Primadony ve studiu
- Greyhound90
Primadony ve studiu
Stalo se vám někdy, že k vám do studia dorazily mistři světa? Jak řešíte takovou komunikaci?
Re: Primadony ve studiu
Tož tak to se jeden musí naučit, tam nenaděláš nic. Umění komunikace nebo jaktonazvat
adekvátní cena služeb - asertivní chování, ale většinou se dá domluvit když jim jde opravdu o výsledek
Mediální guru v jednání s lidmi Dale Carnegie by řekl, že se hlavně nesmíš tyto lidi snažit přesvědčovat o opaku.
Bohužel máme to tak většina lidí přirozeně nastavené, že je chceme převychovat, ale minimálně z hlediska byznysu to není funkční a je potřeba to překousnout.
Bohužel máme to tak většina lidí přirozeně nastavené, že je chceme převychovat, ale minimálně z hlediska byznysu to není funkční a je potřeba to překousnout.
Jo tak nejak. Je ale dobry rozeznat jestli jde o opravdovy mistry a bejt maximalne napomocnej. Nebo jestli tim mistrovanim nezakrejvaj velkou nejistotu a pak se snazit prijit na to jak tu nejistotu zredukovat. No a nebo ze je to marnej pripad kde neumis pomoct a pak to muzes budto pretrpet, protoze ti to za ty penize a zachovani profesionality stoji. Pripadne nabidnout rozlucku s tim, ze penize ozelis.
Ta posledni varianta muze bolet, ale nekdy je proste lepsi prijmout malou ztratu nez ji nechat nabobtnat. Treba tim, ze budes nenavidet svoji praci pristich par tejdnu. To je pro nektery lidi prilis velka ztrata, protoze zivot je kratkej.
vskytuju sa prípadi ktorí neznesú ak na nich niekto zarobí , v hudobnej brandži menej ako v bežnom živote ale stava sa to ,
nemožem tvrdiť že prichadzam do styku so zakaznikmi v študiu ale svoje skusenosti s podobnými typmi mám .. a neexistuje stopercentna obrana . Možeš tým prejsť lahko a dokonca zarobiť ale možeš skončit s rozbitým zariadením a sám nebudeš verit alebo mať možnosť s istotou tvrdit kto to spravil.
Tak by som ti radil si nahravat všetky rozhovory , ustne dohody aj na kameru a pre istotu každy den ked s nimi musiš spolupracovať si viest video dennik s kamerou kde bude nastavený timestamp a vypravat tam všetky podivnosti v ich chovaní,zakaždým kontrolovať tie najvzacnejšie pristroje funkčnosť... a nikdy to nezmaž nikdy
nemožem tvrdiť že prichadzam do styku so zakaznikmi v študiu ale svoje skusenosti s podobnými typmi mám .. a neexistuje stopercentna obrana . Možeš tým prejsť lahko a dokonca zarobiť ale možeš skončit s rozbitým zariadením a sám nebudeš verit alebo mať možnosť s istotou tvrdit kto to spravil.
Tak by som ti radil si nahravat všetky rozhovory , ustne dohody aj na kameru a pre istotu každy den ked s nimi musiš spolupracovať si viest video dennik s kamerou kde bude nastavený timestamp a vypravat tam všetky podivnosti v ich chovaní,zakaždým kontrolovať tie najvzacnejšie pristroje funkčnosť... a nikdy to nezmaž nikdy

- Greyhound90
jammix trochu paranoia ne ?
U mě při mém věku 50+ pár jednoduchých zásad - nemusím být u všeho, nemusím dělat všechno a ležet doma na zádech je taky moc fajn. Takže pokud si na mě někdo chce hojit ego nebo ze mě vysávat ty zbytky energie, který ještě mám, vyrazím s ním dveře. Dávno jsem už přestal věřit tomu, že tahle branže je natolik atraktivní, že by to ospravedlnilo jakejkoli zásah do soukromí, rodiny nebo osobnosti.
- Jirka Štolfa
Hmmm, dělal sem cca 4 roky v hudebním shopu (audiotek). Předtím jsem si myslel, jak bude fajn se potkávat se všema těma úžasnýma lidma z nadhledem a tvůrčím potenciálem (zákazníci hudebníci). Dneska si o většině hudebníků myslím, že jsou to zakomplexovaní sebestřední zabedněnci, kteří si hudební kariérou léčí svůj komplex méněcennosti (dost pravděpodobně mluvím především o sobě). Takže radu nemám, akorát snad zjištění, že všechno souhlasí a nepotkat v hudební branži namachrovaného idiota je téměř zázrak.
Jammix nemozes len tak niekoho nahravat bez toho, aby bol o tom upovedomeny nejakym oznamenim o monitorovani priestoru. Takyto matros ktory nelegalne ziskas jednak nemozes pouzit a druhak mozes mat este realny problem, ze si ho zhotovil.
Já mám takovou zkušenost, že když někdo to svoje hudební řemeslo ovládá, tak je většinou v pohodě a nepotřebuje ho nahrazovat výstředností a nebo jak bych to řekl.
Jirko, v Audioteku jsem častý zákazník.
Ja robim sice v inej oblasti, ale - v takychto pripadoch sa nam osvedcilo najprv zistit, v com su ti majtri sveta taki "majstri sveta".

Casto sa nam stava, ze niektori ludia su celkom znali, ale maju obrovske "diery" v celkovom prehlade a prave tieto diery sa snazia zakryt nejakym tim machrovanim, mudrovanim a odbornymi vyrazmi. Zopar velmi dokladne formulovanych, odbornych otazok na uvod ich obvykle trosku schladi. Ked nahodou nie, tak potom manipulacia ako s detmi - chcete to takto (dosledky taketo) alebo takto (dosledky ine). T.j. nepresviedcat, iba ponuknut informaciu a dve moznosti riesenia... (tri su uz prilis !)

Casto sa nam stava, ze niektori ludia su celkom znali, ale maju obrovske "diery" v celkovom prehlade a prave tieto diery sa snazia zakryt nejakym tim machrovanim, mudrovanim a odbornymi vyrazmi. Zopar velmi dokladne formulovanych, odbornych otazok na uvod ich obvykle trosku schladi. Ked nahodou nie, tak potom manipulacia ako s detmi - chcete to takto (dosledky taketo) alebo takto (dosledky ine). T.j. nepresviedcat, iba ponuknut informaciu a dve moznosti riesenia... (tri su uz prilis !)
Z nejakého dôvodu si založil tuto tému a tiež to niektorí možu pozvažovať za paranoidne chovanie , takže asi nejake skusenosti možno konflikt nastal a nevieš spravne reagovať ,.
Ja práve hovorím o prípade , že ak začne niečo smrdieť, človek sa správa neuprimne , Tlačí ťa do niečoho. kludne by som zapol nahravanie aj bez jeho vedomia . pre vlastne potreby ,overenie si, že s istotou možem tvrdiť , že udalosti sa stali takto .. do detailu ..a použiť taky zaznam na svoju obranu v pripade že by si čelil žalobe je v poriadku.
Ja by som už od začiatku informoval klientov že každá komunikácia o zmenách musi prebiehať pred kamerou .. a som si istý že nesuhlasiť bude len ten čo chce robit problem . A ten video denník je tiež len pre teba aby si sa aj po rokoch mohol vratit k tomu čo bolo a nedržat to v hlave , ak by nahodou niečo vybuchlo proti tebe .. to by som odporučal pri každom biznise .
Viac nez trochu paranoie.
jammix, on greyhound asi nerobi pre mafianov ani pravnikov... nepotrebuje alibi, ale dohodnut sa na postupe.
jammix, on greyhound asi nerobi pre mafianov ani pravnikov... nepotrebuje alibi, ale dohodnut sa na postupe.

Tak v tom pripade neponukaj studiove sluzby, ale predavaj na pumpe bagety. Tam mas kameru na kazdom rohu.jammix píše: ↑17 čer 2019 20:35Ja by som už od začiatku informoval klientov že každá komunikácia o zmenách musi prebiehať pred kamerou .. a som si istý že nesuhlasiť bude len ten čo chce robit problem . A ten video denník je tiež len pre teba aby si sa aj po rokoch mohol vratit k tomu čo bolo a nedržat to v hlave , ak by nahodou niečo vybuchlo proti tebe .. to by som odporučal pri každom biznise .