Novy monitor - nastavenie obrazu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Novy monitor - nastavenie obrazu

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 15:12

Dnes som si pripojil k PC novy monitor Samsung (19 palcovy LCD, rozlisenie 1440/900). Po naistalovani driveru a nastaveni rozlisenia ako aj samotneho monitora som si vsimol jednu zvlastnu vec. Kazdy obraz na monitore (napr. aj kurzor mysi) ma akoby svoj jemnejsi tien ci odraz (zda sa, akoby tam boli tri vrstvy obrazu, samozrejme slabsie a posunute doprava).

Je to viditelne len pri pozornejsom a blizsom pozorovani ikon a kurzoru. Ale aj pri prezerani web stranok, ak napriklad je stranka v tabulke, tak doprava od nej je vidiet jemnejsiu ciaru tabulky.
Ak mam byt uplne jasny a zrozumitelny, tak objekty na obrazovke maju jemny vonkajsi obrys.

Je to chyba, alebo nie? Dik.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 15:47

dano : VGA ? Alebo DVI ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 15:53

VGA je klasicke zapojenie (analogove)? Potom VGA. Inak to iste mi robil aj minitor ktory som mal doteraz len mozno az tak nesvietil a preto to bolo menej vidiet. Kartu graficku mam pasivnu Asus.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 15:56

dano : tak moze to byt tou kartou .. alebo kablom .. ma tienenie ? take tie valceky na oboch koncoch ? v kazdom pripade by som ten monitor otestoval na inom komputri ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 15:58

hm tie valceky neviem ci mam. to ma byt na kabli? a je to viditelne volnym okom? kurva zas som v obraze ako vidim:-)

ak je to kartou tak to by ma stvalo, bo nebola uplne najlacnejsia (cca 3500) a bol som v topm ze pasivne Asus su fajn. teda aspion vyzera ako delo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 16:02

dano : hej na kabli .. vidis to okom .. na kabli je taky akoby valcek ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 pro 2007 16:05

Pytkin: kdyz uz, tak D-sub, VGA neni konektor ;)
dano: zkus ten kabel, jak rika Pytkin, na kartu bych to netipoval. BTW mas moznost vyzkouset i DVI? Pokud ano, tak to udelej.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 16:06

jaaj jasne, nie na celom kably ale na jednom mieste je taky tucny valcek. ok to mam, ale mam to pichnute do predlzovacieho kablu a ten to nema. su aj take predlzovacky s tienenim? moze to byt tym tienenim? doteraz som myslel, ze ak je problem v kabli, tak sa obraz trasie alebo vlni.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 pro 2007 16:08

dano: ne, ruseni muze delat i "duchy". Jak ty kabely mas celkem dlouhe? (vcetne te prodluzovacky). Zkus tu prodluzovacku vyhodit, jestli problem zmizi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 16:09

dano : no tak daj prec predlzovacku .. a testni bez toho .. na 90% by som to tipoval na nu .. jednak mas uz asi dlhy kabel .. jednak ak predlzovacka nema tienenie , moze to sposobovat problem ktory popisujes ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 16:09

ok dik, skusim co to spravi

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 pro 2007 16:13

pytkin: este jedna otazka. vy v studiu mate ako priopajane monitory k PC? asi pouzivate nejake predlzovacky nie?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 pro 2007 16:19

Sice nejsem Pytkin ;), ale my v praci pro prenos obrazu na velkou vzdalenost pouzivame prevodniky na UTP (funguje to az na 150 metru, i kdyz na tuhle vzdalenost uz to ma k dokonalosti daleko).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 16:19

dano : vacsinu tahame analogovo .. normalne 5 serioznych hrubych koax dratov .. na to mame take prevodky .. kere zrobili v centrone .. ale su dost drahe .. tusim 5000 za kus (na dva monitory) .. da sa pouzit aj kratky kabel 1.5m VGA na BNC .. ten das na obe strany a medzi to poriadny koax .. to ked predlzujes na 20-30 metrov .. Mam aj DVI predlzenia , tie zu dost drahe .. dalsia moznost je extender na CAT5+ .. to je tiez dost drahe .. ale zase mozes ist do 100m .. zavisi co potrebujes .. ak na relativne kratku vzdialenost , dajme tomu 5-10 m , na to staci kvalitny kabel .. inak lepsie ako prelzovacku by som poradiku kupit dostatocne dlhy kabel .. 5m alebo 10m .. v roline zacali predavat daku novu firmu s kvalitnymi kablami za absolutne ludove ceny .. i ked neviem ci aj VGA .. treba pozriet ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2007 16:23

pozeram ze maju aj samostatny feritovy filter .. mozno by ti to stacilo pridat na tu prelzovacku

http://www.roline.sk/inshop/scripts/set.asp?Level=5027

rozodne ju daj dole a otestuj ci je vsetko OK .. potom laboruj s predlzovackou ..

Odpovědět