Nemám potrebné teoretické znalosti a preto to dávam do pléna, snáď mi niekto odpovie. Už dlhšie mám v hlave myšlienku a neviem čo s ňou. Keď je človek v klube, na diskotéke alebo koncerte a podobne, v miestnosti sú miesta kde sa vyžaduje aby bola muzika naozaj nahlas a tak to má byť, ale keď je človek pri stole nedokáže s nikým prehodiť ani slovo. Bolo by možné na stoly v podobných inštitúciách dať reproduktory, do ktorý by išla tá istá muzika čo do tých hlavných, ale s opačnou fázou a tým vytvoriť ticho, alebo aspoň menší hluk. Princíp funguje vo veľa rôznych aplikáciách, viď active noise canceling sluchátka. Je to možné aplikovať na tak zložitý zvuk akým je hudba? Predstavujem si to tak že by z mixu šiel jeden signál do hlavných reproduktorov a ten istý signál do procesora, ktorý by ho v reálnom čase zmenil, upravil tak aby sa všetky frekvencie tohto zvuku mali opačnú amplitúdu a poslal ho do reprákov na stoloch. Ľudia by si mohli nastavením hlasitosti zvoliť ako hlasno chcú hudbu pri stole, prípadne si vytvoriť zónu ticha. Myslím že to asi už niekoho napadlo a kedže som to nikde nevidel tak by to asi nefungovalo, zaujíma ma prečo, alebo prípadne ako by to mohlo fungovať. Vŕta mi to v hlave vždy keď som na takom mieste, asi každý nenávidí to typické rozprávanie sa v hluku, keby tam bolo niečo takéto tak by to bola parádička.