loudness race
Ted jsem zrovna domastroval jeden kanadský psytrance projekt. Zvukově byli velmi nadšeni, ale pořád - jestli by se to prý ještě nedalo trochu hlasitostně vyladit, trošinku hlasitěji ... Říkal jsem - těch minus 9 je už docela pěkně hlasité, ne ? Oni že pošlou referenční track. Tak poslali, pustil jsem a nevěřil vlastním očím a uším : konstantně to běželo -5 až -6 dB RMS
Klipovalo do + 1 .... No absolutní hrůza. Říkal jsem - tohle po mě nemůžete chtít, to je insane ... A oni - že to nemůžou mít slaběji než konkurence. Tak jsem to nakonec usmlouval na něco mezi ...
No je to hrůza kam to spěje .... Ale prooooč ???

-
- Profesionál
protoze vsechny penis enlargement programy se fazove odectou ve chvili, kdy vas track v klubu hraje v mixu potiseji.Ivo píše:Ted jsem zrovna domastroval jeden kanadský psytrance projekt. Zvukově byli velmi nadšeni, ale pořád - jestli by se to prý ještě nedalo trochu hlasitostně vyladit, trošinku hlasitěji ... Říkal jsem - těch minus 9 je už docela pěkně hlasité, ne ? Oni že pošlou referenční track. Tak poslali, pustil jsem a nevěřil vlastním očím a uším : konstantně to běželo -5 až -6 dB RMS![]()
Klipovalo do + 1 .... No absolutní hrůza. Říkal jsem - tohle po mě nemůžete chtít, to je insane ... A oni - že to nemůžou mít slaběji než konkurence. Tak jsem to nakonec usmlouval na něco mezi ...
ja sem dokonce slysel par mixu od ruznejch lidi, ktery nejspis neumej pouzivat gain na mixu a jakmile byla deska potisejc nahrana, tak to samo v mixu hralo potisejc... tykovy DJs bych zakazal.....
taky nechapu toho, kdo chce premastering pro vinyl, tak ze to chteji maximalne co nejvic nahlas.... co sem tak pochitil z jednoho slusnyho mastering/cutting studia ve francii, tak tam chtej na mastru maximalne nejkou tu equalizaci, compressi a LP HP cut... limiter vyslovene nechteji
taky nechapu toho, kdo chce premastering pro vinyl, tak ze to chteji maximalne co nejvic nahlas.... co sem tak pochitil z jednoho slusnyho mastering/cutting studia ve francii, tak tam chtej na mastru maximalne nejkou tu equalizaci, compressi a LP HP cut... limiter vyslovene nechteji
Tyhle videa by si měly pouštět všechny kapely aspirující na nahrávku 3-4x denně po dobu několika měsíců
Toto ráno:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ&eurl
a toto večer:
http://www.youtube.com/watch?v=0G4PZ1Hn ... re=related
Třeba by se jim pak trochu rozsvítilo ...
Ted zrovna masteruju nové CD jedné velmi slavné české kapely a bohužel základní požadavek je - at je to pěkně hlasité a natlačené ... (hudba jinak moc pěkná). Ale chápu, pokud nechtějí ve výsledku znít jako "chudí příbuzní" (v porovnání s ostatními nabuzenými mutanty), nic jiného jim nezbývá. Začarovaný kruh ... že by z něho nebyla cesta ven ?

Toto ráno:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ&eurl
a toto večer:
http://www.youtube.com/watch?v=0G4PZ1Hn ... re=related
Třeba by se jim pak trochu rozsvítilo ...

Ted zrovna masteruju nové CD jedné velmi slavné české kapely a bohužel základní požadavek je - at je to pěkně hlasité a natlačené ... (hudba jinak moc pěkná). Ale chápu, pokud nechtějí ve výsledku znít jako "chudí příbuzní" (v porovnání s ostatními nabuzenými mutanty), nic jiného jim nezbývá. Začarovaný kruh ... že by z něho nebyla cesta ven ?
Jo, to byl http://www.mrstoim.com/dendy píše:"Ted jsem zrovna domastroval jeden kanadský psytrance projekt."
no zaujimalo ma meno projektu ktory si mastrovalci ich poznam
Re: loudness race
Na jakou hodnotu RMS mastrujete Jazz apod žánry?Ted mi poslal kolega master ktery má -4.9 rms,neveřil jsem vlastním očím
Nějak se mi nedaří mu to vysvětlit že to kreslí a je to hnusné

Mam-li byt uprimny, tak loudness war me nehorasne sere
V ty elektronice kor.. tam to prehaneji.. kdyz chces mit cistej sound, separatni se stereem a zachovat dynamiku a plnost.. a jeste to mas mit hlasite, tak
to pak je docela kase.
Samo ti ostatni maji vetsinou zahlcenej spinavej neseparatni sound a proto jim to jde i dobre vytahnout.. ja mam taky premixy pri skladani hlasitejsi, ale jak to vycistim a pohraju si s tim, tak uz to nejde tak zmaximalizovat.. nebo jde, ale za cenu ubytku prostoru.. dynamiky.
Proste me to neba

V ty elektronice kor.. tam to prehaneji.. kdyz chces mit cistej sound, separatni se stereem a zachovat dynamiku a plnost.. a jeste to mas mit hlasite, tak
to pak je docela kase.
Samo ti ostatni maji vetsinou zahlcenej spinavej neseparatni sound a proto jim to jde i dobre vytahnout.. ja mam taky premixy pri skladani hlasitejsi, ale jak to vycistim a pohraju si s tim, tak uz to nejde tak zmaximalizovat.. nebo jde, ale za cenu ubytku prostoru.. dynamiky.
Proste me to neba

Jsem to spatne napsal,ten master jsem nedelal ja(ani to neumím),ale v jednom studiu,porad jsem mu rikal že to kreslí a chrchlá,je to na ostudu,na takove rms se snad ani ta elektronika nedela,ne?natož jazz
No to by ses u te elektroniky divil.. tam se meze nicemu nekladou a labely ten sound moc neresi a resi jen napad pripadne jmeno.