StandAlone studio bez PC alebo aky je moj setup?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Moj setup</t>

Len HW bez PC
2
7%
HW s vyuzivanim PC
22
79%
Len PC a SW
4
14%
 
Celkem hlasů: 28

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 19:06

EXCOM : Jasne je viem ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 19:06

Ivo píše:No nevím jestli jsem to pochopil celé správně, ale myslím že pohodlnější a komplexnější zpracování audia než v DAW programu v počítači neexistuje... Studio bez počítače (tj. bez základního audio programu) si vůbec nedokážu představit. Jak trefně poznamenal Tudy, když u mě byl minulý týden na návštěvě: dnešní zvukař je spíše grafik :)

Ale počítač samozřejmě nevylučuje používání špičkového HW ...
PC/MAC s DAW softem proste furt jenom supluje vicestopej zaznam s luxusnim grafickym prostredim a s nevidanou presnosti (ktera ovsem neni vzdycky nezbytne nutna), principialne je to ale furt to samy jako s jakymkoliv vicestopakem, akorat pribylo nimrani se s detailama, protoze to ty moznosti ma, asi si dokazu predstavit ze kdyz naberu stopy do HW ADATu a micham na pultu s automatikou, je to v zasade to samy jako v protoolsech (apod.) na digi konzoli, akorat si nemuzu pomoct, to nimrani je z myho uhlu pohledu vzhledem k tomu ze mam rad surovou muziku se zachovanou (a zaznamenanou) atmosferou a momentalnimi pocity, kde neni problem lehce ujet z rastru jak na milimetrovym papire coz poskytuje PC pro dosazeni zivosti atd, sakra muzika musi mit koule a ne jenom sterilni obdelnicky nasazeny s presnosti na setiny fteriny na doby, proste umim si predstavit ze lip a rychlejc umicham skladbu na konzoli s automatikou kde si muzu polozit ruce na kliky a jet v realu, nez hodiny a hodiny honit mys po monitorech a ladit veci ktery "bezny" posluchac proste ani nevi ze existujou (a nakonec cely to snazeni sprzni winamp do kdyz budu hodne verit, tak jenom 256 kilobajtovy MP3ky a "bezny" posluchac to bude sjizdet na mobilu ve sluchatkach za 2 kila v metru .... ehm :twisted: ale to uz je na jiny tema, sorry :oops:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 19:08

ale tento thread je hlavne o tom kto este ide touto cestou tu na ezone..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 19:09

a co me bavi uplne nejvic ? zhasnout ve studiu, pustit to pekne nahlas, michat pocitove v realtajmu a parit u toho az me boli za krkem :mrgreen: kdyz si pak predstavim seriozniho pana jak jezdi mysi s kresli krivky ... jak se takhle da udelat nadlabnuty energii srsici cedecko ? mozna nejakej esoterickej ambient nebo podkladova hudba k nejaky presentaci, ale ne surovej syrovej mazec :twisted:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 19:12

EXCOM píše:ale tento thread je hlavne o tom kto este ide touto cestou tu na ezone..
dyt jo, ja se hlasim, co udelam na svych nastrojich bez PC (ani na midi uz ho nepouzivam, uz nahravam v realtajmu bez velky kvantizace do HW sekvencru) mi po vyrendrovani zni docela srovnatelne s "profi" nahravkama, nebo kdyz ne uplne srovnatelne, aspon ne vylozene znatelne hur, ja jsem spokojenej

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 30 říj 2008 19:13

a neni to jedno ? ci to je nejaka fasa kul poza, ze je to bez pouzita PC ? respektive naco je dobre nepozuzit PC, ked ho pouzivam tak ci tak na milion inych veci...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 19:29

rastis : cool je nemat na gitaristi.sk konecne flame v debatach.. to je cool, a urcite to neni jedno ...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 30 říj 2008 19:40

gitaristi.sk je ... aaale, na co Ti to budem vysvetlovat... :) fajn, ze je to trochu zname inak :)

aj tak nechapem, ze naco je dobre nepouzit PC, ktore inak pouzivas aj vsade inde... ale zase spat pre to budem moct :)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 30 říj 2008 19:46

okrem toho - len PC a SW je tiez nejaka blbost. lebo vsak mikrofony a preampy minimalne. ci nie ?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 19:53

gitaristi.sk taky obcas ctu :)

excom. nerikal jsi tu nahodou pred casem, ze delas v renoise? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 20:03

rastis : to PC a SW je nieco ako cyril pisal, nieco ako Renoise, Reason a podobne..
no, ja som vsetko navesal na Fantom G sequencer.. a PC netreba.. tiez recording.. chcem mat proste studio bez INTERNETU :D

cyril : to co mam v pc nekomunikuje nijak so studiom, cize renoise a reason je oddeleny od diania v mojom studiu.. tam je hw seq, recording.. a na toto nepouzivam zapnute pc a ani mi ho neni treba...
Renoise som si zaobstaral len preto lebo som si chcel z remastrit hudby z Quadraxa... ale to uz rovno spravim asi v studiu ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 20:13

ja sem taky psal ze pouzivam PC kvuli upravam nekterych problematictejsich samplu ve wavelabu, poslu si tam sampl z rolanda G nebo MC909 a trada, strihnu a zas ho poslu zpatky a jedeme dal

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 říj 2008 20:59

EXCOM: Moc se na tu desku těším, zrovna tak na Neuralovu, s nímž sdílím postoj k vymetání pluginů a týpkům klátícím se nad notebookem, kteří mají nad palicí pomyslnou bublinu a v ní nápis: "Jo, sem King, sice jen blbě čumím a dělám hovno, ale to voni nevěděj..."

Jinak, já mám """DAW""" asi tak dva roky a předtím jsem dělal na 4-stopým Fostexu - 3 stopy a šup bounce do jedný, další dvě do druhý a dvě sólo...

Vůbec nejvíc věcí sem ale nadělal na falešným dvoustopáku Lennonovským postupem. Těch bylo na několik LP :) A všechno to mám.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 21:08

Nahodou to s tim notebookem na live neni tak spatny, dvakrat jsem takhle "hral" jako falesnej DJ, jel jsem tajne z playbacku mix co sem si mastil doma po vecerech v DAW :) Byla to celkem legrace, skoda ze me v jednom pripade vypli smejdi, asi se jim nelibila kombinace breakbeatu a opery.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 30 říj 2008 21:12

EXCOM: Hele, neříkal jsi, že ten tvůj systém řídíš přes vzdálenou plochu přes Asus EEE? Nebo si to možná s někým pletu...

Odpovědět