pokud mas takhle velkej klavir, kterej ma rozmer cca 230 x 150, tak bez vahani ber vetsi mistnost jinak se v ty maly nehnes, ale s podminkou, ze tu 6 x 6 metru stavebne upravis - pokud zlomis steny a zmenis tim proporce sten (viz moje upravena ilustrace tveho obrazku) a poresis akustiku vhodnym vytlumenim mistnosti, mohl bys mit hodne slusny misto pro praci. Pokud ale nechces investovat do uprav, nebo nemuzes zadne provadet, tak samo tu mensi. Velka mistnost bude mit spoustu velkyho a neprijemnyho dozvuku kterej by tvoji praci totalne znehodnotil a neumoznil ti pracovat. Ona ale i ta 4 x 6 uz je hodne velka s velkym mnozstvim odrazu. Mam ted studio ve stejne velky mistnosti a pred vytlumenim mela silene velkej dozvuk, ted ji mam vytlumenou a je supr.
matucha píše: Nicmene na poslech/praci potrebujes relativne suchej prostor a na to piano mokrejsi... asi ti nezbyde nez mit aspon cast akustiky variabilni.
To urcite ne. Vetsina dobrejch studii ma specielne pro piano malou ISO BOOTH, ktera je velmi sucha. Jen velmi vyjimecne se piano toci s ambienci. Piano nejsou bici nabo dechy, jeho barva se nevaze na dynamiku ktera podpori odrazivost mistnosti a tim padem i jeho silu a barvu.
.