Motif Classic - moznosti externych pripojeni

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Motif Classic - moznosti externych pripojeni

Příspěvek od dano » 22 led 2008 14:44

Caute mozte mi poradit, kde je najlepsie zhanat nasledovny gear k Motifu Classic? Neviem nakolko sa to este vyraba a ak ano, aby som nekupoval bud shity, alebo naopak nieco predrazene. Diik...

1. Memory card - SmartMedia 32MB (3.3V)
2. pamat SIMM 2x32MB (72 pin, 70ns or less)
3. SCSI Hard Disk

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 led 2008 16:32

dano : skus pozriet na www.motifator.com tam je kopec informacii aj eshop sa mi zda, proste vsetko ohladom MOTIFov

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 22 led 2008 17:15

excom: dik ja som skor myslel, ci nemate typ na nejake predajne na Slovensku, ktore taketo media maju. Alebo mam skusit ist cez Agem alebo inu podobnu spolocnost?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 led 2008 17:18

dano : jasne agem je v pohode, len som myslel ze na motifator mohli byt skusenosti s pamatami a podobne ktore nemusia byt kompatibilne.. toto som mal na mysli.. ak tam niekto uz kupil nejaku pamat tak mas istotu ze ked kupis tu istu tak ti bude slapat na 100% a to iste aj s ostatnymi vecami...

ja som do XS kupil normal pamate v AGEMe.. cize pohoda, 2x512...

mam inak 2x SCSI hardisk ktory som mal v EX5r.. tak ti mozem jeden venovat :D hucia jak svina tak som ich odtial dal prec...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 led 2008 17:23

dano : tu mas inak linku priamo na vsetky updaty pre MOTIF

http://www.yamahasynth.com/download/motif_series.html

a tu komplet equip toho co hladas.. cize tieto veci by mali fungovat 100%
http://www.motifator.com/mart/StorageMediaNew.htm

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 22 led 2008 17:43

excom: uau parada fakt dik za pomoc. lebo ak mam povedat pravdu tak sa nejako neviem orientovat vo vsetkych tych uprgadoch a tak... vdaka. co sa tyka toho SCSI HDD tak to potrebujem len na ukladanie samplov k motifu. takze mi staci aj nieco hlucnejsie:) a rad sa s tebou dohodnem na takom rieseni ake si navrhol:)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2008 14:09

dano : toto by sa ti mohlo zist http://secure.keyfax.com/Merchant2/merc ... Code=AIEB2

Obrázek
Obrázek

a tu pavlii o tom cosi pisal, mozno to uz nebude potrebovat, lebo chvalu slova na to nedal :D
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... ight=motif

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 16:46

dano : mrkni na toto, celkom zaujimave

http://cgi.cafr.ebay.ca/EXT-SCSI-ZIP-10 ... dZViewItem

Obrázek

COMPATIBLE WITH THESE AND OTHER YAMAHA SAMPLERS/KEYBOARDS/RECORDERS:

Yamaha A3000 Version 1
Yamaha A3000 Version 2
Yamaha A4000
Yamaha A5000
Yamaha EX5, EX5R, EX7 (Make sure you have the ASIB1 SCSI interface card
Yamaha SU700 Sampling Workstation
Yamaha RS7000 Production Sequencer
Yamaha PSR9000 High End MIDI Portable Keyboard
Yamaha 9000PRO High End MIDI Portable Keyboard
YAMAHA MOTIF Sampling Synthesizer Workstation 6
YAMAHA MOTIF Sampling Synthesizer Workstation 7
YAMAHA MOTIF Sampling Synthesizer Workstation 8
Yamaha AW 2816 Hard Disk Recording Studio Digital Mixer
AW4416 16-Track, 44 Channel Digital Audio Workstation
To have the best possible compatibility, we strongly recommend downloading and installing the current version of the Operating System.

DRIVE TECHNICAL SPECIFICATIONS:

External Box: Fits one SCSI ZIP 100 MB drive.
Zip drive capacity: 100MB
Approximate Weight (lbs/kg): 7.0/3.36
Power Supply: 110-240 V
SCSI ID selector: switch on back panel
External Interface: TWO 25 pin SCSI ports
SCSI 50 pin High Pitch male to (DB25) male 25 pin interface cable included. Let us know if a different cable is needed
Power cord: Included
To have the best possible compatibility, we strongly recommend downloading and installing the current version of the Operating System.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 22:44

excom : to je normalna zipka predsa .. co je na tom zaujimave ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 23:24

pytkin : ja pisem ze pre dana do motifu by to bolo zaujimave, urcite nehuci jak SCSI disk... a tiez je to dobre pre EX5, tam je jebla FD mechanika.. toto by bolo urcite lepsie...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 23:39

Excom : nebolo by to lepsie dat dnu ? internu scsi ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 23:54

pytkin : videl som aj take riesenie pre EX5, a myslim si ze aj tuto co som sem postol by sa tak dala spravit... pokial teda ta umela krabicka neni nosna pre vnutornu mechaniku( co asi nie je )

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 18:04

Mozte mi prosim vysvetlit ako funguje digitalne zapojenie Motifu do AP192? Stale nerozumiem tomu, preco treba na DELTA panely prepnut "SyncSource" z internal na external spdif. Preco sa nemoze Motif riadit kartou, ale karta Motifom? Pokial mam totiz zapnuty internal, tak Motifi digitalne neprejde.

Dovody preco to riesim, su dva:
- obava ako to bue cele fungovat napriklad v Cubase. to sa aj Cubase bude v tej chvili riadit Motifom?
- moja pohodlnost, teda ze vzdy pri nastartovani DAW musim liezt do Delty a prestavit to na external

Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2008 22:31

ak sa ma riadit motif kartou, musis zapojit spdif out karty do spdif in motifu (ak ho ma), inak sa ti jaksi tie hodiny do motifu nemaju jak dostat :)
spdif je nie obojsmerny kabel

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2008 00:45

dano :
1/ Cubasu je v principe jedno , kto riadi koho .. kto robi master clock a kto je na neho zaveseny ..
2/ jednak zapoj spdif obojsmerne .. a vykukaj (trebars aj v navode) , ci sa vie motif zavesit na spdif .. ma vobec vstup ? ma v menu dake nastavenia okolo toho ?

Odpovědět