Rychlost připojení XP vs W7 (nebo je to jinak?)
Rychlost připojení XP vs W7 (nebo je to jinak?)
Mám 3 noťasy visící přes wifi na jednom wifi ADSL modemu ( 8mbit tarif).
Proč na dvou z nich s WXP měřím cca rychlost intrnetu 2 - 2,5 mbit a tom třetím s W7 normálně 7-8 mbit ? Čím to je ? I když měřím když jsou ostatní vypnutý atd ...
Noťasy mají stejné verze prohlížečů jedou na nich stejné programy po spuštění (resp. žádné, pouze u všech stejné "security" od Comodo).
Jeden z nich je starý noťas s XP pouze s 512 RAMkou a 3GHz pentiem a u něj měřím dokonce trochu víc než s druhým s XP s 4GB a Core2Duo T7500)
Pak mám ten Dell s W7 a 2GB RAM a ten sviští jak má.
Může to být opravdu verzí windowsů ?
Proč na dvou z nich s WXP měřím cca rychlost intrnetu 2 - 2,5 mbit a tom třetím s W7 normálně 7-8 mbit ? Čím to je ? I když měřím když jsou ostatní vypnutý atd ...
Noťasy mají stejné verze prohlížečů jedou na nich stejné programy po spuštění (resp. žádné, pouze u všech stejné "security" od Comodo).
Jeden z nich je starý noťas s XP pouze s 512 RAMkou a 3GHz pentiem a u něj měřím dokonce trochu víc než s druhým s XP s 4GB a Core2Duo T7500)
Pak mám ten Dell s W7 a 2GB RAM a ten sviští jak má.
Může to být opravdu verzí windowsů ?
Re: Rychlost připojení XP vs W7 (nebo je to jinak?)
no jednak wifi je kokot .. jednak trochu zavisi aj od toho ako to meras .. optimalne je stiahnut vacsi subor a zratat rychlost ..
Dostal jsem na tři dni přístup přímo na O2 od technika na jejich firemní měření.
http://www.rychlost.o2isp.cz
Jinak tu mám do čtveřice další noťas, také s XP a pořád pomalé jako ostatní.
Jen ten jeden s W7 měří a má přístup k plné lince
Zkusím jeden přeinstalit na W7 abych fakt vyloučil systém a uvidím.
Jinak jsem samozřejmě aktualizoval ovladače na wifi karty, zkoušel laborovat s výkonem atd ...
Všechny jsou v jedné místnosti cca 3 metry od wifi routeru ...
http://www.rychlost.o2isp.cz
Jinak tu mám do čtveřice další noťas, také s XP a pořád pomalé jako ostatní.
Jen ten jeden s W7 měří a má přístup k plné lince

Zkusím jeden přeinstalit na W7 abych fakt vyloučil systém a uvidím.
Jinak jsem samozřejmě aktualizoval ovladače na wifi karty, zkoušel laborovat s výkonem atd ...
Všechny jsou v jedné místnosti cca 3 metry od wifi routeru ...
otazka je ake wifiny su v tych notebookoch... neni wifina ako wifina, su rozne rady (n-kova, g-ckova, ...) a dost zasadne sa mozu lisit v maximalnej rychlosti.... .. skus si kupit nejaku externu wifi do USB ktora bude nejaky aktualny modem (cize idealne n-kova), a pichnut ju do niektoreho z tych XP kompov - vobec by som sa necudoval keby to s nou ficalo na plny kotol 

Tak stařičký ASUS A4G n-kovou wifinu nemá, další tři už mají. V tom bych ale asi problém neviděl.
Co jsem nenapsal je to, že vím, na 100% to vím, že každý pracoval správně a využíval celé pásmo tarifu.
Jsou to moje kompíky které jsem prostě časem dokupoval a ten samý router který mám od jejich začátku.
Jsem si tedy jistý těma jejich wifinama.
Opravdu jsem byl ujetý na rychlost a sosání čehokoliv byl můj další život
(předplacené share servery ....)
Nejsem si ale jistý jak dlouho už využívám jen takovou malou rychlost, protože už delší dobu (snad 3/4 roku) nic velkého nesosám.
Ani filmy atd ...
Pouze občas drobnosti a používám net jen na práci, která nějaké velké připojení nepotřebuje.
Na tom jsem nějakou nepropustnost samozřejmě nepostřehl a žil jsem v domění 8 mbitové rychlosti
Teď jsem to zjistil náhodou, protože si měním tarif a chtěl si k tomu přihodit i iTV.
Proto jsem to jen tak pro legraci proměřil a jsem tím překvapený jak cestář při prvním sněhu.
Možná se něco samo přeonačilo v routru, což třeba plácám protože tam těm některým nastavením a nabídkám prd rozumím a asi to nevysvětluje, proč to na jednom stroji jde a na dalších ne.
Akorát umím změnit heslo, vyhradit MAC adresu a takové základní věci.
Co jsem nenapsal je to, že vím, na 100% to vím, že každý pracoval správně a využíval celé pásmo tarifu.
Jsou to moje kompíky které jsem prostě časem dokupoval a ten samý router který mám od jejich začátku.
Jsem si tedy jistý těma jejich wifinama.
Opravdu jsem byl ujetý na rychlost a sosání čehokoliv byl můj další život

(předplacené share servery ....)
Nejsem si ale jistý jak dlouho už využívám jen takovou malou rychlost, protože už delší dobu (snad 3/4 roku) nic velkého nesosám.
Ani filmy atd ...
Pouze občas drobnosti a používám net jen na práci, která nějaké velké připojení nepotřebuje.
Na tom jsem nějakou nepropustnost samozřejmě nepostřehl a žil jsem v domění 8 mbitové rychlosti

Teď jsem to zjistil náhodou, protože si měním tarif a chtěl si k tomu přihodit i iTV.
Proto jsem to jen tak pro legraci proměřil a jsem tím překvapený jak cestář při prvním sněhu.
Možná se něco samo přeonačilo v routru, což třeba plácám protože tam těm některým nastavením a nabídkám prd rozumím a asi to nevysvětluje, proč to na jednom stroji jde a na dalších ne.
Akorát umím změnit heslo, vyhradit MAC adresu a takové základní věci.
Naposledy upravil(a) jackies dne 12 srp 2011 01:20, celkem upraveno 2 x.
fakt skus tahat nejaky vacsi subor .. tak aby si tahal aspon 5 minut .. nieco z blizka .. najlepsie od tvojho provajdera .. a to iste skus stiahnut na vsetkych pociacoch a meraj cas , kolko to bude trvat ..
kolega mal opacny problem u UPC .. ked meral na ich meraci , tak mu ukazovalo 15 mbps .. ked tahal torrenty , tak to vytiahol na 15mbps .. ale 1.5mbps stream z naseho servera mu trhal stale ..
kolega mal opacny problem u UPC .. ked meral na ich meraci , tak mu ukazovalo 15 mbps .. ked tahal torrenty , tak to vytiahol na 15mbps .. ale 1.5mbps stream z naseho servera mu trhal stale ..
Logicky
win7 je novsi, tak musi byt rychlejsi
ine jadro (core) atd, win xp je uz teraz viac utilita ako OS. Myslim, ze diskusia - zistenie o tom ako su napisane drivery, ostatne vlakna k nim veduce, by ti k vysvetleniu rychlejsieho win7 asi nepomohli 

Jeste muzes zkusit do toho routeru pripojit nejaky pocitac ethernetovym kabelem a sosat nejaky data z nej na notebooky. Merit mistni wifinu webovym mericem pro mereni rychlosti internetu mi neprijde rozumny.
wifi adaptery v noteboocich se muzou lisit (vykonem). problem bych videl tedy spis tam. co me napada je vzit usb wifinu a s ni obejit vsechny stroje. tim treba poznas, jestli je skutecne problem v systemu ci jeho driverech.
Presne tak.. vymysli se tady nesmysly.. pripoj vsechny PC kabelem a uvidis, kolik nameris.. urcite ale tahej nejaky konstatni soubor.. napada me ted treba Ubuntu ISO, ktery by melo jet na max..
Pokud to bude vsude stejny, problem je v norme wifi, kteru pristupujou notebooky k siti.. dalsi veci muze byt napr. rezervace 20% pasma, kterou maj XP defaultne nastavenou..
Potreba je taky resit co je to doma vubec za router.. vetsina dnesnich krabic dava v realu rekneme 10-16Mbit.. az krabice s rekneme 400MHz a vice na NPU si troufaji na vyssi rychlost.. na nejakych 54Mbit zapomen.. treba TP-Link ma, co ja vim, jednu za nejakych 1500,- (a stejne je to shit), Netgear je s danyma cenama v jeho 3xxx a 4xxx rade perfektni.. vsechno ostatni je ale na tehle maximech o kterych jsem psal.. zaseky takovehle wifi se potom promitaji i do samotne router casti s kabelovyma rozvodama, kde staci dnes naprosto tradicni 4MB pameti na DNSky a nazdar..
No.. at to useknu.. tahej neco jisteho, co bude mit konstatni download (viz. Ubuntu ISO), a hlavne.. tahej pres kabel.. pak teprve res nejakou diagnostiku s O2.. na WiFine nameris akorat tak prd..
Pokud to bude vsude stejny, problem je v norme wifi, kteru pristupujou notebooky k siti.. dalsi veci muze byt napr. rezervace 20% pasma, kterou maj XP defaultne nastavenou..
Potreba je taky resit co je to doma vubec za router.. vetsina dnesnich krabic dava v realu rekneme 10-16Mbit.. az krabice s rekneme 400MHz a vice na NPU si troufaji na vyssi rychlost.. na nejakych 54Mbit zapomen.. treba TP-Link ma, co ja vim, jednu za nejakych 1500,- (a stejne je to shit), Netgear je s danyma cenama v jeho 3xxx a 4xxx rade perfektni.. vsechno ostatni je ale na tehle maximech o kterych jsem psal.. zaseky takovehle wifi se potom promitaji i do samotne router casti s kabelovyma rozvodama, kde staci dnes naprosto tradicni 4MB pameti na DNSky a nazdar..
No.. at to useknu.. tahej neco jisteho, co bude mit konstatni download (viz. Ubuntu ISO), a hlavne.. tahej pres kabel.. pak teprve res nejakou diagnostiku s O2.. na WiFine nameris akorat tak prd..
Po kabelu je to v pohodě a pracujou všechny jak mají.
To je záhada, protože opravdu ty strojky pracovali normálně i přes wifi.
Ještě tedy zkusím normálně nějaký větší, ten samý soubor, sosnout ze všech kompů a změřím rychlost tak.
To je záhada, protože opravdu ty strojky pracovali normálně i přes wifi.
Ještě tedy zkusím normálně nějaký větší, ten samý soubor, sosnout ze všech kompů a změřím rychlost tak.
No tak jestli jedou po kabelu vsechny PC v pohode, proc meris pristupy k O2.. problem je jednoznacne na strane routeru, pripadne toho, co je naveseno na nem.. co je to za router, pripadne za notebooky..?
No to vím až teď, když jsem to zkusil po kabelech
jinak :
ASUS A4G (xp)
Acer 9920G (xp)
Acer 5920 (xp)
Dell Inspiron 1120 (w7)
adsl wifi router : ZYXEL P660HW-T3

jinak :
ASUS A4G (xp)
Acer 9920G (xp)
Acer 5920 (xp)
Dell Inspiron 1120 (w7)
adsl wifi router : ZYXEL P660HW-T3
jackies : skusal si tahat to ubuntu ? skusas http? ftp ? alebo ?
Určitě zkusím, ale tenhle víkend jsem rád, že jsem rád.
Možná v pondělí a poreferuji jak to je.
Jsem zvědavý.
Možná v pondělí a poreferuji jak to je.
Jsem zvědavý.