Ctirad píše:Já práv%u11b jo a tak n%u11bjak %u17eiju v domn%u11bní, %u17ee to je práv%u11b ta "správná" klimatizace.
skus sa zamysliet, na dome je zavesena chladiaca jednotka( na fasade ), ventilator ktory chladi je vmiesnosti( ten co je hore nad oknom alebo proste niekde pri strope )... ked chces klimatizovat miestnost musi ju odizolovat od vonkajsej teploty( zavres okna, atd. )....
no a teraz nam povedz, odkial ti vhana ten vzdcuh "z vonku"
ak sa zapne klima v aute, tak sa uzavre komplet cely okruh a vzduch je len v kabine auta, ziadny iny vzduch z vonku tam neprudi pokial si ty neotvoris okno( to je to co sa nema robit )
to co je na fasade(ochladzovacia jednotka alebo ako sa tomu nadava, mozme aj "kompresor") produkuje brutalne teplo, pretoze ochladzuje vzduch cize to co schladis, musi niekde teplotne narast.. vo vnutri mas ventilator kde je cez mrezu( chladic ) prehnana trubka z chladiacou kvapalinou( nieco ako ladnicka ) a to co sa zkondezuje vyteka von( ako stare ladnicky, kde si musel furt vylievat vodu, dnesne odkvapavaju na odparnik a nemusis tento archaicky problem riesit... )
"klima" o ktorej vravis je obycajny ventilator, alebo vzduchotechnika bez klimy ako vravi pytkin.. je to ako auto bez klimatizacie.. kazde ma vzduchotechniku, ale klimatizaciu uz mat nemusi...
nie som klimatizer, ale mam pocit ze to takto funguje, ak sa mylim tak ma klimaticky opravte