajimal i Safa, mozna by se to dalo nechat udelat u nich v Audiopro bez poruseni zaruky (ale jen spekuluju, nemuzu mluvit za nej, treba se k tomu nejak vyjadri).
... to je furt dokola. Vzdyt to porat rikam: PRIVEZ TO, PRIVEZ TO, PRIVEZ TO.
to jsem nepsal ja, nepsal ja, privezu, privezu :lol:

psal jsem ti preci SZ, co a jak.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od safa » 17 čer 2011 18:33

BiG_Father píše:psal jsem ti preci SZ, co a jak.
... nojo vidis, ty jsem si nejak nevsim ;-)

Mimochodem... trochu jsem pri te prilezitosti zagooglil a nasel jsem jeden podnet (jen pro zajimavost, samozrejme pocitam ze se s bednama stavis):

Kód: Vybrat vše

If you open the speakers, you'll see a cable from the main board that runs to the 2 lights at the front (on/limit LED's). It functions as an antenna... Disconnect it and your speakers are silent, finally. (OK no leds, but I can live with that).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

BiG_Father
Příspěvky: 19
Registrován: 14 čer 2011 22:12

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od BiG_Father » 17 čer 2011 18:47

safa píše:
Mimochodem... trochu jsem pri te prilezitosti zagooglil a nasel jsem jeden podnet (jen pro zajimavost, samozrejme pocitam ze se s bednama stavis):
Diky za info. No urcite se s nimi stavim, ja do toho sam lezt urcite neplanuju. To by bylo pro mne krajni reseni + pouze po diskusi v servisu.

Nolwendil
Příspěvky: 4
Registrován: 16 čer 2011 12:13

Re: Bzuceni v B2031A

Příspěvek od Nolwendil » 17 čer 2011 22:22

Pokud by to opravdu bylo v tom, tak by se ten kabel k LEDkám dal nahradit stíněným, a stínění připojit buď k signálové zemi, a nebo ke kostře přístroje (tedy na zemnění). Na druhou stranu jsou to "jen blbý LEDky", bez nich se určitě obejdeš, pokud pak konečně budou bedny hrát jak mají. Při nejhorším se dají vyvést dozadu, třeba pod ten děrovaný zadní kryt. Pak by sloužily spíš pro zpětnou kontrolu. Však je budeš používat jako HiFi bedny, takže ten až k peaku je snad nedostaneš, leda na nějaké garden party. :-D

Každopádně si myslím, že co mohlo být napsáno už bylo napsáno (snad možná kromě toho návodu s doplněním čtyř součástek na neosazená místa na plošňáku). Víc se dozvíš příští týden po návštěvě servisu...

Odpovědět