Novy stul

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 zář 2008 20:56

Jeste jedna poznamka s odstupem casu.
V Ikee jsem asi pred mesicem narazil na pomerne tluste nohy, ktere prodavaji za 75Kc/kus:

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50105293

Koupil jsem je a namomontoval jsem je na stul misto tech svych tenkych noh a take jsem vyhodil ty vyztuzne krize z pasku.
Stabilita s pasky byla vynikajici - asi bych se odvazil na stul vylezt a menit z nej zarovku, po instalaci noh z Ikey je to o neco horsi, ale pro bezny provoz je to naprosto v pohode.

Hlavni vyhodou je to, ze ted uz konecne muzu pod stul zasunout kontejner se zasuvkami, coz u vystuznych krizu neslo. Nohy z Ikey jsou take o neco kratsi, nez me puvodni nohy, coz mi docela vyhovuje.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 úno 2009 20:27

Magion píše:tady je jedna fotka ze studia
Obrázek
Nemate nekdo tip, kde koupit (nejlip v Praze) takovyhle stoly, ktery maj ten velikej vysuvnej suplik na klavesy? Dik moc...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 úno 2009 20:44

Muzes si koupit stul a ten suplik si k tomu dodelat. Prumerne sikovny clovek to zvladne. Vice info na zacatku tohoto tematu.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 24 úno 2009 22:06

Cyril píše:
Magion píše:tady je jedna fotka ze studia
Obrázek
Nemate nekdo tip, kde koupit (nejlip v Praze) takovyhle stoly, ktery maj ten velikej vysuvnej suplik na klavesy? Dik moc...
No já jsem to řešil taky tak, koupil jsem normální stůl, co měl šuplík na klávesnici. Dal sem větší desku, a větší šuplík na klávesy a bylo hotovo.

Práce na pár hodin a výsledek stojí za to.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Novy stul

Příspěvek od dano » 19 črc 2011 10:11

Caute prosim o radu - nechavam si vyrobit stol, ktory bude mat rozmery sirka 160; hlbka 80, na ktorom bude este policka vo vyske 15cm pre monitory, LCD a ine... aku by mala mat tato policka hlbku? monitory mam Tannoy Reveal, ktore maju hlbku 26 cm a budu samozrejme trochu sikmo. mam tu policku urobit 30 cm, alebo je to prilis vela a radsej nech hrany monitorov trochu trcia?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Novy stul

Příspěvek od matucha » 19 črc 2011 10:34

To je prece fuk... 30 je vpoho, ale horsi je to s tema akustickejma vlastnostma takovy veci. Kdyz uz nemas moznost dat monitory na stojany (za stul), tak ten stul udelej aspon z hodne tlustyho matrose, kterej nebude tak nachylnej na rezonanci (a samozrejme pouzij nejakej druh podlozek na izolaci beden od stolu).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy stul

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2011 10:35

dano : LCD nedavaj na policku .. bude moc vysoko .. ja by som spravil len podstavce na monitory .. aj si to tak doma chcem spravit , ale som leniva svina zapnut cirkular ..

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Re: Novy stul

Příspěvek od Agent Provocateur » 19 črc 2011 11:19

Dano: mám to presne ako píšeš, akorát šírku stolu mám 150cm..a je to podla mna akorat pre bedne kolem +/- 6,5 palca. čo sa výšky monitoru týka na tejto polici-tak je to podla mna tiež ideálne, inak by som to už nechcel mať-konieckoncov si ho mozes predsa polohovat

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Novy stul

Příspěvek od dano » 19 črc 2011 14:05

matucha píše:To je prece fuk... 30 je vpoho, ale horsi je to s tema akustickejma vlastnostma takovy veci. Kdyz uz nemas moznost dat monitory na stojany (za stul), tak ten stul udelej aspon z hodne tlustyho matrose, kterej nebude tak nachylnej na rezonanci (a samozrejme pouzij nejakej druh podlozek na izolaci beden od stolu).

jo izolacia urcite bude... nejako vazne sa s tym nestresujem, ked potrebujem nieco vazne miesat aj tak idem do normalneho studia. toto bude vzdy len spalna s kutikom na napady a vytesovanie sa :) aj ked uz som aj tu dotiahol dokonca par zvuciek a podkladov a dalo sa to. ale vazne masteringy urcite nie...
Pytkin píše:dano : LCD nedavaj na policku .. bude moc vysoko .. ja by som spravil len podstavce na monitory .. aj si to tak doma chcem spravit , ale som leniva svina zapnut cirkular ..
Jo tak by to bolo idealne, ale potrebujem pod tu policku vsunut Motif kedze ten stol nebude len na muziku ale tak celkovo moj kut :) cize cela zadna cast Motifa bude takto pekne zasunuta, a budem mat volny stol. aj tak vacsinou potrebujem len udriet kilo ked aranzujem. a ked si budem chciet zahrat, jednoducho si Motif prisuniem blizsie...

ale este to premyslim, mozno to pojde aj bez policky ak by som mal monitor uplne pri stene a Motif pre nim.... alebo si kupim nejaky ten stojan na monitor
Agent Provocateur píše:Dano: mám to presne ako píšeš, akorát šírku stolu mám 150cm..a je to podla mna akorat pre bedne kolem +/- 6,5 palca. čo sa výšky monitoru týka na tejto polici-tak je to podla mna tiež ideálne, inak by som to už nechcel mať-konieckoncov si ho mozes predsa polohovat
jo tak to aj beriem. vies mi poslat fotku pls? teda nie tvoju ale tvojho stola :-) ako vysoko mas policku nad stolom?
Naposledy upravil(a) dano dne 19 črc 2011 14:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy stul

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2011 14:46

dano : ked zasunies motif , tak ti moc miesta neostane .. toto je vecny problem ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Novy stul

Příspěvek od dano » 19 črc 2011 14:47

akeho miesta myslis? na stole? praveze zostane tym ze stol ma hlbku 80... cize pohodlne tam mam niesto tak na klavesnicu a mys, ako aj na ruky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy stul

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2011 14:52

dano : nie pod cim .. ale pred cim .. no ked ho zasunies , ostane ti tak 30-35cm .. motif ma ~ 40 ne ? to je na pracu na pocitaci malo .. aspon mne to pride malo .. ja potrebujem tak 50-60 , aby som si cele ruky , tak mohol polozit ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Novy stul

Příspěvek od dano » 19 črc 2011 15:03

jaaj tak to nie to je v pohode tych 35-40. aspon ma to nebude lakat lezat na stole a nebudem si nicit chrbat :-) pre mna je dolezite, aby som nemal klavesnicu hned pri kraji stola. vsetko ostatne je kompromis, ale v pohode

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Re: Novy stul

Příspěvek od Agent Provocateur » 19 črc 2011 18:56

Dano: ta polička je 16cm vysoko..je to tento stol, akorat ja som dal prec tie podpierajuce deliace dosky (ako su tie knihy na obrazku)-aby som tam mohol šupnut synťák a mat priestor na stole - viz foto v PM.

http://www.sconto.cz/cz/produkty/psaci- ... 4130036-xx

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy stul

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2011 19:30

toto je pre mna osobne dost nepouzitelny stol

Odpovědět