Dobry den,
Chtel bych neco nahrat jakoze rap.., mam low budget a v nicem se neorientuju mam kondenzatorovy mic , ale jenom tak nahravat ma otresnej zvuk, chtel jsem poridit zvukovku
Creative Sound Blaster Z ale mam k nemu kabel s usb tak nevim jestli mam sehnat kabel s jackem nebo ho uriznout a dat tam >D , a taky jsem se docet ze bych mel poridit mikrofonovy predzesilovac, tak by me zajimalo co bych k tomu nahrat neco s prijatelnou kvalitu zvuku potreboval s tim omezenym rozpoctem.
Diky za pripadnou odpoved
Nahravani mich textu
Re: Nahravani mich textu
V tvem pripade si kup nejakou zvukovku 100 - 200 EUR ta ma i preamp a nejaky levny kapacitni (kondenzatorovy) mikrofon s velkou membranou (to je vetsina). Prodavaji se i sety zukovka + mikrofon napriklad https://www.thomann.de/ie/focusrite_sca ... CwQAvD_BwE.
Az se naucis nahravat vokal pak se muzes zacit koukat na lepsi vybaveni. Prosimte oprav si "i" ve slove "mich" na "mych" v nazvu vlakna. Kdyz budes chtit tak si precti clanky na mem webu admmagazin dot cz
Az se naucis nahravat vokal pak se muzes zacit koukat na lepsi vybaveni. Prosimte oprav si "i" ve slove "mich" na "mych" v nazvu vlakna. Kdyz budes chtit tak si precti clanky na mem webu admmagazin dot cz
-
Dobry den, dekuji za odpoved
Snazil sem se pro vas upravit nadpis ale nejak to nejde, jde mi to jenom u zbytku textu, je to zkratka jako michalovych >D ,
Ja prave mam mikrofon Auna za 80liber ma koncovku USB a k nemu sem chteL sehnat zvukovou kartu, prave me zajima jestli se koupi kabel nebo jsou zvukovy karty s USB vstupem
Nebo jestli je teda fakt lepsi ten set
Popripade jakou zvukovou kartu doporucujete
Diky za pripadnou reakci Michal
Snazil sem se pro vas upravit nadpis ale nejak to nejde, jde mi to jenom u zbytku textu, je to zkratka jako michalovych >D ,
Ja prave mam mikrofon Auna za 80liber ma koncovku USB a k nemu sem chteL sehnat zvukovou kartu, prave me zajima jestli se koupi kabel nebo jsou zvukovy karty s USB vstupem
Nebo jestli je teda fakt lepsi ten set
Popripade jakou zvukovou kartu doporucujete
Diky za pripadnou reakci Michal
za zkratkou se dela tecka a u jmen se pise velke pismeno, obvykle... musis upravit prvni prispevek a tim se dostanes i k uprave nazvu tematu.
zapomen na mikrofony s usb. doporucuju koupit neco, co ti radi stan a hlavne se zakousnout trochu do te "elektrotechnicke" teorie, abys vubec pochopil problematiku. mas v tom takovej neporadek, ze takhle jen tezko budes rozumet tomu co delas. bohuzel je nutnosti vecem rozumet, nechces-li zustat na levelu "diletant"
drzim palce.
otazky, ktere budou mit hlavu a patu ti tady vzdycky nekdo fundovany zodpovi.
zapomen na mikrofony s usb. doporucuju koupit neco, co ti radi stan a hlavne se zakousnout trochu do te "elektrotechnicke" teorie, abys vubec pochopil problematiku. mas v tom takovej neporadek, ze takhle jen tezko budes rozumet tomu co delas. bohuzel je nutnosti vecem rozumet, nechces-li zustat na levelu "diletant"

otazky, ktere budou mit hlavu a patu ti tady vzdycky nekdo fundovany zodpovi.
Predtym, nez "odriznes ten USB kabel", by som ho doporucoval na konci zauzlovat. Len pre istotu... aby napr. z mikrofonu nevytiekli nazbierane sliny. To sa pri rape obcas stava.
Pomocna otazka c.1 - Ako si prisiel nato, ze ma otrasny zvuk... nejakym testovanim ci porovnavanim?
Pomocna otazka c.2 - Preco si myslis, ze je to mikrofonom, a nie zavaznym nedostatkom know-how ?
Pomocna otazka c.3 - Az urezes ten USB kabel, ako tam das iny konektor ? Nejako to zauzlujes... alebo zlepis izolepou ?

Pomocna otazka c.1 - Ako si prisiel nato, ze ma otrasny zvuk... nejakym testovanim ci porovnavanim?
Pomocna otazka c.2 - Preco si myslis, ze je to mikrofonom, a nie zavaznym nedostatkom know-how ?
Pomocna otazka c.3 - Az urezes ten USB kabel, ako tam das iny konektor ? Nejako to zauzlujes... alebo zlepis izolepou ?
ja nemam s USB mikrofonmi ziadnu osobnu skusenost. nemalo by to fungovat, ze pichnem USB mikrofon do hocijakeho USB na pocitaci a nahravaci SW ho tam uvidi ako zariadenie a mozem rovno aky-taky signal nahravat bez dalsich zvukoviek a podobne ? ci blbo si to predstabujem ?
ak je tak ako pisem, nevidim v tomto stadiu dovod dokupovat dalsie veci. treba sa naucit robit s tym, co je, zakladne nahravanie, zakladna editacia a praca s nahratym materialom, zakladne "vmixovanie" do podkladu ... a potom sa rozhliadat, ake ine veci nakupit... treba sa zamysliet, ze co konkretne vadi na terajsich vysledkoch prace a ci to je ozaj problem mikrofonu.
ak je tak ako pisem, nevidim v tomto stadiu dovod dokupovat dalsie veci. treba sa naucit robit s tym, co je, zakladne nahravanie, zakladna editacia a praca s nahratym materialom, zakladne "vmixovanie" do podkladu ... a potom sa rozhliadat, ake ine veci nakupit... treba sa zamysliet, ze co konkretne vadi na terajsich vysledkoch prace a ci to je ozaj problem mikrofonu.