Jsem nováček - doporucte mi MASTERKEYBOARD

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
styx_oarsman
Příspěvky: 98
Registrován: 24 úno 2006 00:06

Příspěvek od styx_oarsman » 08 kvě 2007 19:21

aha tak to som nevedel, nerobim vo FL7 :)

Myslel som to ale skor vo vseobecnosti... ak to mysli s hudbou vaznejsie, master sa urcite zide. Samozrejme ze moze zatial skusit urobit nejake veci bez toho... zoznamit sa s programom atd... potom zisti ci ho potrebuje (alebo skor zisti presne preco ho potrebuje :) )

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 kvě 2007 20:12

No ja kdybych si dneska kupoval master keyboard bych si spis koupil syntak 1. hraje to samo a je to analog 2. je to i levnejsi 3. kdyz v tom nefunguje hafo veci da se to koupit za 400-500 Kc pricemz jako midi klaviatura to funguje, co je potreba je koupit si kabel za 300-400 Kc midi2gameport.. a je vystarano... v idealnim pripade to i samo hraje zvuky :))
viz aukce jako aukro.cz a pod :) internetove bazary hudebni bazary s bazar...

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 21:17

Acid Punk: ty jo, za 400 kacek to by muselo byt uplne "poteseni" hrat na nejakou umastenou osahanou starou hruzu :) tedy pokud by ji predchozi majitel poradne nevycidil ;) no kdyby chtel nove veci, tak si myslim ze zadnej (virtual) analog syntak za prachy jako midi master nekoupi...a zase jako to cos psal by vyslo asi na litr s tim, ze by to byl nejakej nefunkcni synth kde by slo jenom midi (takze to same jako midi master) a to uz mi prijde fakt lepsi pridat dalsi litr na nejakej uplne novej zakladni midi master (bez knobu atd., jen klavesky)...ale to je jen moje uvaha, ja s v bazarovejch synthech nepohybuju...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 kvě 2007 21:26

http://www.aukro.cz/item192092980_synte ... ly800.html

Nefunkcni :)) funkcni stoji zrovna ty tvoje 2000 Kc a ma to zvuky da se to bendit ma to midi chorus etc :)

Edit: Link opraven uz po 2he! Nekam zmizely zpravy za posledni hodinu... ze by restart systemu?

Stary syntak se da snadno od spiny vycistit, hadrik + lih na mastne usazeniny, houbicky na myti nadobi a voda, na vse ostatni :)
Navic kdyz je provereny neprekvapi bugovou verzi OS.. on vlastne zadny upgrade firmware ani neni mozny :)
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 08 kvě 2007 22:49, celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 21:33

Acid Punk: no dal si odkaz na pruzinovy reverb, to asi nebude ono ;) ale no nic, je to tvuj nazor - ja po nikom cizim veci nikdy nekupuju, no to asi jedine kdyby to byl vir ti za pet tacu plne funkcni jako novej ;)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 kvě 2007 22:01

nathanael píše:Acid Punk: no dal si odkaz na pruzinovy reverb, to asi nebude ono ;) ale no nic, je to tvuj nazor - ja po nikom cizim veci nikdy nekupuju, no to asi jedine kdyby to byl vir ti za pet tacu plne funkcni jako novej ;)
No.. kazdy nema tolik penez.. a jestli Novacek ma jen zakladni sadu cracklych programu tak asi bude spis investovat do veci souvisejicich, ramka/hdd, kvalitni zvukovka (to neni zrovna lacne), sluchatka ve kterych taky neco uslysi kdyz to bude chtit aspon na pul oka zmasterovat, a mozna i zesilovac a studiove repraky :)

Veci z druhe ruky lze snadno vycistit nasledovne - na spinu a mastne usazeniny lih a hadrik, na ostatni voda + houbicka na myti nadobi... vyzkouseno, prodano.. :)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 22:22

Acid Punk : hehe, vyzkouseno prodano :) no ja taky nemam moc penez, ale radsi si treba klidne tri roky pockam (setrim) abych mel krasnou novou vec, jen pro ten pocit, ikdyz bych to taky dokazal vycistit lihem....ale to je jedno, bysme mohli takhle kecat do nekonecna, tak toho radsi nechame - uvidime jak se vyjadri novacek...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 kvě 2007 23:10

VOJTA) ... prosimte az budes nekdy zakladat dalsi tema tak ho pojmenuj nejak smysluplne, z nazvu tematu "Jsem novacek" lze asi tezko usoudit o cem v dane diskusi jde. Jinak vitej.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Vojta453
Příspěvky: 14
Registrován: 08 kvě 2007 16:07

Příspěvek od Vojta453 » 09 kvě 2007 19:39

Jdu do master keyboardu.Už to vidím jak mi to tu stojí na stole.Líbí se mi ambientní zvuky a přiznám se,když si hraju s modulem Dream Atmosphere stoupaj mi chlupi na těle...a když si k tomu ještě trochu zahulím..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 kvě 2007 19:53

Co teprva az bys slysel tb-303 :-)))))))

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 kvě 2007 19:54

nathanael píše:Acid Punk : hehe, vyzkouseno prodano :) no ja taky nemam moc penez, ale radsi si treba klidne tri roky pockam (setrim) abych mel krasnou novou vec, jen pro ten pocit, ikdyz bych to taky dokazal vycistit lihem....ale to je jedno, bysme mohli takhle kecat do nekonecna, tak toho radsi nechame - uvidime jak se vyjadri novacek...
Hmm ten pristup ma sva pozitiva :) ale ja nejsem z Prahy na nove veci setrim 5 a vice let :)

Na ty z druhe ruky tak pul roku :)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 kvě 2007 20:05

Vojta: ehm, asi mluvíš o Spectrasonics Atmosphere...Dream Module se obvykle vynechává a říká se prostě jen Atmosphere...sice to není důležité, ale mě to trošku plete...pokud vim tak dream module je jen vysněné marketingové přízvisko co se objevuje v instalátoru a na webu Spectrasonics, to jen tak btw...ale říkej si tomu jak chceš ;) je to dobrá věcička...

acid punk: mno, koukám že jemu se líbí asi ambientní věci (atmosphere, absynth) a tb 303 tedy ambientní není ani ve snu, je to acidové acide :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 kvě 2007 20:07

Koukam, ze klucina bude neco jako Sirael taky tresti oci a slinta u slova ambient, kdyz si pousti plochy a nemuze se doposlouchat te nadhery.. a obou navic chybi klavesy :)

To si primo rika o biznis :)

Vojta453
Příspěvky: 14
Registrován: 08 kvě 2007 16:07

Příspěvek od Vojta453 » 09 kvě 2007 20:45

Můžete někdo doporučit nějaký stejně dobrý modul jako Atmosphere,abych měl větší přehled ?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 kvě 2007 21:12

D-cota? trebas :) Me se libilo ze to melo takove Matrixovske zvuky :)
A samozrejme Arthuria "Moog Modular V" syntakova stalice :)

Odpovědět