DAW a "vseobecny system" na jednom PC

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

DAW a "vseobecny system" na jednom PC

Příspěvek od dano » 28 led 2009 10:35

Chcel by som s vami prekonzultovat vec, ktoru teraz riesim. Moj sucasny stav je:

Jeden PC, v ktorom mam 3 hard disky, pricom ich fungovanie je nasledovne:

- Maxtor (80GB) - vseobecny system (office, internet, hry a pod...)
- Maxtor (80GB) - DAW system
- Maxtor (80GB) - DAW audio

To, z ktoreho disku sa bude bootovat system urcujem vzdy po spusteni.

Kedze disky su male a hucia ako prasa, rozhodol som sa ich vymenit za tichsie a podstatne vacsie. Zaroven s tym riesim dilemu, ci ist znovu do troch diskov. Predsa len dva hucia menej aj ked su tiche a aj spotreba a teplota v case je nizsia. Zaroven sa mi zda zbytocne mat tri disky pri takych kapacitach ake teraz su.

Moja otazka znie:

Da sa spolahlivo fungovat aj tak, ze budem mat dva systemy na jednom hard disku a nie na dvoch? Pricom disk bude rozdeleny na 4 particie a na dvoch z nich budu tie systemy nainstalovane. Ten druhy disk bude cisto na DAW - audio.

Ide mi o to, ci sa mi nebudu nejako pliest registre tych dvoch systemov a ci s tym nebudu rozne ine starosti.

Takze nove fungovanie by bolo:

- Samsung (750GB) - vseobecny system (2 particie) + DAW system (2 particie)
- Samsung (750GB) - DAW audio

Vdaka za kazdy nazor.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 10:39

Dano " nerozumiem preco ma byt rozdeleny na 4 particie .. ale v pohode by som to tak spravil ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 led 2009 10:41

Pytkin píše:Dano " nerozumiem preco ma byt rozdeleny na 4 particie .. ale v pohode by som to tak spravil ..
napadlo mi ze toto asi bude nejasne :-) myslel som to tak, ze 2 particie budu "vseobecny" system + data a 2 particie DAW system + data... Aby som nemusel potom riesit problemovo preintalovanie systemu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 10:42

dano : jasne .. as U wish ..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 28 led 2009 10:42

akorát pak potřebuješ bootloader.. např xosl
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 10:44

Nepotrebujes .. staci bootloader co je vo windowse ..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 28 led 2009 10:45

To možná ano, ale pokud nechceš, aby o sobě systémy věděly a daly se přeinstalovávat, tak je lepší bootloader typu XOSL
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 10:48

co to spravi ? jak zamaskuje jeden windows pred druhym ?

Inak vela muzikantom som nainstaloval windows 2x (jeden na hudbu a jeden na internet) a nikto s tym nikdy nemal problem , ze sa systemy medzi sebou videli ..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 28 led 2009 10:50

ja mam pocit, ze zmeni typ oddilu na hidden a nastavi mu bootflag
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2009 10:55

typ oddilu na hidden ? co to znamena ?

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 28 led 2009 10:58

no treba v ranishpm vyberes "hidden fat" misto "fat"... typ oddilu
Obrázek
live free or die!

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 led 2009 11:01

dano: co chceš udělat, bude fungovat bez problémů, můžeš mít particií klidně i víc, to je jedno...Windows si s tím sám poradí, je to hračka, prostě nainstaluješ nejdřív první systém, pak druhý, samo se vše udělá, je to dobré, zkoušel jsem to...doporučuji nové disky a já osobně bych si koupill 500 GB s jednou plotnou, to je nejlepší...bacha na Seagate, v poslední době jsou hrozně nekvalitní, takže WD je lepší...Maxtore nevím...řešení by také bylo si koupit na nejnáročnější práci Intel SSD a k tomu nějaký velký úložný, úplně nejlepší řešení...

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 28 led 2009 11:06

jj, taky to tak mam (2x WinXP na 2particich na jednom HDD) a funguje to bez problemu. Dokonce jsem i jednu z nich preinstalovaval na novo a zadnej problem.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2009 11:19

ja vzdy davam na system zvlast disk, a jeden dalsi ktory rozdelim na particie.. vyhoda je ta ze pristup na jednom disku ktory nie je rozsekany nemusi v pripade volania na C a D particiu prerusovat hladanie ak zacne sucasne pracovat.. ale ono je to principialne aj jedno lebo rychlost je zanedbatelna...

na system som vzdy daval nejaky mensi disk 60-80gb a druhy disk som daval uz vacsi aspon tych 250gb a rozdelil na 3 particie...

cim viac nasekany disk tym viac preruseni pre vyhladavaciu hlavu na HD ak by si teoreticky sucasne pracoval na vsetkych particach naraz..

napriklad by si mal streaming na jednu particiu, na druhej mas projekt a na tretej je system ktory stale hrabe na disk.. z tohoto dovodu si systemovy disk nechavam ako samostatny bez vsetkeho nech ma rychly pristup k datam a swapu( ale aj to je otazne pri dnesnom mnozstve RAM )

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 led 2009 11:33

jindy: a tu instalaciu druheho systemu si robil tak, ze si zacinal v systeme toho prveho, alebo si normalne zacinal restartom a vlozenim instalacneho CD?

excom: no ja budem pouzivat pri DAW sucasne vzdy len jednu particiu zo systemoveho disku a na audio budem mat druhy disk

Odpovědět