Olympic - Vst na podiu :-)

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Jiří Valenta
Příspěvky: 11
Registrován: 10 dub 2007 22:44

Olympic - Vst na podiu :-)

Příspěvek od Jiří Valenta » 11 dub 2007 09:44

Ahojky pádim do studia poraďte mi jak dostat nějaký fotky sem do zprávy jako přílohu ? Jinak zatim k nakouknutí ftp://members.upc.cz uživat.jm. jirivalenta heslo ***** tak se mějte Jirka :)

/fotky z FTP sem hodim, v radku s pristupem na tvoje FTP jsem smazal heslo ... nemusi to tu verejne viset. Pokud to fakt chces tak to tam zase vratim ... - Safa

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 11 dub 2007 09:55

Fotky z onoho FTPka zde:
Přílohy
Obal.jpg
Obal.jpg (629.72 KiB) Zobrazeno 1443 x
Otevřená sestava.JPG
Otevřená sestava.JPG (669.07 KiB) Zobrazeno 1443 x
Otevřený kryt PC.JPG
Otevřený kryt PC.JPG (645.95 KiB) Zobrazeno 1443 x
Ovládání num.klávesnicí.JPG
Ovládání num.klávesnicí.JPG (604.58 KiB) Zobrazeno 1443 x
Pohled zezadu.JPG
Pohled zezadu.JPG (670.79 KiB) Zobrazeno 1443 x
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 11 dub 2007 10:22

Cece Jirko nebojis se ze to nekdy na ksefte nenahodis ? Nas klavesak jezdi s Creamware Noah coz je vlastne kdyz to otevres taky pocitac a jednou jsme hrali na zimnim stadionu kde byla od ledu priserna zima a navic nejaky bordel v siti (prasto ze mel UPSku), udelali jsme zvukovku a v prostred zvukovky NOAH vyplivnul ... a uz jsme ho nenahodili. Sel do servisu kde museli vymenit zdroj a nejaky pameti ... a stejne od ty doby obcas zazlobi a vytuhne.

Vozis ssebou nejakej zalozni modul ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2007 21:48

safa : ono UPS musi byt online .. za nou by to malo byt v poriadku ..

Paci sa mi to LCDcko tam .. to je dobre vymyslene ..

Jirko : nemas fotky zvnutra ? ako mas uchytene disky .. Inak vedla sa pisalo o raide .. Raid by bol dobry .. ale z 2.5"" diskov .. 4 v raid10 .. to prezije pad na zem z metrovej vysky (vo vypnutom stave) ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 11 dub 2007 22:39

vyzera to skvelo :-)

Jiří Valenta
Příspěvky: 11
Registrován: 10 dub 2007 22:44

VST

Příspěvek od Jiří Valenta » 12 dub 2007 01:48

No to je ale pěkný dík. Tak mám samo UPSku ta by to měla udržet koupil sem si kilowatovou jinak musim zaklepat odehrál sem na to už přes 50 kšeftů a v poho ani náznak kousnutí mám tam jen muziku žádnej antivir ani office z Win jen to nej. a zatim si chrochtá VST naběhne za 1-2vt Orchestr vod Garritana 5vt má na starosti jen muziku tak nevim proč by to padalo Kurzweil má taky HDD no abych nedělal frajera zpočátku sem měl bobky ale mám 3 klávesy tak mě uklidňovalo že bych to na ně dohrál. Teda ne že bych nebyl nervózní zřeba v Sazka aréně kde z toho šlo 50% zvuků a seq. party kdyby se to podělalo třeba při Roboti už dou kdy celá kapela hrála podle mého udělátka ze kterýho jela figura asi by mě eště teď Janda honil kolem Sazky:-)) a eště je z toho DVD živě to člověku na klidu nepřidá. Ale nezklamal ani v Rondu ani ve Vítkovicích chtěl bych fakt pochválit RT Player z D soundu je malej ale šikovnej mezi RT playerem a Track playerem se přepínám * na num. kl a juknu kterej svítí je aktivní pro mě je to řešení num. kl. ideální 1 enter Hammond 22 enter Moog atd. a hlavně sou to český makovice to mě těší nejvíc. Jinak fotky vnitřku nemám a doufám že to votevřu jen až tam budu cpát nějakou novinku:-))) Jinak pro všechny zájemce kolegy který se nebojej jít do něčeho novýho napište mi mail co vim to povim Dneska sem byl ve studiu točit naší novou placku a musim se kajícně přiznat. Tak vevnitř je P4 3.3 8GM RAM (ale užívám jen 4 sorry) Hdd 500GB/7200/8MG zvukovka ESI 24 bit 192 kHz no sem spíš muzikant jinak ve studiu se rozhořela debata mezi našima zvukařema teda museli uznat že na živý hraní je tahle verze lepší ovšem pak se jejich debata ubírala někam ...tak sem šel na kafe. Ještě k tý bedně někdo nabízel něco vod SKB pánové ten stojí prázdnej 17000 mě to firma Šiba spíchla za 7000 i s namontovánim monitoru. Bednu na PC sem si samo musel koupit orígo. Tak se mějte zase příště napíšu nějakou moudrost ahoj Jirka

Sorráč napsal sem to omylem taky jinam no neva třeba někoho podnítíme k názoru

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 dub 2007 09:01

Ja kdyz vidim, co vsechno lidi podstupujou, kdyz chtej PC na podiu, tak se mi vkrada otazka, zda v pripade, ze ma dotycny VSTcka legalne koupene, ze stejne clovek ma nabusenej komp jenom na audio s ruznejma raidama apod., tzn. stejne v tom ma hromadu penez, vymejsli, kam pak dat lcd atd... zda uz neni lepsi si poridit MUSE RECEPTOR... http://www.museresearch.com/receptor.php

Ten radu problemu elegantne resi a neni s tim takovych starosti, kdyz kolem toho clovek laboruje, jak to nejlepe udelat, kde si co nechat smontovat atd...

Osobne jsem si na PC na podiu netrouf, i kdyz mam vhodny laptop. Ale prit se nechci, chapu lidi, co do toho sli. Ja to resil nakupem Akai Z4 s 512 MB RAM a internim hadrem a vse, co nazivo hraju si sampluju do tohohle jedineho stroje, pak uz jen prepinam presety. RECEPTOR je ale muj vysneny stroj, jen je radove mnohem drazsi, nez moje Z4 pres ebay... Kdybych do toho chtel vrazit 50 tis. a vice, tak bych ale nevahal

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 dub 2007 09:07

No ja bejt profik jako Jiri, tak asi taky jdu do toho Receptoru... navic jak sam rika je spis muzikant nez technik a tohle by mi prislo mnohem elegantnejsi... a nemel by tam ten startovaci zvuk Windows, ze kteryho ma hruzu :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 dub 2007 09:14

A mel by rychly restart pri vypadku proudu, nepotreboval by LCD, mel by klid, ze je to dobre chlazeny, mel by dobry soft, pod kteryma ty VST bezi, stabilni operacni system (na bazi linuxu) optimalizovany pouze na toto pouziti atd. atd. Navic je to jen 2U a nic vic. V pripade potreby se pak necha ve studiu pouzit s hlavnim PC jako pridavna CPU sila, ktera pocita VSTcka...

Nikdy jsem to nemel v ruce, ale zkusenosti rady lidi, kteri na netu o tom mluvi, jsou veskrze pozitivni.

Je tu nekdo, kdo si s tim hral?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 12 dub 2007 09:18

No nevim, me receptor prijde jako vyhozeny penize ;) Tohle je elegantni dost a receptor neni nic extra magickyho.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 dub 2007 09:36

2kermitak: odstranuje vetsinu problemu, ktery ma pc na podiu a ponechava klady, to mne prijde dostatecne magicke, abych po nem touzil... Ale je drahej jako svina, to je fakt.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 dub 2007 09:38

ktore problemy klasickeho desktopu alebo notebooka vyladeneho pre audio odstranuje receptor ? okrem rozmerov ma nic ine nenapada...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 dub 2007 09:44

2dendy: viz vyse, uz jsem to jednou popsal

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 dub 2007 09:48

Dobra, jeste jednou:
- stabilita
- rychly restart
- jedna krabice (neni nutne pripojovat zvukovku, resit pak zemni smycky jako u notebooku atd.)
- neni na podiu nutne LCD
- dobry ovladaci software na prepinani presetu VST a jejich parametru

Minusy:

- drahe (sporne, navic v cene je v nekterych bundlech zajimavy soft)
- hure upgradovatelne (pro mnohe vyhoda)


Ale jestli nekdo mate konkretni zkusenosti a znate nejaka negativa, o kterych netusim, sem s nima

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 12 dub 2007 09:49

Jirko fakt to vypadá dobře.
Celkem mě zaujala ta vychytávka v podobě zadní lišty s pevnými XLR výstupy.
Máš tam někde schovaný i direct-box, nebo je to přímo ze zvukovky?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět