Novy stul

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 lis 2007 23:18

Tvuj prispevek vubec nechapu.
Stul mam momentalne tak zpevneny, ze se ani nehne.
Reagujes na nejakou konkretni fotografii z prubehu tohoto tematu?
A co ze mam podle tebe blbe?

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 26 lis 2007 23:33

nebylo to spis na upmana? Jako ze se mu ty nohy rozjedou, kdyz by na ten stul treba stoupnul :-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 27 lis 2007 11:25

No nvim, jestli to bylo pro me, ovsem me se fakt nohy nezozjedou - uz mm full setup, kvuli CRT to mam kus od zdi a ani se to nehne... A to tam ma pocitam veci kolem 70kg....

Jinak tady je fotka z fonu:

Obrázek

Jedine negativum je vyska masteru;( spatne jsem o spocital ja vul, takze to mam vys, nez jsem chtel, niz to nejde, musel bych odstranit suplik na klavesnici. Na pedaly v poho dosahnu (zidle nahoru), ale je mi to neprirozene. Musim jeste podlozit bedny, nemam vyskac v urovni usi, kdyz dam zidli nahoru. Vrazim tam asi tvrdy polystyren a bude to.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 11:29

neviem hosi .. mne stale pripada rozumnejsie dat master do suflika a klavesnicu hore .. nemal by byt master nizsie ?

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 27 lis 2007 11:55

Pytkin píše:neviem hosi .. mne stale pripada rozumnejsie dat master do suflika a klavesnicu hore .. nemal by byt master nizsie ?
Naprostý souhlas

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 27 lis 2007 12:27

já bych vůbec nedával master na stůl, protože mám rád pracovní bordel na jeho ploše :-)

mám ho vedle na stojanu a příjde mi úplně jedno, jestli musím stoupnout a napumpovat židli, nebo se na té židli jenom otočit a hrát...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 27 lis 2007 13:05

2 pytkin: no mas pravdu - puvodne jsem to tak planoval a porad ho tammuzu dat. Ale stul jsem udelal pred tim, nez sem si poridil SL37 - ten smejd ma knoby, takze mi nejde suplik zasunout:)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 lis 2007 13:21

si myslim, ze je to vylozene otazka toho, co komu sedi.. ja sem dospel k nazoru, ze takove ty specialni stoly, kde se vsechno vleze, nejsou zrovna idealni reseni (lehkej upgrade a uz to tam beztak nevleze atd.).. ja mam napr. mnohem radeji, dyz sou bedny na stojanech za stolem, master napravo nebo nalevo od stolu atd... dle meho nazoru by mel byt na stole maximalne daw controller, ovladani beden, monitor(y) a klavesnice... ale je to dano tim, ze mam - podobne jako fantozzi - vecne milion veci na stole.. ;-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 27 lis 2007 17:45

nick_valensi píše:si myslim, ze je to vylozene otazka toho, co komu sedi.. ja sem dospel k nazoru, ze takove ty specialni stoly, kde se vsechno vleze, nejsou zrovna idealni reseni (lehkej upgrade a uz to tam beztak nevleze atd.).. ja mam napr. mnohem radeji, dyz sou bedny na stojanech za stolem, master napravo nebo nalevo od stolu atd... dle meho nazoru by mel byt na stole maximalne daw controller, ovladani beden, monitor(y) a klavesnice... ale je to dano tim, ze mam - podobne jako fantozzi - vecne milion veci na stole.. ;-)
Taky se přidávám. Můj master už není na stole... Vadilo mi jak jsem měl málo místa. Pomalu jsem si neměl ani kam odložit hrnek s kafem... Takže všechno bude jinak. Nechal jsem si udělat rack, předělávám studio, hraju si i s kabelama, ale je to na dlouhý lokte. Po Vánocích udělám nové fotky mého studia a dám je do sekce Koutek...

To Fova a pro všechny co mají master před sebou. Kolik času věnujete skutečné hře a kolik skládání? Já stejně víc míchám, stříhám, zkouším... Proto jsem dal master vedle sebe. Podle mě nejdůležitější je se ve studiu cítit fajn. Mít dost prostoru kolem sebe. S přibývajícím HW působí každý další kabel rušivě. Nechtěl bych skončit zavalený technikou, i když to k tomu směřuje. :lol: Líbí se mi čistá řešení Tudy-Bodyia-AtomX... Chlapi, až v tom jedu s váma... :lol:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 lis 2007 19:18

Pytkin píše:neviem hosi .. mne stale pripada rozumnejsie dat master do suflika a klavesnicu hore .. nemal by byt master nizsie ?
pytkin to napisal za mna :)

ja som to riesil nejak takto( fotka stara cca 7-8 rokov ) ..
Obrázek

ako bolo to celkom natrt ale v tedy to splnalo ucel.. klaves po ruke, klavesnica a mys v pohode na stole, nic nebolo od ruky

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 lis 2007 19:41

Me soucasne rozlozeni s masterem na stole vyhovuje a dobre se mi s tim pracuje.
Pokud ti to Ondrashi nesedi, tak si to zmen tak, aby se ti take dobre pracovalo.

Ono totiz v tomhle moc zalezi na tom, jaky typ hudby clovek dela a co k tomu prioritne potrebuje za vybaveni. Zadne univerzalni rozlezeni platne pro vsechny neexistuje.

Ja jsem dlouho mel klavesy stranou a jsem rad, ze uz to tak nemam. :wink:
Naposledy upravil(a) fova dne 27 lis 2007 19:52, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 lis 2007 19:52

A co se tyce Pytkinova navrhu, aby byl master dole, tak me by 20-ti kilovy Oberheim zadna vyjizdeci deska s kolejnicemi neunesla. Musel bych to resil samostatnym stolkem na koleckach, ktery bych zastrkoval pod hlavni stul.
Dale, protoze je Oberheim dlouhy, musela by byt hlavni deska stulu jeste delsi, nez je ted, aby se master pod nej vesel.
Oproti soucasne delce stolu 140cm bych musel jit na nejakych 160 cm a to uz bych se nevesel do meho noveho studijka, kde budu mit z obou stran stolu jeste akusticke upravy. Ta mistnustka je dost uzka.
Proste, stul, ktery mam je pro me osobne nejlepsi mozne reseni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 22:34

fova : uz som ti to tu niekolko krat napisal .. tvoj 20 kilovy oberheim udrzi rackova lyza , ktora bezne udrzi 50 kilovy server .. hubert (od ktoreho si kupil Oberheim) to tak ma spravene v predajni ..

takto konkretne vyzera ten stol .. je vidno aj tu lyzu:

Obrázek

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 lis 2007 22:40

OK, tak nejaka takova lyzina existuje.
Jinak plati to, co jsem napsal :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 28 lis 2007 13:51

To Pytkin... Lyžina pěkná, ale ty klávesy jsou hrozně nízko, ne? To na nich chlapík hraje kolenama? :lol:

Odpovědět