Novy stul

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 23 dub 2008 21:40

Vasek: Mam to udelany uplne stejne a taky tam mam CME UF5:)
Akorat me se suplik pri vysunuti trosku sklopi dolu a mam stul s vyrezem, az uklidim tak sem snad dam fotku.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 dub 2008 22:07

tak som si nakoniec vsetko kupil v IKEA a hodil na realizaciu stola SALAMSKO 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2008 01:32

EXCOM : FOTKY ! FOTKY !

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 dub 2008 07:27

pytkin : ked to budem mat tak sem hodim foto.. este to tu je tak provizorne poukladane :) zas nemusim vsetko fotit aj bordel 8) ja s tym este budem mat celkom pakaren.. musim sem este koberec dat a to ma desi... vsetko zas vyniest von....

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 24 dub 2008 08:19

dano: však píšeš "mensi a tenky master keyboard na udretie zakladnych akordov" - tak ten by byl ve výsuvné části a synth bys měl nalevo, tam, kde já mám tiskárnu.
fova: pod bednama mám takový knoflíky, co mi zbyly z montování nábytku. Říkám tomu "distanční hroty" :) Že mám výšku beden blbě, to vím, ale Truthy hrajou celkem agresivně, já jsem citlivej na výšky a vyhovuje mi, když jsem mimo osu. Je to asi blbost, budu to muset ještě přezkoumat.
P.S. doufám, že si někdo nemyslí, že jsem ten stůl vyrobil sám :)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 24 dub 2008 08:21

Vuid: nene, já mám UF6 :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 24 dub 2008 08:23

vasek: jaaj jasne to mi tiez napadlo ze maly master dat pod stol

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 15 kvě 2008 14:42

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat. Teď si navrhuju stůl do studia. Zatím mám stůl z Ikei a monitory (Dynaaudio BM6A) na dělaných bytelných stojanech). Jenomže právě stojany mi teď budou překážet a tak se budu muset uchýlit dát bedny přímo na stůl. (stojany bych použil na boční pár monitorů). Do jaké míry můžu očekávat zprznění zvuku a taky na co si dát pozor při konstrukci stolu (výška je mi jasná) ale na čem by měly bedny stát a podobně.

Moc děkuju za vaše postřehy

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 kvě 2008 16:24

Kdyz je polozis primo na stul, budou ti vznikat matouci odrazy od desky stolu. Cim vyse je umistis (pro zacatek treba na knizky) tim lepe.

Material podlozek by mel byt takovy, aby neprenasel rezonance - knihy, tvrdy molitan, polystyren a dalsi.

Druha vec je, ze vyskove by monitory mely byt v tzv. sweet pointu, definovanym vyrobcem. Podivej se do navodu, jak to mas.
Treba ja to mam u Adamu tak, ze ucho by melo byt ve vysce vyskoveho reproduktoru, ale ty to muzes mit jinak.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 15 kvě 2008 16:37

Ondrash : nebolo by fajn ich zavesit na stenu? nad stol? teda neviem ako mas situovany stol ci je pri stene.. ja som si teraz kupil take drziaky.. jeden ma nosnost 20-25kg... a budem ho davat do vysky usi a pod nim bude klaves.. cize ti to aj usetri vela miesta na stole... neviem ako velke a tazke su tie bedne co mas.. ale toto by bola tiez cesta... mas potom cely stol volny

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 kvě 2008 16:40

Ondrashi, nez zacnes vyrabet policky, tak si monitory zkusebne umisti ke stene a poslouchej jejich zvuk. Pak si je dej dal od steny a zase poslouchej.
Mozna zjistis, ze v tve konkretni mistnosti a s tvymi konkretnimi monitory je to nevhodne reseni a napr. to hrozne duni.
Souvisi to s mirou vyzarovani konkretnich beden dozadu a s akustickymi vlastnostmi tve mistnosti.

Obecne bych spise nedaval bedny ke zdi.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 16 kvě 2008 14:19

Fova: Právě že už teď mám monitory poměrně dost u stěny a akustika místnosti je hrozná. Bydlím v pronájmu, nějaké velké akustické úpravy si nemůžu dovolit. Nicméně pár věcí bych podniknout chtěl. Díval jsem se na fotky z jiných studii a měly tam monitory přímo na desce. Stačí mít pod monitorama tak 3cm jehlany?

Excon: Zavěšení monitorů na stěnu by asi šlo, ale je to beton.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 kvě 2008 15:47

Ondrashi, pokud je meli primo na desce, tak je to spatne :-)

Tak si to schvalne vyzkousej sam. Dej je na stul a poslouchej a pak si pod ne dej deset knizek a poslouchej.
Mel bys slyset urcity rozdil.
Zvuk monitoru ovlivnuje i to, co mas polozene na stole - jestli je to odrazivy nebo pohltivy material.
Stul je v podstate prekazka, kterou stavis do cesty zvuku z monitoru. Tu prekazku bys mel co nejvice odstranit, abys slysel jen cisty zvuk z beden.

3cm jehlany je podle me zalostne malo.

Je skoda mit slusne bedny jako mas ty a pritom nemit akusticke upravy. Pak slysis neco jineho nez to, co bedny skutecne hraji. V takovem prostredi se da efektivne pracovat jen tak, ze si svoje nahravky jeste kontrolne poslechnes nekde jinde. Tam zjistis, co delas spatne a pak to budes u dalsich nahravek automaticky korigovat.

Ja jsem ted take v pronajatem byte a akusticke upravy jsem si vyrobil. Jsou prenosne, takze si je z bytu zase odnesu. Nevyhodou tohoto reseni je to, ze je pracnejsi a stoji vic penez.
Mrkni se sem, kde jsme to resili:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=330

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 16 kvě 2008 16:37

Ondrash píše:Excon: Zavěšení monitorů na stěnu by asi šlo, ale je to beton.
o to lepsie :) tam to bude dobre drzat... ja mam tiez betonovy panel na ktory to budem davat.. v dohladnem dobe to budem riesit tak sem dam nejake pictures

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 kvě 2008 16:46

moje bednicky maju vzadu dokonca montazne otvory, aby sa dali zavesit na stenu...

Odpovědět