Novy stul
Jeste jedna poznamka s odstupem casu.
V Ikee jsem asi pred mesicem narazil na pomerne tluste nohy, ktere prodavaji za 75Kc/kus:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50105293
Koupil jsem je a namomontoval jsem je na stul misto tech svych tenkych noh a take jsem vyhodil ty vyztuzne krize z pasku.
Stabilita s pasky byla vynikajici - asi bych se odvazil na stul vylezt a menit z nej zarovku, po instalaci noh z Ikey je to o neco horsi, ale pro bezny provoz je to naprosto v pohode.
Hlavni vyhodou je to, ze ted uz konecne muzu pod stul zasunout kontejner se zasuvkami, coz u vystuznych krizu neslo. Nohy z Ikey jsou take o neco kratsi, nez me puvodni nohy, coz mi docela vyhovuje.
V Ikee jsem asi pred mesicem narazil na pomerne tluste nohy, ktere prodavaji za 75Kc/kus:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50105293
Koupil jsem je a namomontoval jsem je na stul misto tech svych tenkych noh a take jsem vyhodil ty vyztuzne krize z pasku.
Stabilita s pasky byla vynikajici - asi bych se odvazil na stul vylezt a menit z nej zarovku, po instalaci noh z Ikey je to o neco horsi, ale pro bezny provoz je to naprosto v pohode.
Hlavni vyhodou je to, ze ted uz konecne muzu pod stul zasunout kontejner se zasuvkami, coz u vystuznych krizu neslo. Nohy z Ikey jsou take o neco kratsi, nez me puvodni nohy, coz mi docela vyhovuje.
No já jsem to řešil taky tak, koupil jsem normální stůl, co měl šuplík na klávesnici. Dal sem větší desku, a větší šuplík na klávesy a bylo hotovo.Cyril píše:Nemate nekdo tip, kde koupit (nejlip v Praze) takovyhle stoly, ktery maj ten velikej vysuvnej suplik na klavesy? Dik moc...Magion píše:tady je jedna fotka ze studia
Práce na pár hodin a výsledek stojí za to.
....:::: DJ Dave ::::....
Re: Novy stul
Caute prosim o radu - nechavam si vyrobit stol, ktory bude mat rozmery sirka 160; hlbka 80, na ktorom bude este policka vo vyske 15cm pre monitory, LCD a ine... aku by mala mat tato policka hlbku? monitory mam Tannoy Reveal, ktore maju hlbku 26 cm a budu samozrejme trochu sikmo. mam tu policku urobit 30 cm, alebo je to prilis vela a radsej nech hrany monitorov trochu trcia?
To je prece fuk... 30 je vpoho, ale horsi je to s tema akustickejma vlastnostma takovy veci. Kdyz uz nemas moznost dat monitory na stojany (za stul), tak ten stul udelej aspon z hodne tlustyho matrose, kterej nebude tak nachylnej na rezonanci (a samozrejme pouzij nejakej druh podlozek na izolaci beden od stolu).
dano : LCD nedavaj na policku .. bude moc vysoko .. ja by som spravil len podstavce na monitory .. aj si to tak doma chcem spravit , ale som leniva svina zapnut cirkular ..
- Agent Provocateur
Dano: mám to presne ako píšeš, akorát šírku stolu mám 150cm..a je to podla mna akorat pre bedne kolem +/- 6,5 palca. čo sa výšky monitoru týka na tejto polici-tak je to podla mna tiež ideálne, inak by som to už nechcel mať-konieckoncov si ho mozes predsa polohovat
matucha píše:To je prece fuk... 30 je vpoho, ale horsi je to s tema akustickejma vlastnostma takovy veci. Kdyz uz nemas moznost dat monitory na stojany (za stul), tak ten stul udelej aspon z hodne tlustyho matrose, kterej nebude tak nachylnej na rezonanci (a samozrejme pouzij nejakej druh podlozek na izolaci beden od stolu).
jo izolacia urcite bude... nejako vazne sa s tym nestresujem, ked potrebujem nieco vazne miesat aj tak idem do normalneho studia. toto bude vzdy len spalna s kutikom na napady a vytesovanie sa

Jo tak by to bolo idealne, ale potrebujem pod tu policku vsunut Motif kedze ten stol nebude len na muziku ale tak celkovo moj kutPytkin píše:dano : LCD nedavaj na policku .. bude moc vysoko .. ja by som spravil len podstavce na monitory .. aj si to tak doma chcem spravit , ale som leniva svina zapnut cirkular ..

ale este to premyslim, mozno to pojde aj bez policky ak by som mal monitor uplne pri stene a Motif pre nim.... alebo si kupim nejaky ten stojan na monitor
jo tak to aj beriem. vies mi poslat fotku pls? teda nie tvoju ale tvojho stolaAgent Provocateur píše:Dano: mám to presne ako píšeš, akorát šírku stolu mám 150cm..a je to podla mna akorat pre bedne kolem +/- 6,5 palca. čo sa výšky monitoru týka na tejto polici-tak je to podla mna tiež ideálne, inak by som to už nechcel mať-konieckoncov si ho mozes predsa polohovat

Naposledy upravil(a) dano dne 19 črc 2011 14:14, celkem upraveno 1 x.
dano : ked zasunies motif , tak ti moc miesta neostane .. toto je vecny problem ..
akeho miesta myslis? na stole? praveze zostane tym ze stol ma hlbku 80... cize pohodlne tam mam niesto tak na klavesnicu a mys, ako aj na ruky.
dano : nie pod cim .. ale pred cim .. no ked ho zasunies , ostane ti tak 30-35cm .. motif ma ~ 40 ne ? to je na pracu na pocitaci malo .. aspon mne to pride malo .. ja potrebujem tak 50-60 , aby som si cele ruky , tak mohol polozit ..
jaaj tak to nie to je v pohode tych 35-40. aspon ma to nebude lakat lezat na stole a nebudem si nicit chrbat
pre mna je dolezite, aby som nemal klavesnicu hned pri kraji stola. vsetko ostatne je kompromis, ale v pohode

- Agent Provocateur
Dano: ta polička je 16cm vysoko..je to tento stol, akorat ja som dal prec tie podpierajuce deliace dosky (ako su tie knihy na obrazku)-aby som tam mohol šupnut synťák a mat priestor na stole - viz foto v PM.
http://www.sconto.cz/cz/produkty/psaci- ... 4130036-xx
http://www.sconto.cz/cz/produkty/psaci- ... 4130036-xx
toto je pre mna osobne dost nepouzitelny stol