Satelitni Tv

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 09 pro 2010 19:42

ECSON WALDES píše:V dome urcite bych mame potreboval signal rozdelit do dvou televizoru v ruznejch mistnostech tak jak ctu budu muset k tomu vybrat i techniku ktera to umoznuje.
ešte jeden tip ma napadá: tie Openboxy príjmače vedia fungovat dva na jednu kartu, takže aj na tom sa da ušetrit, ale je treba ich prepojit kablom..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od dendy » 09 pro 2010 19:51

na card sharing, medzi viac settoboxov je toto uplne najlepsie riesenie podla mna.. najmenej narocne na konfiguraciu a nastavovanie - pretoze tam netreba nastavovat vobec nic :)

http://www.1cdc.sk/product_info.php?cPa ... ts_id=1144

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2010 19:56

dendY ; mas referencie , ze to funguje ? mne dakto hovoril , ze to moc nechodi ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od dendy » 09 pro 2010 20:03

ee nemam...

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od martinrx » 09 pro 2010 23:53

dendy: na verzi firmware se podívám zítra, ale nic se mi nerestartuje, ani neblbne.Vím jen že původní arivy měly nějaký výrobní HW problém - zřejmě s napájením, a projevovalo se to různě, hlavně tím že vypadával signál. Já už mám novější verzi která tento problém řeší. Když vypneš Timeshift tak to funguje?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od dendy » 10 pro 2010 10:31

martinrx píše:dendy: na verzi firmware se podívám zítra, ale nic se mi nerestartuje, ani neblbne.Vím jen že původní arivy měly nějaký výrobní HW problém - zřejmě s napájením, a projevovalo se to různě, hlavně tím že vypadával signál. Já už mám novější verzi která tento problém řeší. Když vypneš Timeshift tak to funguje?
signal nevypadava a kupoval som ju pred 3 dnami takze hadam nebudem mat starsi model :) timeshift som este neskusal vypnut - skusim - ale ak to je tym potom budem nasraty lebo timeshift bola jedna z hlavnych veci preco som to kupil :) no kukni ten FW .. ale ak si nenahraval ziadny ty dodatocne asi nebudes mat novsi ako ja ...

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 10 pro 2010 10:36

Cela sestava
DVĚ TELEVIZE NEZÁVISLE na sobě s pomocí JEDNÉ KARTY.
1 box 2 x ovladac
http://www.compos.cz/sat-komplet-optibo ... 72918.html
nebo jen box
http://www.kenex.cz/satelitni-prijimace ... iroom.html


pro hakera bych doporucil nejaky system na linuxu pro cteni paketu/dreambox aj.legrace/ :-)
Naposledy upravil(a) synth_synth_synth_synth dne 14 pro 2010 07:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2010 11:30

dendY ;co si si nekupil daky dreambox , alebo jeho klon ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od dendy » 10 pro 2010 12:28

ale odislo mi to v taky blby cas cez v sobotu.. tak som potrbeoval chytro daco kupit .. a v TPD mali zrovna hentu arivu 200HD .. referencie na nete som nasiel celkom dobre.. ona je fajn, jednoducha, inak aj ked sa rebootne tak strasne rychlo nabehne - do par sekund.. takze som spokojny .. staci mi.. kukal som su nejake neoficialne novsie verzie FW mozno to tam skusim hodit

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 pro 2010 17:03

Mluvil jsem dnes s firmou ktera instaluje skylink system a bylo mi receno ze na dve TV potrebuju dva prijmace, cili dve karty - tedy ze za program budu muset platit 2x. To mi prijde ale jako ulet. Jdu jeste dohledat nejaky info ale tohle me teda hodne zaskocilo, mel jsem za to ze muzu signal rozdelit jako u kabelovy TV do vic televizoru. Mozna se pletu ale mel jsem za to ze u satelitni Tv to bude stejny.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od PELF » 13 pro 2010 17:13

Je to tak, ale můžeš pořídit např. něco jako je tohle a kromě zvlášť placených kanálů tě to už nic víc stát nebude http://www.videotech.cz/satelitni-kompl ... -1-druzice V kabelovce je sice víc programů, který si rozvedeš do x TV, ale nejdřív je musí několik přijímačů poslat sloučené do toho kabelu. Pokud bys chtěl zaplatit za jeden satelit a pouštět ho ve více TV, tak to jde, ale pak půjde všude v danou chvíli stejný program.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od dendy » 13 pro 2010 17:34

ECSON WALDES píše:Mluvil jsem dnes s firmou ktera instaluje skylink system a bylo mi receno ze na dve TV potrebuju dva prijmace, cili dve karty - tedy ze za program budu muset platit 2x. To mi prijde ale jako ulet. Jdu jeste dohledat nejaky info ale tohle me teda hodne zaskocilo, mel jsem za to ze muzu signal rozdelit jako u kabelovy TV do vic televizoru. Mozna se pletu ale mel jsem za to ze u satelitni Tv to bude stejny.
nie nie .. satelit funguje inak.. kabelovka vysiela "multiplex" takze po kabli k tebe fyzicky idu sucasne vsetky televizne stanice, kazda na inej frekvencii (teda pri analogu - digital neviem ako presne to ma)

satelit je o tom ze settopbox (to je ta krabica co sa ti vala pri telke:-) priamo napaja konvertor (to je ten bazmek v ohnisku paraboly) a hovori mu okrem toho presne na ktoru frekvenckiu (frekvencia == transponder - TP ) sa ma naladit a potom vies sledovat len stanice na tomto transponderi.. konkretne skylink to ma tak rozne rozhadzane http://www.skylink.sk/web/structure/16.html

ked si vsimnes naprikad na TP = 12 525 V(ertical) mas ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, Prima TV, TV Noe - to znamena ze aj na 1 tunerovom prijimaci (s 1 koaxialom od paraboly) mozes hociktoru z tych stanic sledovat a inu nahravat ... ak by si chcel na 1 primaci sledovat napriklad CT1 a nahravat HBO (ktore je na inom TP), musis mat 2 tunerovy prijimac a od paraboli k nemu privedene 2 koaxinalne kable (a samozrejme konvertor s 2 vystupmi) ... ak chces mat 2 prijimace a na kazdom moznost sledovat/nahravat 2 stanice na roznych TP, musis mat konvertor zo 4 vystupmi a kukazdemu prijimacu dotiahnute 2 koaxialne kable a kazdy prijimac musi mat 2 tunery ... a tak dalej.. :-)

co sa tyka viac prijimacov/viac kariet - kazdy prijimac potrebuje dekodovat zakodovany signal (ktory mu z tuneru prichadza) - na to pouziva tu kartu .. ale hovorim existuju riesenia pri ktorych nepotrebujes mat viac kartiet pre viac prijimacov (to ti samozrejme z tej firmy nepovedia pretoze by zarobili o to menej) - existuju prijimace (vacsinou tie linuxove - napriklad aj ten dreambox co pytkin spominal - ten je imho asi najspolahlivejsi inak), co dokazu cez lokalnu siet zdielat kody z karty - to znamena ze ich mas zosietovane, kartu mas len v 1 ale kukat kodovane programy mozes na vsetkych ... alebo ten hardwarovy zdialac karty co som tu pastol (kartu pichnes do centraly a tie ostatne karticky ktore su cez bluetooth alebo wifi presietovane s centralov postrkas do prijimacov - ale toto nemam otestovane ako funguje, pohladaj po diskusnych forach co sa venuju SAT problematike)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 pro 2010 17:53

Aaaaha. Shit tak to ja mel hodne chybnou predstavu : )

Dendy, dekuju moc za obsahlej popis. Zeptam se zejtra i na moznost linuxovejch prijimacu.

Mozna bude stacit system dva TV ale soucasne bezici jeden program o kterym pise Pelf. To by defakto melo mame stacit, nepotrebuje aby ji bezly dve telky soucasne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od Pytkin » 13 pro 2010 19:23

EW " ale ved som ti to uz hovoril v piatok ! :)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Satelitni Tv

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 pro 2010 22:07

Pytkin, mas pravdu, jsem slepej, diky za info ktery jsi psal.

Zejtra vyzbrojenej informacema ktery jste mi napsali to jdu resit s firmou : )

Odpovědět