import Čína info ::
import Čína info ::
nezabudni , ze to pojde z cini .. takze mozes platit este clo a dph ..
- Pierre niko
Re: Ebay seller - Shockmounty, stojanky, clipy, popfiltery..
Nevim jak na slovensku. Ja uz z ciny kupoval hromadu veci i velkych a nikdy me celnici nepotrebovali. Z usa mam vzdycky dostavenicko s celniky, i kvuli titernostem, ale z ciny nikdy. Kazdopadne je to relevantni poznamka a muze se stat. Diky Pytkine.
no u nas je do 150 EUR bez cla/dhp .. cize ak clovek objedna par drobnosti a zmesti sa , tak by to malo byt OK .. tiez sme daco objednavali taketo .. daky prevodnik .. slo to z honk kongu .. a doslo to rovno do schranky .. Ale ak by clovek objednal daco vacsine , nad ten bez colny limit , tak sa moze pritrafit CLO + DPH .. takze s tym treba tak trochu ratat ..
Akorát se vracím z celní pošty, kde mi odchytli zásilku z číny za $13. Nakonec vše prošlo bez cla a DPH, akorát jakmile to chytí, už máš na krku poplatek 96kč za zpracování (pokud si to u nich uděláš osobně, jinak víc), což je třeba u věci za 250kč poměrně dost. Záleží hlavně na tom, jak balík vypadá.. pokud bude pavouk cestovat v pytlíčku a popiskem na $10, neměl by to být problém. No a když už tam jdeš řešit, chce to ideálně výpis z paypalu, receipt z ebaye a výpis z banky, just to be sure.
Pavouk mi poštou má taky přijít (od jiného prodejce), tak jsem zvědavej
Pavouk mi poštou má taky přijít (od jiného prodejce), tak jsem zvědavej

to je zvlastni. V CZ to bylo taky, ale ohaneli se EU, ze mame nadstandardni vyjimku a krouhli to na 20 EU. A koukam, ze ta pohadka bude asi trosku jinak.Pytkin píše:no u nas je do 150 EUR bez cla/dhp .. cize ak clovek objedna par drobnosti a zmesti sa , tak by to malo byt OK .. tiez sme daco objednavali taketo .. daky prevodnik .. slo to z honk kongu .. a doslo to rovno do schranky .. Ale ak by clovek objednal daco vacsine , nad ten bez colny limit , tak sa moze pritrafit CLO + DPH .. takze s tym treba tak trochu ratat ..

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
- Pierre niko
Re: import Čína info ::
Moje posledni zkusenost je z minuleho leta. Kozena kabela, vaha vcetne baleni cca 1,5 kg, rozmery standartni kabely/kufriku, cena 1500,- CZK. Zadne clo. Dorazilo to na postu jako obycejny balik. Nevim, jestli se tohle nejak zmenilo za posledni dobu...
Bacha - jak už jsem zmiňoval jinde - je to i o lidech. Já třeba neplatil nic za PLG kartu (vydražená cena cca 4000,- CZK) a naopak mě skásli za pop-filter (celková cena i s poštovným tuším okolo 40 USD). Obě věci byly z USA. Na balíku s pop-filtrem bylo červeně zatrženo "microphone" (z věty "metal pop-filter with gooseneck for microphone" nebo tak nějak) a i přesto, že tam bylo uvedeno "gift" (a ta částka byla v kolonce pojištění zásilky), tak jsem se z toho nevylhal....
Čili záleží na tom, jak se celník vyspí, jestli mu jeho žena ráno dá a podobně
Jinak je to ke zjištění na celním úřadu, ty hodnoty ze zemí mimo EU jsou fakt dost nízké (někdo to tu už zmiňoval).
P.
Čili záleží na tom, jak se celník vyspí, jestli mu jeho žena ráno dá a podobně

Jinak je to ke zjištění na celním úřadu, ty hodnoty ze zemí mimo EU jsou fakt dost nízké (někdo to tu už zmiňoval).
P.
- ReaktoplazmAR
ja som za balík z číni ešte clo ani dph neplatil..
Na Slovensku do hodnoty tovaru:
22Eur neplatis ani clo ani DPH - napr. male veci z Ciny...
150Eur neplatis clo
nad platis clo aj DPH
22Eur neplatis ani clo ani DPH - napr. male veci z Ciny...
150Eur neplatis clo
nad platis clo aj DPH
V tom případě je to stejný jako u nás. Ještě třeba dodat, že hodnotu eura (stejně jako kurz dolar->euro) maj vždycky pevně stanovenou na nějaký období a nesouvisí přímo s aktuálním kurzem. To znamená, že můžete mít třeba zásilku, která by po přepočtu z dolarů na eura podle současnýho kurzu vyšla pod 22E, ale podle toho jejich bude o centík nad 22 a teorétiš byste měli platit DPH + odbavovací poplatek poště 96kč v případě osobního vyřízení
it's fun..

Už tady zaznělo několitrát, že když to pošta zachytí, je v případě osobního vyřízení poplatek pro poštu za "předložení celní správě" 96 Kč. Nevíte někdo, kolik je ten poplatek v případě, že poštu zplnomocním k vyřízení? Hledal jsem to v jejich ceníku, našel jsem tam pouze toto:
Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení souhrnné deklarace (SD) ... 96 Kč
Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení jednotného správního dokladu (JSD) ... 180,00 Kč
Leží mi tam drobný dárek z Norska (100EUR), potřeboval bych vědět, jestli to stojí za ten čas, jet to vyřizovat to osobně. Díky.
Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení souhrnné deklarace (SD) ... 96 Kč
Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení jednotného správního dokladu (JSD) ... 180,00 Kč
Leží mi tam drobný dárek z Norska (100EUR), potřeboval bych vědět, jestli to stojí za ten čas, jet to vyřizovat to osobně. Díky.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 06 kvě 2013 15:32, celkem upraveno 2 x.
No je to pomalu to jediný, co si nepamatuju.....ale odhaduju, že přes 200,- Kč to nebylo.
P.
P.
Tak je to 180 Kč. Bez záruky správnosti a úplnosti shrnuju současný stav:
limit, do ktereho se neplati DPH: 22 EUR
limit, do ktereho se neplati clo: 150 EUR
maximalni osvobozeni pro dárek (pouze mezi soukr. os., asi musí být nějaké prohlášeni): 45 EUR (když je dražší, lze odečíst 45 EUR z jeho hodnoty)
výpalné pro Ceskou postu: 96 Kč (vyridis osobně) nebo 180 Kč (pošta zastupuje)
Do celní hodnoty dováženého zboží, tedy do základu pro výpočet cla, se započítává:
* vlastní hodnota zboží,
* zahraniční náklady na dopravné,
* případné pojištění, apod.
Do základu pro výpočet DPH se započítává:
* vlastní hodnota zboží,
* clo, pokud je vyměřeno,
* dopravné (úsek po EU) pokud již není součástí cla (celní hodnoty),
* služba celní deklarace - částka 180 Kč, pokud Vás ČP zastupuje v celním řízení, a je vyměřováno clo/DPH
limit, do ktereho se neplati DPH: 22 EUR
limit, do ktereho se neplati clo: 150 EUR
maximalni osvobozeni pro dárek (pouze mezi soukr. os., asi musí být nějaké prohlášeni): 45 EUR (když je dražší, lze odečíst 45 EUR z jeho hodnoty)
výpalné pro Ceskou postu: 96 Kč (vyridis osobně) nebo 180 Kč (pošta zastupuje)
Do celní hodnoty dováženého zboží, tedy do základu pro výpočet cla, se započítává:
* vlastní hodnota zboží,
* zahraniční náklady na dopravné,
* případné pojištění, apod.
Do základu pro výpočet DPH se započítává:
* vlastní hodnota zboží,
* clo, pokud je vyměřeno,
* dopravné (úsek po EU) pokud již není součástí cla (celní hodnoty),
* služba celní deklarace - částka 180 Kč, pokud Vás ČP zastupuje v celním řízení, a je vyměřováno clo/DPH