Zdravim, chtěl bych si zakoupit software na produkci hudby. Rozhoduji se mezi Cubase 6 + Halion 4 nebo Pro Tools 10. Žánr, kterému se chci věnovat je rnb, hip-hop soul. Nevím se rozhodnout co by bylo pro mě nejvýhodnější. Bereme to tak, že pokud si zakoupim software, abych mohl ihned tvořit hudbu. Mít v jednom software mnoho virtuálních nástrojů a nemusel investovat do dalšího softwaru.Vyzkoušel jsem Cubase i Pro Tools no Pro Tools mi přijde graficky jednodušší. Mohl by mi někdo zdatnej poradit?
předem děkuji
Cubase 6 or Pro Tools
Re: Cubase 6 or Pro Tools
no jestli jde o mnozstvi a kvalitu obsazenych nastroju, tak bezkonkurencni je Logic Pro 9!! ten diky pomeru cena a vykon porazi vsechny... je vsak pouze pro apple, takze jestli jedes wokna, tak se musis poohlednout jinde! jinak pro tools vedou mozna v prehlednosti a grafickem zpracovani, ale pro praci s virtualnimi nastoji je lepsi cubase - navic je 64bit
reaper + freeware. Ked sa s tym naucis, budes vediet presne co ti vyhovuje a kupis si to bez nasich rad. Vsetky daw maju rovnaky princip a podobne ovladanie.
Na tych demacoch sa toho moc naucit neda... Viem, ze su aj cracknute verzie... Preto sa pytam, na nazor kto pouziva Cubase6+Halion4 or Pro Tools 9,10.kexik píše:reaper + freeware. Ked sa s tym naucis, budes vediet presne co ti vyhovuje a kupis si to bez nasich rad. Vsetky daw maju rovnaky princip a podobne ovladanie.
Jen tak podotázka: proč se toho na demáčích moc naučit nedá?
P.
P.
intel2: Jestli jsi rozhodnutý koupit soft a zkoušel jsi Cubase i ProTools+vst instrumenty v nich obsažené a vyhovuje Ti ProTools, tak jdi do něj. Mě třeba moc vyhovoval Acid, ale tím že zatím není 64bit verze, jsem si zakoupil Cubase. Občas pustím i Acid, nějak líp se mi v něm dělají midi tracky ( líp vidím eventy, protože mám trochu problém s očima ), ikdyž je spíš/nebo býval primárně na loopy. Spousta lidí to dělá tak, že si stáhne cracknuté softy nebo dema, vyzkouší je a pak si vybere a zakoupí. Určitě bych ale nejdřív měl ten soft vyzkoušený, jestli mi vyhovuje.
I ten Reaper je dobrá volba+free vst. Ale jak říkám, jestli Ti vyhovuje ProTools nemáš co řešit. Ale i když budeš mít koupený soft s instrumentama tak bych se podíval po free vst.
I ten Reaper je dobrá volba+free vst. Ale jak říkám, jestli Ti vyhovuje ProTools nemáš co řešit. Ale i když budeš mít koupený soft s instrumentama tak bych se podíval po free vst.
intel2: Jinak tady jsou hezky po hromadě fajn free vst pluginy, jak instrumenty tak i efekty, který se Ti můžou hodit:
ostatni-software/top-free-vst-plugins-t9487.html
ostatni-software/top-free-vst-plugins-t9487.html
jake cracky a demace? Najskor si kamarat zisti vyznam slova freeware. Reaper je shareware a nie demo. Vie viac ako protools le, hlavne v midi a routingu audia a za zlomok ceny