Vadi mi v jadru to, ze vetsina tech lidi se rekrutuje ze dvou skupin:
a/ amaterskych pomeru - treba byvali neprilis uspesni muzikanti nebo lidi, co se motaj jakkoliv kolem muziky (napr. byvaly kolega z regionalniho radia je ted "velky" kritik v TV a take jednom hudebnim casopise)...
b/ z oblasti hudebne vzdelanych - jako je moje znama, ktera chtela byt klavirni virtuoska, pak to neustala a odesla, vystudovala hudebni vedu a ted ma pocit, ze rozumi v hudbe uplne vsemu...
Ja proste nechapu, jak kdokoliv z obou oblasti muze posoudit celkovou kvalitu nejake nahravky. Jiste ti vzdelanejsi muzou odhalit pripadne nedostatky v harmonii, fales ve zpetu a podobne... Ale to prece neznamena, ze ta hudba je spatna... Ja mam rada i skladby, kde se falesne zpiva nebo to tak uplne misty neladi, ale proste to ma stavu a libi se mi to vic, nez nejake vyumelkovane dokonalosti...
A vetsinu techhle lidi - ktitiku - spojuje jedno: jsou nafoukani, prosazuji bezhlave svuj hudebni vkus a jak uz jsem rikala, nemam rada jejich oralni kvetnatost - radobyvtipne vyblitky, kteryma stiraji vsechny a vsechno...
Proste hudebni kritik je vec, kterou naprosto nepotrebuju k zivotu... Hudbu si najdu sama, dam radsi na doporuceni kamaradu a nebo to najdu v TV, filmu, radiu, na netu a podobne...
Tot vse...