Jak z 1 PC hrat VST pres ASIO a zaroven ozvucene video?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 dub 2008 16:34

Egosys i M-Audio s prstem v zadku jak rika Kexik. Mam to otestovano :) jakykoli prehravac DVD / Audio + Cubase s ASIO maka uplne bez problemu. Dokonce bych si nedovedl predstavit, ze to nejaka zvukovka neumi :c)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 16:52

Hmm, to jsou zajimavy veci. Koukam, ze to budu muset vsechno radne proverit, nez se definitivne rozhodnu pro tu Presonus. Na webu Emu se u ty my 0404 USB taky pise, ze ma ASIO2, ale nikdy se mi 2 standalone aplikace pustit nepovedlo, dokonce ani ASIO + DX...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 dub 2008 16:53

fova píše:Jestli ti nic z toho nepomuze, tak to mohou byt spatne napsane ASIO drivery od vyrobce karty a resenim je koupit jinou kartu ;-)
Tankista: Ja jsem tohle ale nemyslel jako legraci. Jestli si dobre vzpominam, tak jsem nekde cetl, ze jsou karty, ktere to opravdu neumi.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 16:56

2fova: dyt ja to taky jako legraci neberu, neboj, ja kvuli tomu, ze motu nemela poradny wdm ovladace tu kartu prodal, at ma jakkoliv dobrej zvuk. Jeden mekar ji velice rad koupil... A pak jsem si docasne koupil levnou Emu USB 0404, ted prisel zase cas to vyresit, pac potrebuju lepsi kartu, tentokrat ale nechci nic, co nebude umet to soucasny prehravani, je to desne votravny...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 21:00

2fova: "2. Zkontroluj si, zda mas zaskrtnutou volbu:
OPTIONS>AUDIO>ADVANCED>SHARE DRIVERS WITH OTHER PROGRAMS" A kde bych to tak mel najit, to je volba v Cubase?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 dub 2008 22:31

Ja pouzivam M-Audio Audiophile 192 a Sonar. Mam tuhle volbu v Sonaru, takze predpokladam, ze neco podobneho bude i v Cubase.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2008 22:56

tankista, este ma napadla zakladna vec, co ta mozno nenapadla: nie vsetky media playery vedia resamplovat audio a vacsina videi ma 48kHz zvuk. esli ti to neblbne len preto ze mas nastavenych 44.1 v cubase a skusas s tym prehravat 48kHz video? to samozrejme bez resamplingu nepojde... skus si nejaky filmik na skusku skonvertovat na 44.1 (to mi pride najneskodnejsie riesenie, prepocitat zvuk vo videach)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2008 23:07

tankista píše:Popravde uplne idealni by bylo, kdyby nekdo na PC udelal nakej customizovatelnej soft podobnej Logicovskymu MainStage, ale obohacenej o moznost prhravani wav nebo i videa z nakyho playlistu (spustenim na midi eventy by to bylo uplne paradni) a pokud by to navic umelo to video prehrat v malym okne a zaroven to samy jako fullscreen na 2. monitoru, tak bych mu asi libal nohy
to posledne riesi nvidia driver .. vies si nastavit ze pri prehravani videa , ti zobrazuje na druhom monitore toto video vo full screene ..

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 14 kvě 2008 14:15

2fova: bych potreboval vedet, kde je takova volba v Samplitude.... Jinak, co jsem se bavil s lidma, tak na M-audio kartach to fakt jde uplne betproblemu. Je to pech, ja bych rad koupil nakou s lepsima preampama. Nekdo tu jeste zminoval, ze to snad umej taky karty Egosys. Muzete nekdo potvrdit, ze to umi jeste jina karata? Obzvlast by me zajimal Presonus Firebox nebo Echo Audiofire 4

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 15:17

tankista: vsak si kup tu novu m-audio na fw, co ma len same adaty, a k tomu presonus preamp s adatom, a mas na salame, ci tovie fw karta od presonusu.
este by som riesil, ci to vie rme?

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 14 kvě 2008 15:36

2kex: potrebuju aby to bylo maly a snadno prenosny reseni, kazdy deko dobry, vozim toho vic

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 14 kvě 2008 15:39

Tenhle problem znam - doma Audiphile 2496 - pustim x muziky pres kdeco najednou a jede to
Studio - Audiofire 12 - nehraje zaroven Nuendo a napr. Mediaplayer.
Problem je v driverech, musi byt multiclient ASIO, EchoAudio to neumi, i kdyz vydavaji nove verze driveru pomalu kazdy mesic..

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 14 kvě 2008 16:03

2nemo: no prave, pres ruzne proklamace ASIO 2.0 driveru atd., muzu zatim rict, ze dle refernci to umeji pouze M-audio karty a snad ESI DuaFire a spol.... Skoda, ze to neumi naka nabusenejsi

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 16:57

tankista: nie som si isty, co ti teraz poviem, ale imho v asio 2.0 specifikacii nie je nic o multiclient podpore... 2.0 prinasa akurat este mensie bufery, podporu vsti, a 96/192kHz samplovacky, nicht wahr?

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 14 kvě 2008 17:04

2kex: multiclient asi ne, ale mela by umet aspon 2 asio aplikace najednou... Moje EMU ovsem neumi...

Ostatne, co je ve specifikaci normy a v manualu je jedno, dulezite je, jestli nekdo z osobni zkusenosti vi, ze to s nakou kartou funguje

Odpovědět