Fukovo Balanced Keyboard :)
Re: Fukovo Balanced Keyboard :)
zneje to zaujimavo a nie je to podla mna paskvil (stvrttonove piano a pod
). ak by sa toto podarilo supnut v globale, naucit sa na piano by bolo jednoduchsie. na druhu stranu - neviem ako by to bolo s ergonomiou. ale tak ani na piano normalnom to castokrat nie je uplne ergonomicke.

fakt zaujimave.. chceto dotiahnut do konca, premysliet vyrobu od nuly kde by neboli tie nedostatky svojpomocnej upravy starej klavesnice (medzery medzi klavesami), supnut to na kickstarter.com a zarobit na tom majlant
)

Ona ta asymetrie v ramci oktavy k necemu taky byla, treba kvuli prehledu o tom co je jaka klavesa. To je tady mnohem hur citelny, ale to se da uz udelat graficky nebo barvou.
- ReaktoplazmAR
jo, chcelo by to aby tá klaviatura bola aspon trojfarebná.. ale je to pecka 

proc se mi zda, ze je Fuka nakalenej?
cece ja neviem .. mne pride ze toto je brutalne komplikovane .. sak cedur amol efdur gedur .. pici na tejto klavesnici budu same cierne .. to je totalne amuzikalna chujovina .. to uplne postrada nejaku klavirnu logiku ..
no postrada to tu logiku ktoru pozname, ale sucasna klavirna "logika" mi nepride v nicom logickejsia ako tato.....keby dnesne piano malo toto rozlozenie klaviatury a niekto by prisiel s napadom 7 bielych a 5 ciernych asi by sme na to hladeli uplne rovnako nechapavo
Tak ja neviem...Ujo sice predvadza C-dur od "nedivme sa" ciernej klavesy, ale znie mu D-dur. A asi to bude podobne aj s ostatnym...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
cundo : amorphovi sa zda , ze FF pozil ... mozno to bude tym ..
hubert : ale hento nema ziadnu logiku .. na klaviri mas biele klavesy ciste tony a cierne su znizene/zvysene .. na fukovej klavesnici je to totalny zmatok ..
hubert : ale hento nema ziadnu logiku .. na klaviri mas biele klavesy ciste tony a cierne su znizene/zvysene .. na fukovej klavesnici je to totalny zmatok ..

Ja by som poprosil autora, aby na tom zahral niekoľko reálnych skladieb, vlastných, cudzích, to je jedno. No nakoniec tam mohol nechať iba radu bielych kláves a nemusel sa učiť dve stupnice a stačilo jednu... Pre niekoho kto nemá zautomatizované prstoklady na klasickej klávesnici to môže byť zaujímavé.
alebo dat 3 rady klaves .. potom su mozno lepsie take tie "harmonikoidne" ..

no, az taky totalny zmetok to nie je, ked si uvedomite, ze ked zahrate na tomto iba biele klavesy, tak vam vznikne celotonova stupnica. Na ciernych klavesach zas druha celotonova stupnica od coho sa mozte odrazit. Zaujimave, ale podla mna je praktickejsi sucasny system.
Osobne si myslim ze pre zaciatocnika je lepsie sa ucit sucastny system a potom prejst na taketo nieco, opacne by to bolo podla mna zlozitejsie. Toto je skor asi pre toho, komu sa nechce rozmyslat nad stupnicami, tym padom ked sa naucite nieco na tom zahrat, tak nie je problem si transponovat hocikde. Ak sa zvyraznia klavesy - teda urci kde je c a g, tak potom podla mna vznikne zas podobny problem ako pri klasickom systeme, budu vas miast tie farebne klavesy, mozno.
Osobne si myslim ze pre zaciatocnika je lepsie sa ucit sucastny system a potom prejst na taketo nieco, opacne by to bolo podla mna zlozitejsie. Toto je skor asi pre toho, komu sa nechce rozmyslat nad stupnicami, tym padom ked sa naucite nieco na tom zahrat, tak nie je problem si transponovat hocikde. Ak sa zvyraznia klavesy - teda urci kde je c a g, tak potom podla mna vznikne zas podobny problem ako pri klasickom systeme, budu vas miast tie farebne klavesy, mozno.