SAE - skola pro zvukare

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

Tahle slecna se uz urcite naucila jak udelat tlustou basu:)

http://www.soundmaster.edu/facilities/f ... _home.html

.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

dj-bobr: SPŠE Ječná :-D

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Unique píše:vysoke skoly su vzdy len o papieroch a kontaktoch na ludi podobne zameranych a zmyslajucich...
Neplati to vzdy, jsou i skoly, kde se opravdu neco naucis ;)

peteness

Příspěvek od peteness »

ECSON WALDES píše:
Tahle slecna se uz urcite naucila jak udelat tlustou basu:)

http://www.soundmaster.edu/facilities/f ... _home.html

.
:D tahle projde. Kdo se ma furt koukat na akademicke xichty s brejlema :twisted:

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

EW:ani nepocitam s tim ze me tam naucej michat dnb nebo hiphap,nebo ze tam ze me udelaj supr zvukare to budu muset stejne sam,ale de mi treba prave o to ze by to moh bejt vedlejsi vydelek,ale treba se tam taky dozvim trochu o mikrofonech a akustice a pod o cemz ted vim prd a docela mne to stve,a nemam moc jak se k tomu dostat,nauku taky docela uvitam tam mam taky dost mezery a to samostudium neni uplne nejrychlejsi...a navic kdyz zjistim ze me to neba tak me tam nikdo nedrzi...

ale jak pises s tema predchozima zkusenostma tak to je demence, i na jinejch skolach,moji zencky rekli na umelecky do voci ze ty prijimacky ani nemusi delat kdyz uz delala stredni umeleckou ze tam takovy lidi nechtej,nechapu...ale myslel sem si ze zrovna na famu to takhle hozeny neni:/

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

No tak já tady uvedu naprosto konkrétní příklad :wink:

Už asi 3 roky zpátky nedělám v podstatě žádné zajímavější aktivity ve svým volným čase než že poslouchám hudbu, kukám na filmy a pokouším se o vlastní tvorbu. K hudbě jsem se dostal asi v 11. leetech, začal jsem chodit do zušky... hrál jsem 4 roky na štěbenec + další dva roky v dechovce ehm... :lol:
Vzhledem k tomu že mi je 19 let a jsem ve třetím ročníku(jednou jsem si ročník zopakoval ze zdravotních důvodů - pro rejpálky :twisted: ) na VŠEOBECNÉM gymnáziu tak brzo budu dělat maturitu(s maturitou na VŠEOBECNÉM GYMNÁZIU si můžu leda tak vytřít prdel a jít kopat kanály - což se mi ehm.... moc nechce :? že?). No a tak by bylo dobré se rozhodnout kam jít že?
No ve škole mě baví a jdou tyto předměty:
Ano dlouhý výčet, jak vyčerpávající:) :D takže buď půjdu na něco co mě bude aspoň bavit ehm?? a nebo na něco hodně lehkého...třetí možnost je lano, ale to doufám nebudu potřebovat :D
no vzhledem k tomu že té hudbě, filmům a tak podobně věnuju přes 4 hodiny denně tak by se hodilo jít na nějakou takovou školu ne možná??
:D :D
takže během minuty googlování jsem zjistil že v celém bývalém českoslovesku je jenom zvuková tvorba ehm FAMU,HAMU,VŠMU - Bratis. říkám to dobře? no tak tam se mám VEEEEEEEEEEEEELKOOOOOOU ŠAAAAANNNNNCCIIII dostat když berou 5 lidí....
takže do zahraničí? ne 10000 liber a víc na SAE nemám. btw: dostat se na tu famu nebo i tu všmu by mi bohatě stačilo ale.....:)
no vzhledem k tomu že se na žádnou famu asi ani v nejmenším nedostanu - prostě nejsem tak dobrej, tak zbývá ta druhá možnost a to jít na něco strašně lehkýho co mě bude sice šíleně nebavit, ale zase to dám levou zadní...... no ehm tak ze mě bude odpovědný pedagogický pracovník - učitel a budu na základní nebo střední škole koukat holkám pod sukni.... no to je teda skvělá budoucnost :lol: :lol: :D

Byl něky někdo ve stejné nebo podobné situaci a existuje ještě jiný reálný řešení? :D třeba získat zaměstnání kde budu moct aspoň trochu pracovat se zvukem??? :roll:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

S_Bühler: proc by ne. Rekl bych, ze ve zvuku podobne jako v grafickym designu (zvlast u nas) se muze uplatnit skoro kazdej. Od ubozaka, co se jen naucil programy a povazuje se za hotovyho profika po skutecnyho mistra (nebo alespon potencionalniho). Nekam mezi tyhle extremy urcite patris, tak to zkus, treba budou nekde hledat pomocnika. A nebo muzes psat, pripadne delat v nejaky prodejne apod. Drzim palce!

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

psát? jako třeba pssát knihy? nebo psát třeba kritiku na hudební díla???? :?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

S_Buhler : ak si dobry , tak sa chytis .. zohnat dobrych ludi je dnes velky problem ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

S_Buhler: no, zaklad je prestat si o sobe myslet, ze ses sracka a prihlasit se na ty skoly, pak uvidis co dal.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

S_Buhler: ani to skolne na SAE neni utopie. muzes pri skole pracovat. dost pravdepodobne si budes muset zvyknout na nizsi zivotni uroven, ale znam lidi z cech, kteri ji timhle zpusobem absolvovali.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No a k ty FAMU- ehm hm jsi si jistej, ze ti to da vic, nez poctivy kazdodenni samostudium, voblejzani studii a pripadny placeny konzultace u nekoho ve studiu (coz neni takovej problem)?

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

Brooklyn / juanita juarez: no tak na co bych chodil na SAE když tady hafo lidí řeklo že FAMU mi dá v podstatě to samý.... :P ještě bych se musel naučit anglincky abych nemluvil jako kdybych vylezl z nějakýho chlívku hehe:mrgreen:
Cyril: no myslím si že dostanu aspoň nějakej všeobecnej základ že jo :wink:
placený konzultace s někým ve studiu?? tak o tom jsem ještě nepřemýšlel, to jako se takhle dělá často??? jo a ještě když už samostudium.... neexistují nějaký dobrý publikace o mixu, nahrávání a masteringu??

elektri

Příspěvek od elektri »

S_Bühler píše:neexistují nějaký dobrý publikace o mixu, nahrávání a masteringu??
přečti si celou ezone, je tady víc informací než ve všech knihách dohromady :)

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

elektri píše:
S_Bühler píše:neexistují nějaký dobrý publikace o mixu, nahrávání a masteringu??
přečti si celou ezone, je tady víc informací než ve všech knihách dohromady :)
no hej ale já jsem strašně línej člověk :lol: nerad vyhledávám... raděj to mám vše pohromadě :wink:

Odpovědět