Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
m4x

Re: Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Příspěvek od m4x »

Já bych měl obavy, že z toho budu muset každoročně lovit hmyz:)

dendy

Příspěvek od dendy »

no tak som sa doiteroval viacmej do finale :))

Obrázek

este mi ostali 2 platy 50 cm x 100 cm ale nie trojuholniky ale take stvorce (zena to vola "cokolada") 10x10 cm jeden .. ale to uz ani nemam moc kam dat .. ta hola stana napravo tam pojde zavesit nieco taketo :

http://thirdeyetapestries.com/collectio ... s/huachuma

inak je to parada pracovat na poriadnom monitore, co vsetko sa tam vojde to je fakt mocne :))))

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dendy: pekny. Jestli mas vlevo nejakou knihovnu, tak bych na tu pravou stenu jeste dal nejaky utlumeni, jinak to budes mit pravdepodobne trochu nevyvazeny. No zkus si project nejakej sinus sweep a uslysis, jestli ti plave ve stereu. I kdyz ono tohle se pak odhali jeste spis na dozvucich. Jo, pro me byl vetsi monitor (prechod ze 17 na 23) taky velmi znatelnej upgrade workflow.

dendy

Příspěvek od dendy »

amorph:diky:) henta vec je 27", 2650 x 1400 .. mazec :)

vlavo nemam knihovnu, tam je defakto rovna stena + rollodor s drevenymi dverami.. nerezonuje to ani som nepostrehol ziadne pocutelne problemy takze to neriesim.. mozno tam zavesim tiez taky nejaku psyplachtu ako mam v plane zavesit napravo :)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Dendy: Skus aspon taky pomocny test; pusti si do reprakov biely sum a hyb hlavou zo strany na stranu, dopredu dozadu..., ci sa to meni drasticky, alebo nie...

Ja som kedysi tiez mal jeden 27", ale presiel som na 2x24". Dva monitory su predsalen lepsie, i ked na tom velkom sa tiez robilo fajn.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dva monitory nie su lepsie .. len obrazok je vacsi na nich .. takze pre nas starcov uz to je zaujimave :)

dendy

Příspěvek od dendy »

2 monitory nie su lepsie ani horsie ... kazdemu vyhovuje ine.. ja som kedysi 2 mal.. ked to porovnam s tymto 1 pre mna je vyrazne lepsi ..

ten sum neviem co presne sledovat, pride mi to tak nejake normalne, prirodzene ako sa ten zvuk meni ked chodim po miestnosti.. kazdopadne akusticky uz mi kutloch velmi vyhovuje, som maximalne spokojny

uz len inspiracia a tvorit :-D

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Jesne, je to vec zvyku aj osobnej preferencie.. Mna na jednom monitore hnevalo, ze sa mi stale skryvali okna pod seba... vsetko, na co potrebujem priebezne kukat sa predsalen nedalo rozlozit vedla seba, alebo som to potom musel mat zmensene a skrollovat v samotnych oknach... takto si vacsinou hodim na lavy pracovnu plochu zo stopami a transport okno, a na pravy dole mix a nad to najdolezitejsie pluginy...

Co mi zas vadi na dvoch 24" je ich celkova sirka vdaka ktorej mam repraky dost daleko od seba a teda "idealny" posluchovy bod viac vzadu....

Dendy: S tym sumom len zistis, ci sa Ti nejak drasticky meni zvuk v zavislosti od pozicie posluchu. Ak ano, tak to budes hned pocut.

dendy

Příspěvek od dendy »

mix zo stopami mam na ipade - pouzivam logic remote control, ppc vec moznost slidery na mixe rovno prstami tahat :)

inak vyladujem si workflow a zatial som sa doiteroval k zaujimavemu rieseniu.. 2 hlavne okna s ktorymi robim (teraz nie hudobny soft ale programovanie) - IDE v ktorom pisem kod a borwser kde pozeram vysledok - tak som si ich prekryl ale tak ze su ciastocne asymetricky posunute .. cize IDE ma sirku na 80% screenu a zacina uplne v lavo, a browser ma tiez sirku 80% screenu ale zacina uplne vpravo.. takze ked som v ktorom kolvek z nich na konci na opacnej strane mi trci kusok z toho druho okna takze len puhym kliknutim sa medzi nimi prepnem.. velmi ma to tak bavi, som max spokojny ...

marion

Příspěvek od marion »

Mas to pekne. Z coho mas vyrobene tie stojany na monitori? :-) Vyzera to fajn ... mas izbu specialne na studio ci tam mas aj nieco ine? Vidim ze mas tiez malu mac klavesnicu ja som ju dostal k macu zadara a bol som sklamany ale zatial som sa naucil robit aj tak. Chyba mi tam numericka klavesnica (na markery a pod). Pouzivas magic mouse? Ten pad ci co to je pouzivas tiez? Diky :-)

marion

Příspěvek od marion »

Prikladam ako to vyzera u mna. Potrebujem tie bedne dvihnut vyssie.
Přílohy
thumb_IMG_0526_1024.jpg

dendy

Příspěvek od dendy »

marion píše:Mas to pekne. Z coho mas vyrobene tie stojany na monitori? :-) Vyzera to fajn ... mas izbu specialne na studio ci tam mas aj nieco ine? Vidim ze mas tiez malu mac klavesnicu ja som ju dostal k macu zadara a bol som sklamany ale zatial som sa naucil robit aj tak. Chyba mi tam numericka klavesnica (na markery a pod). Pouzivas magic mouse? Ten pad ci co to je pouzivas tiez? Diky :-)
uf to je vela otazok :-)

no - ano miestnost je cisto studio, rozmer cca 2x3 metre :-).. stojany su taky zlepenec :-)) nohy su tahe hrube kartonive rolky co som nasiel v zbernom dvore na papier :-)) tombiele je ikea polica, nohy na nej nalepene lepidlom (2 kratke na stole a tretia dlha za stolom az po zem).. v podstate nudzove riesenie, rozmyslam kupit serione srojany.. na tom bielom je este penova original podlozka pod repraky...

klavesnicu - tuto malu mam rad, je to v podstate 1:1 ako klavesnica macbooka, som na nu zvyknuty.. magic mouse mam ale vlastne viac pouzivam magic trackpad..

peteness

Příspěvek od peteness »

Dendy: Ty cokolady mam taky, je to tlustsi molitan nez pyramidy. Kolem rohu bych ho uprednostnil.

Koutek (cast koutku), kde momentalne travim veskery cas:
Obrázek

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Konecne som si urobil tie panely, tak reku ze sa pochvalim :-)
blizko.jpg
full.jpg
gramo.jpg

sefko73

Příspěvek od sefko73 »

marion píše:Prikladam ako to vyzera u mna. Potrebujem tie bedne dvihnut vyssie.
Tiež mám podobný problém... rovnaké bedne :-) a potrebujem ich zdvihnúť cca o 20 cm... keď na niečo prídeš, daj vedieť :-)

Díkes

Marián

Odpovědět