nákup v USA

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
pavlii
Moderátor

Re: nákup v USA

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak - nevidím problém. Prostě na eBay stránce nebudeš pokračovat přes Checkout, ale e-mailem/eBay zprávami se domluvíte na ceně a on pak normálka pošle PayPal výzvu a ty zaplatíš - pohoda :-)

P.

charonme

Příspěvek od charonme »

ebay system mu to ani nedovoli zaplatit kym predajca nenastavi cenu postovneho do tej novej krajiny

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

sak ale ked sa dohodnu , tak to nepojde cez ebay , ale priamo platba cez paypal ..

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj,

tento díl černých ovcí řešil, jak je to se clem, dph a dovozem zboží do ČR ze zahraničí...

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 801080127/

Ve zkratce:
hodnota zboží do 22 euro - neplatí se ani DPH, ani clo
hodnota zboží od 22 do 150 euro - platí se DPH, nikoliv clo
hodnota zboží nad 150 euro - platí se jak DPH, tak i clo, clo ve výši od 0-15% v závislosti na druhu zboží (u některé elektroniky 0%, textil např. 12 %)

Zajímavé, že jsem objednával zboží za 160 dolarů (cca 3200 Kč) a DPH po mně nikdo nepožadoval...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:-D jak píšu - je to o lidech a jejich přístupu k platné legislativě...

P.

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Já uvažuji o koupi karty Apogee Duet, bral bych to taky z druhé ruky ze zahraničí... kde je nejlepší hledat? Klasicky ebay a nebo existují ještě nějaké jiné známé aukce, bazary, shopy skrz které muzikanti prodávají věci? Díky za případné tipy!

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Ja mam ted nabidku mimo aukcni portaly (vlastne jen ebay a aukro) a hodne to zvazuju. Zavedene portaly nejsou samospasne, ale citim se bezpecneji. Asi do toho kseftu nepujdu, jen kdyby se chlapik hodne dobre odprezentoval a intuitivne bych mu navic veril. Intuice me nezrazuje, tuk tuk tuk na drevo, ale stejne, Ebay se za tebe muze postavit, uz mi jednou pomohli, je to jakasi sila... Jinymi slovy, ani nic jineho moc nehledam, takze tip nemam. Necham se ale rad prekvapit, kdyby neco existovalo a melo to dlouhodobe dobre reference, tak proc ne.

EGA

Příspěvek od EGA »

ja som nakupil gearu dokopy tak za 1000 € od užívateľov z muff wiggler a bolo to k najvyššej spokojnosti. samozrejme som si ich ale všetkých najskôr čekol v good trader reference threade..

Odpovědět