Jak z 1 PC hrat VST pres ASIO a zaroven ozvucene video?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Jak z 1 PC hrat VST pres ASIO a zaroven ozvucene video?

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 13:37

Jak z 1 PC hrat VST pres ASIO a zaroven ozvucene video? Jde to nejak udelat? Trvam na tom, ze to musi byt PC, ne Mac, kde by to melo jit bez problemu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2008 13:43

podla toho na akej zvukne... na tych co maju multiclient drivery, s prstom v zadku (trebars m-audia)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 13:45

Jako ze by mi jelo video pres DX a VSTcko spustene v jakemkoliv hostu zaroven pres ASIO? To jde? Mne totiz zaroven se sequencerem nikdy nesel pustit ani winamp. Mel jsem Edirol FW66, Motu UltraLite, ted jsem docasne majitelem Emu 0404 USB a zvazuju v blizke budoucnosti koupi Presounus FireBox

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2008 14:21

a mal si vo winampe navolene ake zariadenie? vo wave out plugine?
s m-audio delta to rozhodne ide... treba len navolit Multi wdm zariadenie
jedine co ide pouzivat len raz je asio

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 14:41

We winampu jsem nastavoval kde co a nedarilo se.... Takze ty si muzes pustit wav ve winampu, video v Mediaplayeru nebo video na youtube, aniz bys musel zavrit aplikaci, ktera jede na ASIO? A oboje hraje zaroven? To fakt cumim, ze to jde. Mne na vsech kartach, co jsem mel, vzdy hodil takovy pokus chybovou hlasku

Ted jsem ty multi-client drivery googlil a s prekvapenim jsem zjistil, ze karty, ktere ho umi mohou jet 2 standalone ASIO aplikace najednou. Myslel jsem si, ze to nejde. Napriklad Echo Indigo by to mela umet. Muzete to prosim nekdo, kdo ji mate, potvrdit?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 dub 2008 14:55

Mě to teda taky nejde - ECHO LAYLA 24/96, všechny možná nastavení... Pure WAV, WDM atd... a nic. Když si nějaká aplikace načte DX (typicky přehrávače nebo i ICQ apod.), tak je hluché ASIO a opačně.

Je fakt, že mě to docela vadí. Hlavně při downmixu, když pak chci poslechnout MP3 nebo WAV normálně ve WIN, tak abych zavíral FL nebo Cubase, přehrál MP3 a zas votvíral... Vopruz. A to se ani nezmiňuju o výukovejch tutorialech... To pak degraduju na DirectX...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 dub 2008 14:59

Jde ti pouze jedna aplikace, protoze jedes pres ASIO.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 dub 2008 15:01

Jak to elegantně vyřešit?
Naposledy upravil(a) delay dne 10 dub 2008 15:10, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2008 15:05

tankista: ved ti pisem ze mi to ide... mam audiophile 2496. hra mi tolko aplikacii, kolko stiha procak. samozrejme po istom pocte to zacne sekat, pac dojde cpu. asio aplikacia ale len jedna, vtedy to napise chybovu hlasku

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 dub 2008 15:13

Delay: Reseni je nasledujici:

1. Pokud mas ASIO 1 drivery, prejdi na ASIO 2:

ASIO (the original) only supported one application at a time. ASIO 2.0 fixed that: "Now it is possible to have multiple ASIO 2.0 applications running on the same machine without the first one to get started grabbing the ASIO hardware for itself. As the applications are switched, the ASIO control is handed over to the next ASIO application. As more and more ASIO applications appear, this feature becomes more important." (from a 1999 article on ASIO)

2. Zkontroluj si, zda mas zaskrtnutou volbu:
OPTIONS>AUDIO>ADVANCED>SHARE DRIVERS WITH OTHER PROGRAMS

3. Pokud to nepomuze, muzes jedne aplikaci (treba Cubase) priradit ASIO driver a jine WDM driver a mely by ti fungovat obe najednou.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 dub 2008 15:17

Jestli ti nic z toho nepomuze, tak to mohou byt spatne napsane ASIO drivery od vyrobce karty a resenim je koupit jinou kartu ;-)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 15:59

2fova: a ze me to neslo u zadne z nich... Specialne vychvalovana Motu v tomhle byla snad nejhorsi, tam treba nehral winamp vubec... ASIO 2 rikas, hmm, zajimave, kouknu se na to, na cem to jede...

2delay: Presne u tech tutorialu me to taky stve... Prusvih bohuzel je, ze v Samplitude funguje monitoring pluginu jen pod ASIO... Ale ja to hlavne chci kvuli zivemu vystupovani, chci hrat pres video, takze kombinace sampler na ASIO a nakej media prehravac pres DX by mi aspon v tomto ohledu stacila... Doma vyzkousim.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2008 16:06

tankista: a samplitude nevie video prehravat? cubase vie... aj ho na extra monitor posielat, myslim... nuendo urcite

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 16:15

2kex: umi, ale zase se tam neda dobre preskakovat mezi trackama atd. musel bych mit otevreny na kazdy video jeden projekt. Samplitude umi synchronne prehravat Video v okne s audio stopou v samplitude. To bych si asi vyrobil (funguje to i s Mpegem nebo avi, i kdyz pokazdy samplitudehlasi, ze pro bezproblemovou synchronizaci to mam prekonvertovat do nakyho jejich formatu pomoci jejich programu Movie maker...) Ale na ovladani by to bylo dost nepohodlny, nema to zadnej playlist

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 10 dub 2008 16:19

Popravde uplne idealni by bylo, kdyby nekdo na PC udelal nakej customizovatelnej soft podobnej Logicovskymu MainStage, ale obohacenej o moznost prhravani wav nebo i videa z nakyho playlistu (spustenim na midi eventy by to bylo uplne paradni) a pokud by to navic umelo to video prehrat v malym okne a zaroven to samy jako fullscreen na 2. monitoru, tak bych mu asi libal nohy

Odpovědět