havarovaný externí disk

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

havarovaný externí disk

Příspěvek od carloff » 20 led 2009 10:51

neznáte nìkdo nìjakou levnou solidní firmu na obnovu dat z disku?¨pøestal se mi hlásit maxtor one touch 3 mesice stary s tim ze sice nainstaluej ovladac ale pak ho system nevidi ani pres usb a FW navic vydava zvuky jako sekacka...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 11:02

ja poznam www.macrofer.sk .. su drahy a pre teba daleko :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 led 2009 12:35

Mně se tohle jednou stalo na macu taky s maxtorem, prostě systém ho neviděl. Všechno jsem vytáhl ven pomocí programu Data Rescue - bylo to něco přes 200GB a jelo to asi 3 dny, ale zabralo to. Od té doby disk jede OK, ale taky poctivě zálohuju.
Teď koukám, že je i verze pro Win.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 20 led 2009 14:02

a to ten disk vidi?
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 led 2009 14:20

Ano, mně to ten disk našlo, ikdyž ho systém neviděl

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 20 led 2009 14:41

super zkusim!diky
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 20 led 2009 14:50

Zvuky jako sekacka - to bude asi tezky.
Nekdy system disk nevidi - ale staci detekovat nova zarizeni v Spravci Zarizeni.
Ja driv pouzival PQDI (Power Quest Disk Image), zachranil data i z disku ktery nemohly precist nejakej dulezitej sektor, proste to zkousel tak dlouho az ten sektor precetl. Nebo taky neprecetl...
Nevim ovsem jak je na tom tento sw dneska, kazdopadne nekolik let stara verze nemela problem s fat32 ani ntfs a zachranil jsem s tim hodne disku - tedy dat z tech disku.
Hodne stesti.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2009 15:50

Jestli jsou to hodne dulezity data, tak bych to dal firme, ty byvaji mnohem lepe vybavene (pokud je to solidni firma a ne nejaci nymandi s disk doctorem), takze dokazou casto zachranit data i z disku, kde treba odesel motor, nebo z disku, kde uz byla data fyzicky prepsana. Ale nutno rict, ze si to taky nechaji slusne zaplatit ;]

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 16:57

ja chodim do toho macroferu s diskami .. a to su ludia , co chodia v doktorskych plastoch atd .. dycha z toho serioznost .. ale disk stoji od 5000 hore ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 20 led 2009 20:45

jak 5000 hore....nie je to tak ze platis za mnozstvo zachranenych dat ?

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 20 led 2009 20:56

Seagate problemy 1
Seagate problemy 2

Seagate priznala v piatok večer problémy s viacerými modelmi svojich pevných diskov....
... Viaceré modely diskov z produktových radov Barracuda 7200.11, DiamondMax 22, Barracuda ES.2 SATA a SV35 môžu pri zapnutí počítača prestať fungovať. "Keď disk prestane fungovať, dáta sú nedostupné pre užívateľa," uvádza sa v stanovisku Seagate. Príčinou problémov je chyba vo firmvéri u diskov vyrobených do decembra 2008.

Spoločnosť v stanovisku uvádza modelové čísla, ktorých sa problém týka. Ide celkom o 16 modelov Barracuda 7200.11, 4 modely Barracuda ES.2 SATA a 10 modelov DiamondMax 22.


POZOR:
Spoločnosť Seagate, v súčasnosti najväčší výrobca pevných diskov, má ďalší vážny problém.
Po piatkovom priznaní problémov s viac ako 30 modelmi pevných diskoch spoločnosť vydala aktualizáciu firmvéru, ktorá podľa viacerých majiteľov jedného z modelov pokazila dovtedy funkčné disky.

MOMENTALNE FUNKCNY FIRMWARE NIE JE K DISPOZICII
Seagate Knowlede Base

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 20 led 2009 21:25

Me vytahly data z Lacie HDD v Maximacu na Sumavsky v Praze za 500Kc.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 20 led 2009 22:20

IVAN: no mě odvezou

je tu ještě někdo z ezone kdo má seagate problemovy disk?

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 20 led 2009 23:32

Fractal píše:IVAN: no m%u11b odvezou

je tu je%u161t%u11b n%u11bkdo z ezone kdo má seagate problemovy disk?
aj ja mam jeden 500 GB Seagate (ST3500320AS), nastastie som nestihol pouzit novy firmware, disk zatial ide, takzde sa pokusim najst miesto na prekopirovanie a budem cakat az sa uvolni funkcny firmware, alebo ina dobra rada co s tym diskom (mozno budem reklamovat)
Mna najviac s**ie distributor, ten sa tvari ja nic, ja muzikant (vhodne na toto forum nie? :-))

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 20 led 2009 23:39

Ivan: pochopil jsem dobře, že to platí jen na disky poslané do prodeje prosinec '08 ?

Odpovědět