to je uplne zbytocne . ked nastavis pevnu velkost pagefajlu , tak tiez nikdy nebude fragmentovany ..Brooklyn / juanita juarez píše:nedavno sem taky migroval na vetsi disky a skoncil jsem u 2x 1TB samsung plus 1x 1TB externi na prubezny zalohy. na internim mam jednu partition zvlast na system a jednu partition jen na pagefile (=nikdy nebude fragmentovany) (+dalsi oddily na projekty, samply a tak).
DAW a "vseobecny system" na jednom PC
V sucasnosti su disky take rychle , ze fragmentacia sa uz vobec neprejavuje na vykone .. Kto chce bezpecnost, pouziva raid (lacna varianta je 4 disky v raid10) a tam uz defragmentovat vobec nemusis lebo sa to nijak na rychlosti neprejavi ..EXCOM píše:dano : defragmentacia je kontinuita dat ako su zapisane po sektoroch na hdd, to nie je vec windows.. samozrejme sa s tym zrychluje pristup lebo hlava HDD nemusi behat po celom disku ale nacita data kontinualne postupne po sektoroch ktore nasleduju po sebe.. ak je bordel v datovom zapise ze kazda cast je na inom sektore disku tak hlava disku zbytocne lieta hore dole a loaduje-zapisuje data....
s upratovanim windows to nic nema spolocnewindows nie su upratane od verzie 3.11
Samozrejme kto ma cas, moze defragmentovat .. Nic sa s nou nepokazi ..
2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram
jo jasne, ale v pripade ked sa zmrda disk a defragmentujes tak sa lepsie zachranuju data ako z toho fragmentovaneho bordelu co tam ostane...Pytkin píše:V sucasnosti su disky take rychle , ze fragmentacia sa uz vobec neprejavuje na vykone .. Kto chce bezpecnost, pouziva raid (lacna varianta je 4 disky v raid10) a tam uz defragmentovat vobec nemusis lebo sa to nijak na rychlosti neprejavi ..EXCOM píše:dano : defragmentacia je kontinuita dat ako su zapisane po sektoroch na hdd, to nie je vec windows.. samozrejme sa s tym zrychluje pristup lebo hlava HDD nemusi behat po celom disku ale nacita data kontinualne postupne po sektoroch ktore nasleduju po sebe.. ak je bordel v datovom zapise ze kazda cast je na inom sektore disku tak hlava disku zbytocne lieta hore dole a loaduje-zapisuje data....
s upratovanim windows to nic nema spolocnewindows nie su upratane od verzie 3.11
Samozrejme kto ma cas, moze defragmentovat .. Nic sa s nou nepokazi ..
a mal si otvorenu JEDNU aplikaciu, ktora ale potrebovala 2GB ramky?Pytkin píše:2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram
Ano, PC s Windows pro muziku by mel byt dnes zvlast, ma-li fungovat, s fungujicim USB a firewire , ..., sitova karta nesmi byt pritomna. Jak je na tom dnes Apple?ja si myslim ze je zbytocne mat v hudobnom windowse antivir a podobne veci .. internetovy windows nechavam nechavam standardny .. aby si stahoval updaty a vsetko .. hudobny zase je staticky vytuneny na muziku .. naco to mat v jednom ? pri dnesnych velkych diskoch je to lautr jedno ..
To netusim .. asi nie .. Ale ak som ja nepotreboval 2G v aplikacii , tak 99% ludi ju nebude potrebovatkexik píše:a mal si otvorenu JEDNU aplikaciu, ktora ale potrebovala 2GB ramky?Pytkin píše:2 roky som v praci mal vypnuty swap pri 2G ram (ani neviem preco , asi som to chcel vyskusat a potom som si ho dako zabudol zapnut) a o ziadnych BSODoch neviem .. a to ja teda mavam otvorenych miliardu programov naraz ..kexik píše:to potom 1. neni virtual memory 2. je to jeden z mala sposobov ako vyrobit BSOD, ked dojde ram

To je spis o tom, ze v kazdem software (incl. Windows) jsou chyby, u DAW, kdyz vezmeme v potaz jeho slozitost, si jejich pocet netroufam odhadovat, ani radove. A nedostatek pameti je stresova situace, na kterou nejsou lecktere programy staveny, natoz aby byly testovany. Co se tyce naroku 2GB na ram - normalne si to zadna aplikace nevezme, ale onehda jsem sestreloval Cubase4 v predsmrtnem stavu s 2GB pouzite pameti (nevinim Steinberg, mohla to udelat klidne i nejaka plugina)