Novy stul
dano: však píšeš "mensi a tenky master keyboard na udretie zakladnych akordov" - tak ten by byl ve výsuvné části a synth bys měl nalevo, tam, kde já mám tiskárnu.
fova: pod bednama mám takový knoflíky, co mi zbyly z montování nábytku. Říkám tomu "distanční hroty"
Že mám výšku beden blbě, to vím, ale Truthy hrajou celkem agresivně, já jsem citlivej na výšky a vyhovuje mi, když jsem mimo osu. Je to asi blbost, budu to muset ještě přezkoumat.
P.S. doufám, že si někdo nemyslí, že jsem ten stůl vyrobil sám
fova: pod bednama mám takový knoflíky, co mi zbyly z montování nábytku. Říkám tomu "distanční hroty"

P.S. doufám, že si někdo nemyslí, že jsem ten stůl vyrobil sám

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat. Teď si navrhuju stůl do studia. Zatím mám stůl z Ikei a monitory (Dynaaudio BM6A) na dělaných bytelných stojanech). Jenomže právě stojany mi teď budou překážet a tak se budu muset uchýlit dát bedny přímo na stůl. (stojany bych použil na boční pár monitorů). Do jaké míry můžu očekávat zprznění zvuku a taky na co si dát pozor při konstrukci stolu (výška je mi jasná) ale na čem by měly bedny stát a podobně.
Moc děkuju za vaše postřehy
Moc děkuju za vaše postřehy
Kdyz je polozis primo na stul, budou ti vznikat matouci odrazy od desky stolu. Cim vyse je umistis (pro zacatek treba na knizky) tim lepe.
Material podlozek by mel byt takovy, aby neprenasel rezonance - knihy, tvrdy molitan, polystyren a dalsi.
Druha vec je, ze vyskove by monitory mely byt v tzv. sweet pointu, definovanym vyrobcem. Podivej se do navodu, jak to mas.
Treba ja to mam u Adamu tak, ze ucho by melo byt ve vysce vyskoveho reproduktoru, ale ty to muzes mit jinak.
Material podlozek by mel byt takovy, aby neprenasel rezonance - knihy, tvrdy molitan, polystyren a dalsi.
Druha vec je, ze vyskove by monitory mely byt v tzv. sweet pointu, definovanym vyrobcem. Podivej se do navodu, jak to mas.
Treba ja to mam u Adamu tak, ze ucho by melo byt ve vysce vyskoveho reproduktoru, ale ty to muzes mit jinak.
Ondrash : nebolo by fajn ich zavesit na stenu? nad stol? teda neviem ako mas situovany stol ci je pri stene.. ja som si teraz kupil take drziaky.. jeden ma nosnost 20-25kg... a budem ho davat do vysky usi a pod nim bude klaves.. cize ti to aj usetri vela miesta na stole... neviem ako velke a tazke su tie bedne co mas.. ale toto by bola tiez cesta... mas potom cely stol volny
Ondrashi, nez zacnes vyrabet policky, tak si monitory zkusebne umisti ke stene a poslouchej jejich zvuk. Pak si je dej dal od steny a zase poslouchej.
Mozna zjistis, ze v tve konkretni mistnosti a s tvymi konkretnimi monitory je to nevhodne reseni a napr. to hrozne duni.
Souvisi to s mirou vyzarovani konkretnich beden dozadu a s akustickymi vlastnostmi tve mistnosti.
Obecne bych spise nedaval bedny ke zdi.
Mozna zjistis, ze v tve konkretni mistnosti a s tvymi konkretnimi monitory je to nevhodne reseni a napr. to hrozne duni.
Souvisi to s mirou vyzarovani konkretnich beden dozadu a s akustickymi vlastnostmi tve mistnosti.
Obecne bych spise nedaval bedny ke zdi.
Fova: Právě že už teď mám monitory poměrně dost u stěny a akustika místnosti je hrozná. Bydlím v pronájmu, nějaké velké akustické úpravy si nemůžu dovolit. Nicméně pár věcí bych podniknout chtěl. Díval jsem se na fotky z jiných studii a měly tam monitory přímo na desce. Stačí mít pod monitorama tak 3cm jehlany?
Excon: Zavěšení monitorů na stěnu by asi šlo, ale je to beton.
Excon: Zavěšení monitorů na stěnu by asi šlo, ale je to beton.
Ondrashi, pokud je meli primo na desce, tak je to spatne 
Tak si to schvalne vyzkousej sam. Dej je na stul a poslouchej a pak si pod ne dej deset knizek a poslouchej.
Mel bys slyset urcity rozdil.
Zvuk monitoru ovlivnuje i to, co mas polozene na stole - jestli je to odrazivy nebo pohltivy material.
Stul je v podstate prekazka, kterou stavis do cesty zvuku z monitoru. Tu prekazku bys mel co nejvice odstranit, abys slysel jen cisty zvuk z beden.
3cm jehlany je podle me zalostne malo.
Je skoda mit slusne bedny jako mas ty a pritom nemit akusticke upravy. Pak slysis neco jineho nez to, co bedny skutecne hraji. V takovem prostredi se da efektivne pracovat jen tak, ze si svoje nahravky jeste kontrolne poslechnes nekde jinde. Tam zjistis, co delas spatne a pak to budes u dalsich nahravek automaticky korigovat.
Ja jsem ted take v pronajatem byte a akusticke upravy jsem si vyrobil. Jsou prenosne, takze si je z bytu zase odnesu. Nevyhodou tohoto reseni je to, ze je pracnejsi a stoji vic penez.
Mrkni se sem, kde jsme to resili:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=330

Tak si to schvalne vyzkousej sam. Dej je na stul a poslouchej a pak si pod ne dej deset knizek a poslouchej.
Mel bys slyset urcity rozdil.
Zvuk monitoru ovlivnuje i to, co mas polozene na stole - jestli je to odrazivy nebo pohltivy material.
Stul je v podstate prekazka, kterou stavis do cesty zvuku z monitoru. Tu prekazku bys mel co nejvice odstranit, abys slysel jen cisty zvuk z beden.
3cm jehlany je podle me zalostne malo.
Je skoda mit slusne bedny jako mas ty a pritom nemit akusticke upravy. Pak slysis neco jineho nez to, co bedny skutecne hraji. V takovem prostredi se da efektivne pracovat jen tak, ze si svoje nahravky jeste kontrolne poslechnes nekde jinde. Tam zjistis, co delas spatne a pak to budes u dalsich nahravek automaticky korigovat.
Ja jsem ted take v pronajatem byte a akusticke upravy jsem si vyrobil. Jsou prenosne, takze si je z bytu zase odnesu. Nevyhodou tohoto reseni je to, ze je pracnejsi a stoji vic penez.
Mrkni se sem, kde jsme to resili:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=330