Cubase 6 or Pro Tools

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
intel2
Příspěvky: 5
Registrován: 15 říj 2011 10:26

Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od intel2 » 22 pro 2011 09:40

Zdravim, chtěl bych si zakoupit software na produkci hudby. Rozhoduji se mezi Cubase 6 + Halion 4 nebo Pro Tools 10. Žánr, kterému se chci věnovat je rnb, hip-hop soul. Nevím se rozhodnout co by bylo pro mě nejvýhodnější. Bereme to tak, že pokud si zakoupim software, abych mohl ihned tvořit hudbu. Mít v jednom software mnoho virtuálních nástrojů a nemusel investovat do dalšího softwaru.Vyzkoušel jsem Cubase i Pro Tools no Pro Tools mi přijde graficky jednodušší. Mohl by mi někdo zdatnej poradit?

předem děkuji

pan mozku
Příspěvky: 96
Registrován: 08 zář 2011 16:50

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od pan mozku » 22 pro 2011 10:17

no jestli jde o mnozstvi a kvalitu obsazenych nastroju, tak bezkonkurencni je Logic Pro 9!! ten diky pomeru cena a vykon porazi vsechny... je vsak pouze pro apple, takze jestli jedes wokna, tak se musis poohlednout jinde! jinak pro tools vedou mozna v prehlednosti a grafickem zpracovani, ale pro praci s virtualnimi nastoji je lepsi cubase - navic je 64bit

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od kexik » 22 pro 2011 10:26

reaper + freeware. Ked sa s tym naucis, budes vediet presne co ti vyhovuje a kupis si to bez nasich rad. Vsetky daw maju rovnaky princip a podobne ovladanie.

intel2
Příspěvky: 5
Registrován: 15 říj 2011 10:26

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od intel2 » 22 pro 2011 12:00

kexik píše:reaper + freeware. Ked sa s tym naucis, budes vediet presne co ti vyhovuje a kupis si to bez nasich rad. Vsetky daw maju rovnaky princip a podobne ovladanie.
Na tych demacoch sa toho moc naucit neda... Viem, ze su aj cracknute verzie... Preto sa pytam, na nazor kto pouziva Cubase6+Halion4 or Pro Tools 9,10.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od pavlii » 22 pro 2011 12:12

Jen tak podotázka: proč se toho na demáčích moc naučit nedá?

P.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od Dreamgate » 22 pro 2011 13:27

intel2: Jestli jsi rozhodnutý koupit soft a zkoušel jsi Cubase i ProTools+vst instrumenty v nich obsažené a vyhovuje Ti ProTools, tak jdi do něj. Mě třeba moc vyhovoval Acid, ale tím že zatím není 64bit verze, jsem si zakoupil Cubase. Občas pustím i Acid, nějak líp se mi v něm dělají midi tracky ( líp vidím eventy, protože mám trochu problém s očima ), ikdyž je spíš/nebo býval primárně na loopy. Spousta lidí to dělá tak, že si stáhne cracknuté softy nebo dema, vyzkouší je a pak si vybere a zakoupí. Určitě bych ale nejdřív měl ten soft vyzkoušený, jestli mi vyhovuje.
I ten Reaper je dobrá volba+free vst. Ale jak říkám, jestli Ti vyhovuje ProTools nemáš co řešit. Ale i když budeš mít koupený soft s instrumentama tak bych se podíval po free vst.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od Dreamgate » 22 pro 2011 14:11

intel2: Jinak tady jsou hezky po hromadě fajn free vst pluginy, jak instrumenty tak i efekty, který se Ti můžou hodit:
ostatni-software/top-free-vst-plugins-t9487.html

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase 6 or Pro Tools

Příspěvek od kexik » 22 pro 2011 16:55

jake cracky a demace? Najskor si kamarat zisti vyznam slova freeware. Reaper je shareware a nie demo. Vie viac ako protools le, hlavne v midi a routingu audia a za zlomok ceny

Odpovědět