loudness race
Ja by som to pozmenil : Is it better to produce music that listeners will want to turn up, than produce music that listeners will want to turn off?bassline píše:hej smutne...s clankom sa stotoznujem...a dobre je napisane napr. toto 'Is it better to produce music that listeners will want to turn up, or produce music that listeners will want to turn down? '
-
-
Je to naprosté šílenství kam to dospělo, jsem tím čím dál víc znechucený a přitom to není o ničem jiném než o malém pohybu knoflíkem hlasitosti na přehrávači. Prasení hudby a dynamiky těžkým komprimováním, maximalizováním a dalšími procesy vedoucími k unifikovanému zvuku soustruhu (= sound 2007) je bláznivé a perverzní ... (už i na úrovních -8, -9dB RMS). Cena za tuhle blbost je: ztráta přirozené dynamiky, hloubky i originální zvukové struktury ... Rozumný důvod: žádný ....
Ale nevím jestli je to opravdu univerzální anebo jen nějak roztroušeně lokální ? Mám tady mastering demo CD Boba Katze(12 skladeb různých žánrů) a v pohodě to vše proplouvá kolem -12dB RMS ...
Ale nevím jestli je to opravdu univerzální anebo jen nějak roztroušeně lokální ? Mám tady mastering demo CD Boba Katze(12 skladeb různých žánrů) a v pohodě to vše proplouvá kolem -12dB RMS ...
Ivo: a tuto organizaciu poznas ? http://www.turnmeup.org/
Naposledy upravil(a) bassline dne 12 úno 2008 14:59, celkem upraveno 1 x.
nie som zvukar, ale mne sa dost paci ked je zvuk napumpovany, samozrejme sa to nemusi prehanat. niektore nove CD ktore mam doma su nahrate doslova skreslene - to je uz extrem. ale ked muzika pekne pumpuje, to mozem...
inak haluz je, ze ked sme vo vedlajsom threade o zvukovkach riesili, ze AP2496 nema taku dynamiku ako lepsie modely, tak pri dnesnom zvuku je to zrejme jedno, lebo L2 sa postara, aby aj ta zvysna dynamika isla domov:-). Alebo tomu chapem zle?
inak haluz je, ze ked sme vo vedlajsom threade o zvukovkach riesili, ze AP2496 nema taku dynamiku ako lepsie modely, tak pri dnesnom zvuku je to zrejme jedno, lebo L2 sa postara, aby aj ta zvysna dynamika isla domov:-). Alebo tomu chapem zle?