Co právě posloucháte .....

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Co právě posloucháte .....

Příspěvek od sparX »

Hledal jsem tohle téma (myslím , že už se to tu probíralo ) ale nenašel ...

Narazil jsem na úžasný electro projekt GOLDFRAPP www.goldfrapp.co.uk ( už je tu dlouho ... tak doufám , že to už všichni neznáte :P )

Obrázek

Goldfrapp vyjde nová deska Supernature a na jejich stránce lze stáhnout nový remix singlu Ooh La La ( http://www.goldfrapp.co.uk/supernature/ ... oflash.php )
A video Ooh La La zde http://www.nme.com/features/112900.htm

Obrázek

Kdo tuhle dvojci úžasnejch lidí nezná - tak doporučuju ....

A co vy ted posloucháte ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

konkretne ted pocuvam hukot G3 :)
vcera som drvil na bicykli bonoba a sa mi zdalo ze chlapec vo svojich zaciatkoch (platna hostile) hlavne vykradal a az v druhom slede si vytvoril ten svoj fantasticky zvuk (ale hostile je zmeska leftfieldu, gusgusu, prodigy a premletych brejkbitovych loopov :) ), no a dneska som zasiel na jeho stranku a zistil som ze platnu s nazvom hostile nikdy nevydal a nic o nej nevie (niekto sa ho na nu pytal vo fore) takze dementi: bonobo neni zlodej zvukov :)

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1287
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro »

V autě mám už dva týdny v nejvyšší rotaci mixtape Riddim Macka od těchhle chlápků - http://www.heavy-stoned-productions.de - EchoManiac Sound. Je to skvělá dubwise selekce na klasickejch riddimech... Předtím měl podobnou rotaci mixtape od Solution Sound System - Tribute to sir Coxsone Dodd, selector Mark, DJs Poison a Bionic Echo. Poslední dobou vůbec poslouchám spíš mixtapes, než regulérní alba... Z koláčů mě za poslední dobu hodně rozsekal Roots Tonic riddim, hlavně Rasta should be deeper od Juniora Kellyho. Produkce HiScore - http://www.hi-scoremusic.com . Parádní je taky Drop leaf riddim (Gentleman: Intoxication) a jeho starší verze Please officer (Junior Reid: Please officer). Zkrátka je toho hodně 8-)

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3669
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

nekde doma mam starou kazetu, jsou to Prodigy remixujici ruzne kapely (becko zacina dokonce remixem Sex Pistols!). Takova kravina je to, taky to nikde nemaji mezi svyma albama, ani o tom nikde nic neni na netu....Nektere momenty jsou tam ale skvele.

Jinak soucasne nic, krize, radio Vltava a Hégrovo vyprávění o Čičikovovi.

Potrebuju doporuceni, ale poradne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14115
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

www.di.fm ... neni o com, vacsinu dna ... hlavne psy/goa, progressive a obcas hardcore streamy... este ze neplatim za traffic :))

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo »

Pokud mám zůstat v této "moderní" sféře, když (po 1000.) poslouchám Genesis (Foxtrot, Selling England by the pound ...), Yes (Going for the One...), Dead Can Dance atd. anebo klidně i Black Sabbath (Sabotage), všechny ty současné elektro,hip-hop, techno atd. opusy mi proti tomu většinou připadají trošku primitivní, prázdné, neinvenční a taky dost negativně agresivní a odlidštěné ... Sorry .....

Hustota hudebních nápadů, které třeba staří Genesis měli v 5 minutové skladbě se často nenajde ani na ploše 10 současných CD ... O hudební hloubce a síle interpretace nemluvě.
Když se třeba podívám na výše zmíněné video (Olala), tak si (při vší úctě) říkám, že ta současná kultura a "hudba" je hodně úpadková. Tak to aspoň cítím já ...
A pak si pustím "Supper is ready" anebo závěrečnou "symfonickou báseň" z Going for the one a jsem zpět v omamných a opravdových hudebních extázích ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 25 črc 2005 14:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3669
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

jo jeste dodam, ze v dobe tech Prodigy remixu jsem zacinal objevovat "skladani" "hudby" v compu s programem Acid. A jeden z uplne prvnich hodne, ale opravdu hodne upadkovych pokusu (inspirovanych tou prodigy kravinou) je coby 1MB zde . Je to uplne mimo rytmus, zvuk uplne v p*****, ale energii to ma :-)

Kdo pozna puvodni pisnicku (ve tvaru interpret/nazev pisne) je frajer a ma u me chlebicek s RC kolou :wink:

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru »

v posledni dobe hlavne novy chemical brothers, dal paula anku - rock swings, stevena seagala, orb, orb a jeste jednou orb, xploding plastix, jukku eskolu a matthewa herberta a jeste jednou chemical brothers

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3669
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

paul anka neni spatny. z tech romantickych rockenrouleru mam ale radeji roye orbisona. Jinak z te ery je pro me jednicka chuck berry. A dvojka little richard.

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX »

A ještě jeden hodně vydařenej projekt :

Obrázek

Mylo ( http://www.mylo.tv/mylo/ ) a jeho první album Destroy Rock and Roll (hned s velikým úspěchem - ve světě samozřejmě :--)

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko »

v posledni dobe posloucham damned299 od petenesse, a myslim, ze uz nikdy nebudu poslouchat nic jineho. je to velice polidstena muzika .....
:D :D

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3669
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

ujizdet se da na leccem. Dnesni doba je o boji s vlastni sentimentalitou. Sem tam taky zajdu na nejakou megakapelu, co vyprodava stadiony, ale neposiram se z toho. Black Sabbath me nebrali nikdy a prave tyhlety megakapely zase prijdou prazdne me i kdyz ta doba rockovych oper a podobnych veci urcite mela svoje kouzlo.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo »

kru píše:v posledni dobe stevena seagala
ojoj, to je onen nepřemožitelný akční hrdina osobně ? On začal tvořit i vlastní hudbu ? :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6609
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: jo jo, to je on, a rozhodne je to poslouchatelny ;)

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm »

Já sem konečně sehnal BAUCHKLANG - Jamzero (jízda jako kráva, ten remake Roxanne od Police je strašný maso....), pak PREFUSE73 Reads the books (huh, tohodle chlápka nechápu, ten vydává snad každejch čtvrt roku nějakou desku, ale furt hi-quality natřísklej experimentální elektroakustickej hiphop jak má bejt...) a pak je fakt vtipná deska od projektu TEP, která vyšla na net labelu Bedroom Research (http://bedroomresearch.dyndns.org/index_02.html) - takovej mix balkánský dechovky s elektronikou. A když už jsme u toho balkánu - soundtrack ke Kusturicovo "Arizona Dream" je bóóžžíííí!!!!

Odpovědět