DAW a "vseobecny system" na jednom PC

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 21:52

Brooklyn / juanita juarez píše:nedavno sem taky migroval na vetsi disky a skoncil jsem u 2x 1TB samsung plus 1x 1TB externi na prubezny zalohy. na internim mam jednu partition zvlast na system a jednu partition jen na pagefile (=nikdy nebude fragmentovany) (+dalsi oddily na projekty, samply a tak).
to je uplne zbytocne . ked nastavis pevnu velkost pagefajlu , tak tiez nikdy nebude fragmentovany ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 21:55

EXCOM píše:dano : defragmentacia je kontinuita dat ako su zapisane po sektoroch na hdd, to nie je vec windows.. samozrejme sa s tym zrychluje pristup lebo hlava HDD nemusi behat po celom disku ale nacita data kontinualne postupne po sektoroch ktore nasleduju po sebe.. ak je bordel v datovom zapise ze kazda cast je na inom sektore disku tak hlava disku zbytocne lieta hore dole a loaduje-zapisuje data....

s upratovanim windows to nic nema spolocne :) windows nie su upratane od verzie 3.11 8)
V sucasnosti su disky take rychle , ze fragmentacia sa uz vobec neprejavuje na vykone .. Kto chce bezpecnost, pouziva raid (lacna varianta je 4 disky v raid10) a tam uz defragmentovat vobec nemusis lebo sa to nijak na rychlosti neprejavi ..

Samozrejme kto ma cas, moze defragmentovat .. Nic sa s nou nepokazi ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 21:59

kexik píše:nene... mrkni si mapu disku v lubovolnom disk manageri. swap je vzdy extra farbou oznaceny
Akurat tu instalujem windows .. a pagefile sa dal asi do 1/4 disku .. nie nakoniec ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 22:00

kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram
2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 led 2009 22:06

dano píše:o com teraz tocite?
o tom co sa stane a nestane, ked vypnes vo windows virtualnu pamat, takze sa nezapisuje do swapfile

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2009 22:08

Pytkin píše:
EXCOM píše:dano : defragmentacia je kontinuita dat ako su zapisane po sektoroch na hdd, to nie je vec windows.. samozrejme sa s tym zrychluje pristup lebo hlava HDD nemusi behat po celom disku ale nacita data kontinualne postupne po sektoroch ktore nasleduju po sebe.. ak je bordel v datovom zapise ze kazda cast je na inom sektore disku tak hlava disku zbytocne lieta hore dole a loaduje-zapisuje data....

s upratovanim windows to nic nema spolocne :) windows nie su upratane od verzie 3.11 8)
V sucasnosti su disky take rychle , ze fragmentacia sa uz vobec neprejavuje na vykone .. Kto chce bezpecnost, pouziva raid (lacna varianta je 4 disky v raid10) a tam uz defragmentovat vobec nemusis lebo sa to nijak na rychlosti neprejavi ..

Samozrejme kto ma cas, moze defragmentovat .. Nic sa s nou nepokazi ..
jo jasne, ale v pripade ked sa zmrda disk a defragmentujes tak sa lepsie zachranuju data ako z toho fragmentovaneho bordelu co tam ostane...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 led 2009 22:08

Pytkin píše:
kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram
2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..
a mal si otvorenu JEDNU aplikaciu, ktora ale potrebovala 2GB ramky?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 28 led 2009 23:52

ja si myslim ze je zbytocne mat v hudobnom windowse antivir a podobne veci .. internetovy windows nechavam nechavam standardny .. aby si stahoval updaty a vsetko .. hudobny zase je staticky vytuneny na muziku .. naco to mat v jednom ? pri dnesnych velkych diskoch je to lautr jedno ..
Ano, PC s Windows pro muziku by mel byt dnes zvlast, ma-li fungovat, s fungujicim USB a firewire , ..., sitova karta nesmi byt pritomna. Jak je na tom dnes Apple?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2009 00:01

EXCOM píše: jo jasne, ale v pripade ked sa zmrda disk a defragmentujes tak sa lepsie zachranuju data ako z toho fragmentovaneho bordelu co tam ostane...
JO to je pravda .. Preto je lepsie mat disky aspon v mirrore ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2009 00:04

kexik píše:
Pytkin píše:
kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram
2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..
a mal si otvorenu JEDNU aplikaciu, ktora ale potrebovala 2GB ramky?
To netusim .. asi nie .. Ale ak som ja nepotreboval 2G v aplikacii , tak 99% ludi ju nebude potrebovat :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 29 led 2009 00:41

To je spis o tom, ze v kazdem software (incl. Windows) jsou chyby, u DAW, kdyz vezmeme v potaz jeho slozitost, si jejich pocet netroufam odhadovat, ani radove. A nedostatek pameti je stresova situace, na kterou nejsou lecktere programy staveny, natoz aby byly testovany. Co se tyce naroku 2GB na ram - normalne si to zadna aplikace nevezme, ale onehda jsem sestreloval Cubase4 v predsmrtnem stavu s 2GB pouzite pameti (nevinim Steinberg, mohla to udelat klidne i nejaka plugina)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2009 12:08

takze ak to zhrniem:

- druhy system na ten isty HDD nainstalujem na druhu particiu jednoducho tak isto ako prvy a uz pri prvom restarte mi sama od seba nabehne na zaciatku ponuka, ktory Win chcem spustit...

dobre som to pochopil?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 12:12

ano... dokonca este pred tym ako dokoncis instalaciu. ale nepamatam si ktory sa nastavi ako default, ci ten stary na primarnej particii alebo novy. to zistis sam, prinajhorsom to bude o jeden restart navyse

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2009 12:51

ako default sa nastavi ten druhy instalovany .. zmenit si to potom vies v c:\boot.ini .. aj prepisat nazvy , ktore sa v tom menu ukazu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 13:02

... aj nastavit cas ako dlho sa to menu ukazuje

Odpovědět