Praskání v LCD monitorech

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2007 12:46

led podsvietenie to imho neriesi, ta vybojka je uplne studena... kuri elektronika a hlavne zdroje, jak tu uz dakto napisal. ale mam pocit ze modelov s externym zdrojom uz dnes vela nie je

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 čer 2007 13:25

To jsem netusil ze v tom tolik topi elektronika (jak rikam, zdroj mam externi)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 13 čer 2007 13:33

mne takto puka aj telka (a robil to aj stary crt monitor) ked otvorim v noci okno... a to su ale poriadne rany. ten plast pracuje... ale moje lcd eizo to nerobi.. alebo som ti to dosial nevsimol

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 13 čer 2007 13:56

Mám 2x iiYama 22" made in Czech Republic - absolutně tiché, nic nepíská nevrčí , nic nepraská !

a už jsem kvůli pískání a praskání a podobným neduhům vyměnil pár monitorů - chudáci obchodníci měli ze mě asi "velkou radost"

Naštěstí jsem narazil na tyto v Čechách montované LCD a mám konečně klid na práci.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 13 čer 2007 14:06

wow, já jsem si koupil úplně nejlevnější 19`co jsem našel - samozřejmě čína - a nemám žádné problémy :)
asi jsem měl štěstí, - a to s ním ještě celkem často cestuju.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 13 čer 2007 14:06

martinrx: napodobne...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2007 14:15

Ivo píše: PS: na co používáte ty smyčce v režii ? (jestli správně vidím nad mixpultem)
To su dake relikvie .. Sip od roba grigorova (original indiansky, ktory tak ale nevyzera) a slak uz neviem od koho ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2007 14:18

Tak cely problem je , ze ivo ma jeden priestor , cim mu to vadi pri recordingu .. Mna to par krat vystrasilo , lebo som si myslel ze mi puklo v reprakoch .. clovek si na to ale zvykne a ignoruje to .. mam tu takych LCD este dalsich 6 a tie neviem ci to robia .. kedze tu je stale hluk .. bud sa striela (CS) alebo hra muzika , atd .. vtedy to absolutne nepocut ..

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 13 čer 2007 14:22

kexik: mám pocit, že externí zdroj má např. Samsung 970p nebo 971p, což jsou mimochodem moc pěkné displeje s pivotem a vypadají velice kvalitně...

kermitak: to víš že topí a jak jsem říkal, podle mě hlavně interní zdroj...měl jsem lcd se zabudovaným zdrojem a po pár hodinách provozu opravdu pekl - také proto tam měl mřížky, aby horký vzduch mohl ven..heh, divím se, že tam nedávají větráky...


jo a jentak mimochodem, jak jsem psal o té firmě, co za příplatek zkouší lcd panely na vadné pixely, tak je to tahle: http://www.monitory-lcd.cz/zkouska-moni ... 420-o.html

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 čer 2007 15:17

smyčce, a já myslel, že je to lampička

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 čer 2007 15:24

nathanael píše:kexik: mám pocit, že externí zdroj má např. Samsung 970p nebo 971p, což jsou mimochodem moc pěkné displeje s pivotem a vypadají velice kvalitně...
No jo, vypadaji pekne, skoda ze nemaji 8bitove barvy.
nathanael píše:kermitak: to víš že topí a jak jsem říkal, podle mě hlavně interní zdroj...
Nevim jestli jsi cetl co jsem psal - me se nezda ze by tak topila jenom elektronika (zdroj mam venku).
nathanael píše:jo a jentak mimochodem, jak jsem psal o té firmě, co za příplatek zkouší lcd panely na vadné pixely, tak je to tahle: http://www.monitory-lcd.cz/zkouska-moni ... 420-o.html
Hehe, to by me zajimalo, co pak delaji s temi monitory, pokud maji par vadnych pixelu, ktere jsou jeste v norme (tipuji ze je prodaji nekomu, kdo si nepriplati :)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 čer 2007 15:39

mě to dělají acery i televize, ale HP LP2465 ee. když na něj šahám, tak to lupe a skřípe jaxviňa, ale když nehnutě stojí, tak ne :-)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 13 čer 2007 17:33

Kermitak: 8bitove barvy, to je pro me novinka, co to je? ja teda mam ve windows 32bitove barvy a tohle asi bude neco jineho...

aha, ja to s tim tvym externim zdrojem pochopil, ale uz nevim, jestli si nekde predtim psal, ze ti to take topi a treba praska...ale asi ti to netopi tak, jako kdybys mel ten zdroj interni, co ja vim, nechme to byt...

no, me je docela jedno co s tema vadnejma delaji, ale mozna, ze az budu kupovat lcd, co bude stat treba kolem desitky, tak si u nich priplatim, abych mel jistotu...

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 13 čer 2007 18:17

nathanael: u LCD rozeznáváme 6bit a 8bit, u těch nejlepších dokonce 10bit :wink:

http://compreviews.about.com/od/multime ... DColor.htm

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 13 čer 2007 18:20

Pavel Vantuch: nj, já nevim no, nikdy jsem se o tohle nezajímal :oops:
ale z toho článku jsem to pochopil, díky...

Odpovědět