Spevacka

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2898
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Spevacka

Příspěvek od demsky »

Chcel by som sa spytat, ze ako to vlastne dneska chodi, ked zhanam spevacku? Usiel som pomerne dlhu cestu, kym som sa dostal od klasickeho vzdelania, cez chiptune, hudby do hier k tomuto stadiu, poslednych desat rokov som sa uz snazil vymyslat texty a postupne ich davat do mojej hudby, takze to islo tak pozvolna.

Teraz som tie hry a chiptune uzavrel a nasledujuce roky sa chcem venovam normalnym pesnickam s vokalmi a textami, asi nieco jednoduche a velmi razne v style Yazoo (Don't go), respektive synthpop, potom ma velmi inspiruje Goldfrapp (pacia sa mi hlavne slaky v style Ennia Morriconeho kombinovane so syntakmi), Chvrches, ale aj Daft Punk (Get Lucky), alebo Massive Attack (tiez mam rad ich slaky v skladbach ako The Spoils, kde je vynikajuci vokal od Hope Sandoval).

Da sa povedat, ze asi uz rok zhanam spevacku, ale zatial sa mi to moc nedari, jeden kolega mi dohodil jednu spevacku, ale mala problem so sirsim rozsahom, takze druhu cast skladby v podstate iba odrecitovala. Tu je ten song z jedneho maleho EP:
https://martindemsky.bandcamp.com/track/the-church

Reakcie na nete boli take, ze hudba je celkom ok, len ze vokal je slaby, no ale ja som s tym bol naprvykrat celkom spokojny, lepsie ako nic. Teraz som oslovil nejake baby, ktore obcas hraju nazivo na reddite, odpisali mi, ze oni beru za vokal peniaze, tak ja som im ponukol to, ze to releasneme na bandcampe, a neskor to mozme nasadit do radia a podielovo klasika 50/50, alebo dneska je skor normalne ze sa plati tzv. skecovne, napriklad 1000 eur za skladbu? Jedna je nativna americanka a druha anglicanka z Londyna, takze to riesim takto cez internet, kedze fakt je tazke tu najst nejaku dobru spevacku s vybornou anglictinou, co je pre mna extremne dolezite. Mozno tu aj nejake su, ale zase ja nie som az taky znamy, aby sa spevacky o mna trhali. :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3294
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Spevacka

Příspěvek od Oxyygen »

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2898
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Spevacka

Příspěvek od demsky »

Diiiiky, kuknem :)

Odpovědět