Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dano, poshook : od Fantom X je klaviatura viac nez totozna s Yamahou.. V-Synth GT je este dalej, mam pocit ze je to zatial to najlepsie co som mal moznost vyskusat.. predsa sa nebudeme bavit o klaviaturach na nizsich radach..

a.tom.x : ten stojan ma vysiel 12.000 je to Jasper alebo ako sa to pise.. je skvely, pretoze znesie toho dost a kedze je z hlinika tak je dost lahky, po zatazeni sedi uplne perfektne...

ten system co si poslal poznam, to moze byt zaujimave veru :) dobra inspiracia.. na odkladanie skvele.. tento stojan este riesi to ze si mozes naklanat podla potreby nastroje co je na nezaplatenie niekedy...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

ten system je super a hlavne je stavenej na velky zateze a jde postavit nejenom ke zdi, ale i do prostoru jako oddelovaci stena (bud na T nohu nebo upevnit do stropu a do podlahy.

Polohovaci jsou ty police na T noze, na L noze jsou buď rovné nebo cca 30 stupnu naklonene napevno. Kazdopadne ten uhel se vzacne povedl a pekne do toho ty klapky sednou a dobre se s nimi dela. Super jsou ty dratene police. Vypada to hodne techno ...

Ja to musel koupit do noveho bytu, kde nemuzu vrtat do zdi kolejnice napevno protoze je to jenom pricka.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Tak som sa konečne odvážil a spravil som prvú fotku po dlhom upratovaní.
Takto momentálne fungujem doma... iba mixáž ked nahrávam tak externe.. priestor za reprákmi budem ešte riešiť viem že to nieje žiadna sláva mať ich rovno pri stene ale inak sa to nedá bohužial.

Obrázek

Cyril

Příspěvek od Cyril »

greezmen: takhle vypadaly repraky od jezevcika nasich rodicu, kdyz jsme byli mali... plny modeliny :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ze jsem tak smely.. proc mas zacpane basreflexy?

fova

Příspěvek od fova »

To me take zajima.

Meril jsem mikrofonem charakteristiku A7 v nasledujicich stavech:

1. pri bassreflexech zacpanych molitanem
2. pri otevrenych bassreflexech
3. pri otevrenych bassreflexech a vzadu otocenym potenciometrem basu na -6dB.

Krivky namerene pri stavu 1 a 3 byly temer identicke. V tomto stavu byly utlumene frekvence od 50 do 100Hz cca o 5dB.
Pisu ti to proto, ze ty zacpane bedny nevypadaji moc esteticky a pokud mas z nejakeho duvodu potrebu tlumit tyhle nizke basy (treba ti mistnost duni), tak se to da vyresit uplne stejne tim potenciometrem.

Jestli to mas ale zacpane kvuli duneni, tak to moc nechapu, vzdyt sis prece vyrabel akusticke upravy, ne?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: pak ze nemaj adamy basy :D

fova

Příspěvek od fova »

Moc nadseny jsem z te charakteristiky nebyl.
Je tam strasny hrb na 50Hz (zrejme od bassreflexu), pak to spadne o 10dB dolu, u 60dB to zacne zase splhat a nekde kolem 80Hz se to dostane na slusnou uroven.
Jeste resim, jestli to neni mistnosti, ale vzhledem k tomu, ze uz mam nainstalovane basove pasti, podezrivam Adamy.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

fova: ja cejtim u me desnej propad.. musim tam mit nekde bouli na 100hz a nebo nejakej propad a pohlceni basu pac Esi nEar05 nebasovali o moc min jak Adam u me doma a stereoobraz taky nic moc, kdyz sem je ale slysel u Cyrila tak to melo pevnej bas a nastroje se daly paradne urcit v prostoru. Takze mistnost a vzdalenost monitoru od sebe to pekne mrvii, proto sem rad, ze sem nekoupil drazsi BM5A, kdyz sou zatim neresitelny problemy s mistnosti.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Tom-Thak: ja nevim, ted sem se premystil s nima do druhyho pokoje a ty basy jsou pryc :) No ale mozna lepsi, nez kdyz jsou nahoneny mistnosti, nevim... stejne je to provizorium, chystam se stehovat

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Cyril: aha basy sou pryc :D tak to je ovsem peknee.. :D

nunu

Příspěvek od nunu »

fova píše:Moc nadseny jsem z te charakteristiky nebyl.
Je tam strasny hrb na 50Hz (zrejme od bassreflexu), pak to spadne o 10dB dolu, u 60dB to zacne zase splhat a nekde kolem 80Hz se to dostane na slusnou uroven.
Jeste resim, jestli to neni mistnosti, ale vzhledem k tomu, ze uz mam nainstalovane basove pasti, podezrivam Adamy.
Ja zase podezrivam tebe. Mimochodem, hrb u basreflexu bude vzdycky...

greezmen

Příspěvek od greezmen »

TOM-Thak píše:Ze jsem tak smely.. proc mas zacpane basreflexy?

pre jednoduchý dvovod pretože mi to tu huhlá ked su otvorene a lepšie znejú ako uzatvorené.
nejdú sice tak hlboko ale hocikedy si viem pre kontrolu ten vatex vytiahnuť
mne osobne a v mojej izbe to vyhovuje viac hlavne z toho dvovodu že su uplne pri stene. a zatial je za nimi tiež iba rovna stena a to iba asi 2 metre daleko... s basreflexom sa nedá
čo sa týka velkosti priestoru je to ubohé na malu vzdialenosť ako mam. ked ich berie neikam preč a dám si ich 2x tak daleko od seba je to neporovnatelná zmena k lepšiemu

fova

Příspěvek od fova »

nunu píše:
fova píše:Moc nadseny jsem z te charakteristiky nebyl.
Ja zase podezrivam tebe. Mimochodem, hrb u basreflexu bude vzdycky...
:wink: Jako ze jsem to zmeril spatne?
Tohle je merene SE Titanem (vokalni mikrofon), takze na vysky se moc nedivejte. Jeste to budu merit mericim mikrofonem, ale myslim, ze ty basy zustanou tak, jak jsou.

Obrázek

matucha

Příspěvek od matucha »

hlavne to nesmis merit kardiodou, taky kazdou bednu zvlast.... a samozrejme tyhle vykyvy sou vec mistnosti/akustiky a ne bedny... ta ma nerovnosti uplne jinyho radu

Odpovědět