Oddelovacie trafo ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Oddelovacie trafo ?

Příspěvek od rastika » 25 říj 2006 20:23

Zdarec mam taku dilemu.pri niektorych aparatoch my prechadza rusenie
zo siete do audio signalu(sused pily drevo,vrtacka proste rozne pristroje)
mam kupit oddelovacie trafo?zbavim sa veskereho rusenia?
a ked ano tak audio oddelovacie trafo napr: http://www.elvia.cz/vyrobky.asp?idP=2&L=CZ&idObor=1
alebo sietove oddelovacie trafo.alebo skor nejaky filter.
poradte.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 led 2007 16:57

Take to resim.
Ja mam zase klasicky 50Hz brum v monitorech, ale v nahranem audio signalu ne.
To, na co tam ma odkaz Rastika je asi trafo zapojene do signalove cesty, jestli to chapu spravne. To bude asi degradovat signal, ze?
Spise uvazuji o nejakem oddelovacim trafu zapojenem pred napajecimi kabely pristroju - tj. na 230V.

Ubiraji se me uvahy spravnym smerem?

Pokud ano, mate nekdo tip na nejake levne a pritom slusne trafo?

Jestli to chapu spravne, tak na to jedno trafo budu muset pripojit veskera zarizeni, ze? Tj. pocitac, monitory, preamp, masterkeyboard, atd. Budu si tedy asi muset secist celkovy pozadovany prikon a podle toho vybrat trafo nebo se to brum tyka jen pristroju s nulakem na napajecim kabelu a ostatni nemusi byt pres trafo zapojene?

Mam desktop PC s LCD panelem a ostatni audio gear je v mem podpisu.

Co se tyce toho trafa, tak rad bych nejaky hotovy vyrobek. Nerad bych neco pajel, nejsem elektrotechnik.

Rady typu "Usmikni nulak" nechci. Do pracovny mi chodi manzelka i deti a nerad bych je zabil.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2007 17:14

rastika: ten link je celkom mimo... oddelovacie trafo na audio = di-box s tzv. ground liftom kupis aj kvalitnejsi, nez v tom linku, ale susedovu kosacku urcite neriesi. riesi JEDINE zapeklity problem so zemiacou sluckou, ktory predpokladam ze nemas.
sietove oddelovacie trafo je ina vec, to pomoze jednak oddelit zem celeho audio retazca od skutocnej zeme, a jednak posobi ako vf a DC filter (paralelna kapacita bezneho trafa je tak vysoka, ze vf signal je prakticky proti zemi skratovany), takze na kosacku urcite aspon trocha zaberie.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2007 17:29

tu som inak vysparal cenovo zaujimavu stabilizaciu...
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=37862

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2007 17:39

a opat:
http://www.hw.cz/Firemni-clanky/Diametr ... 0.012.html
predava(l) ho aj gme...
ovsem 1.2A je malo, to bezny pocitac neutiahne, nehovoriac o celom studiu...

este podotknem pre kutilov, ak si zozeniete dva ROVNAKE sietove transformatory s HOCIJAKYM sekundarom a zapojite ich sekundarmi k sebe, ziskate oddelovacie trafo cca na 7/10 prikon, tj dva 1000W trafa do nejakeho zosilovaca sa spoja sekundarmi a mate 700W oddelovak, ovsem naklady budu pocitam MASTNE

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2007 17:45

a
http://www.pselectronic.cz/ishop/shop_b ... ge=all#det

je tam oddelovacie trafko 220W, to na laptop postaci... ale neviem ako to vyzera, asi to nebude v krabici

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 led 2007 19:23

Diky za odkazy
kexik píše:tu som inak vysparal cenovo zaujimavu stabilizaciu...
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=37862
Tohle je nejake all in one zarizeni, ne? Je tam navic i ochrana proti prepeti a UPS, coz nezbytne nutne nepotrebuji, ale zase cena je hodne dobra.
A urcite to funguje jako oddelovaci trafo?
Ma to 1200W, takze zarizeni zapojena do toho by nemela prekrocit v souctu takovy prikon?

A vubec, mohl bys mi odpovedet i na ty technicke dotazy v mem prvnim prispevku, abych byl technicky trochu v obraze?
Naposledy upravil(a) fova dne 24 led 2007 19:44, celkem upraveno 2 x.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 24 led 2007 19:32

Trosku som sa v tom sprtal uz davnejsie. tak ze ako riesenie som
objavil vyrobcu na www.oktechnik.com
ked budu prasule tak nejaky trojfazovy filter na 25A a odrusim cele studio.
stym oddelovacim trafom som bol mimo ako hovori kexik.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 led 2007 22:24

fova: vubec neni treba do toho zapojovat vsechna zarizeni, staci jedno, ktere je soucasti te smycky, proste ji musis rozpojit.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 25 led 2007 00:55

fova píše:Rady typu "Usmikni nulak" nechci. Do pracovny mi chodi manzelka i deti a nerad bych je zabil.
keby si ostrihol nulak , tak by to nefungovalo vobec ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 29 led 2007 23:53

Protoze tady na foru jsem se technicky o cele zalezitosti nic nedozvedel, konzultoval jsem to cele mezitim s jednim elektrotechnikem, ktery mi dal nasledujici doporuceni. Davam to se k diskuzi a zaroven se to nekomu muze hodit, kdo resi stejny problem:

1. Pred jakoukoliv koupi spise najit zdroj brumu. U PC to obvykle byva napr. vez, pripojena k PC, internetovy modem nebo svazky kabelu na zemi za pocitacem. Pokud takto neco odhalim, je nejjednodussim resenim, pri praci se zvukem to problemove zarizeni odpojit.

2. Nekupovat rozhodne oddelovaci trafo na 230V, protoze riskuji zniceni zarizeni nebo uraz elektrickym proudem. Jestli jsem to pochopil spravne, tak pres trafo se mi odpoji zemnici kolik. Aby bylo takove zapojeni bezpecne a odpovidalo normam, musel bych jeste udelat dalsi investice.

3. Kdyz uz trafo, tak do signalove cesty. Da se koupit napr. koupit tohle trafo (Cena 400Kc, frekvencni rozsah do 20kHz):
http://www.mh.cz/index.php?page=vyhybky

4. Co se tyce UPS, tak off line nebo line interactive modely nemaji pry pro toto pouziti smysl.

Znovu opakuji, ze to nejsou moje nazory. Jen jak jsem koupil, tak prodavam.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 30 led 2007 00:10

ad 3) - ono to nerobi v signalovej ceste moc dobrotu, ak to trafo nieje kvalitne. a aj ked je kvalitne tak ho je pocut.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 03:05

fova : v studiu mame oddelovacie trafo za UPSkou , prave kvoli tomu aby sme odfiltrovali brumy z ostatnej siete ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 led 2007 09:26

Nekupovat rozhodne oddelovaci trafo na 230V, protoze riskuji zniceni zarizeni nebo uraz elektrickym proudem. Jestli jsem to pochopil spravne, tak pres trafo se mi odpoji zemnici kolik. Aby bylo takove zapojeni bezpecne a odpovidalo normam, musel bych jeste udelat dalsi investice.

Vsechny zasuvky pripojene na oddelovaci trafo maji pak ochranu pospojovanim,jinymi slovy koliky vsech zasuvek jsou mezi sebou vodive spojene.O dalsi investici nevim.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 10:15

tak tak .. presne ako hovori nunu .. v principe mne sa tato zem vo vzduchu aj tak spojila s normalnou zemou , kedze vsetky pristroje su medzi sebou pospajane (trebars monitormi)

Odpovědět