Thomann B-Stock

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Nino1MOTIF

Thomann B-Stock

Příspěvek od Nino1MOTIF »

Caute,

ma niekto skusenost s tovarom s oznacenim B-stock a popisom: B-Stock with full warranty, may have slight traces of use...Treba sa obavat pouzitia alebo je to 100% tovar ?

zazz

Re: Thomann B-Stock

Příspěvek od zazz »

Moje osobni zkusenost je, ze sem takhle koupil dve veci a s obema problem ... ale reklamace bez problemu ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To jsou většinou věci, které někdo koupí a do 30 dnů vrátí v ne moc ideálním stavu ... tak se Thomann snaží to aspon nějak ještě udat ...

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Ahoj, koupil jsem tak NordRack2x před dvěma lety. Nástroj byl zcela ok. Ahoj

48cube

Příspěvek od 48cube »

Presne jak pise Ivo, jsou to vraceny kusy ve 30-denni lhute. Casto jsou jen vybaleny a mozna malicko osmatlany. Nikdy jsem s nima nemel problem (cca 3-4 objednavky).

rolyam

Příspěvek od rolyam »

Varuji všechny před touto problémovou PC3, se kterou jsem přišel taky do styku: http://www.thomann.de/cz/kurzweil_pc3_b_stock.htm ... od loňského dubna kdy byl nástroj u Thomanna zakoupen (jako B-Stock s plnou zárukou) byl 3x na záručním servisu v Německu. Potřetí Thomann vystavil na naléhání dobropis a nástroj si nechal (ale strhnul si "půjčovné" 20% z původní ceny). Teď ho znovu za dobropisovanou cenu prodávají jako B-Stock ... trochu jsem tím zaskočen ... v návaznosti na tuto skutečnost nevím, co si o Thomann B-Stock myslet.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Já takhle koupil B-Stock mikrofonní paravánek (na kterém není moc věcí, které by se mohly pokazit), nicméně byl tam zaražený šroub, který nešel rozšroubovat. Po nějaké době se mi rozbila (únava materiálu) jiná část (kovová "tyčka"), po mailové reklamaci (s přiloženými fotkami) mi poslali (do cca 5 dnů) novou část.

Reklamace v pořádku, ale B-Stock kus byl již od začátku poškozený.

dJR

Příspěvek od dJR »

Já nakoupil B-stock Mackie XT MCU Pro. Před vlastní objednávkou jsem volal na jejich zelenou linku a nechal jsem si přesně odvykládat, jaké známky opotřebení může zboží mít. Tak mě ubezpečili, že žádné zjevné, že to jsou kusy, které někdo vrátil do 30 denní lhůty. Tak jsem se dál vyptával, jaké jsou nejčastější důvody, proč lidi zboží vrací, když ho přeci chtěli koupit... Tak mi vysvětlili, že je docela velký okruh lidí, kteří si to prostě jen chtějí vyzkoušet a protože bydlí třeba daleko od kamenných obchodů, tak je pro ně snesitelný i ten drobný storno poplatek...

Možná proto, že jsem o sobě dal vědět předem a že jsem jim sdělil, že mě prostě můžou poslat pouze rozbalené a zabalené a prakticky nepoužité zboží, tak možná proto mě přišel skutečně nedotčený DAW controler. Měl jen porušenou přelepku na originální krabici. Funguje a jsem spokojen.

Co bych ale nikdy přes web nenakupoval - nejen b-stock, ale i funglovku - je kytara. Nechápu, jak to někdo při smyslech může udělat. Vždyť co kus, to "jiný kafe", hlavně co se ladění na jednotlivých pražcích týká. A bohužel, platí to i pro americký Fendry...

R.

Stan

Příspěvek od Stan »

B- stock také může být předváděcí vybavení z veletrhů. To znamená že zboží je vlastě používané jen pár dní.

delay

Příspěvek od delay »

DJ Radil píše: Co bych ale nikdy přes web nenakupoval - nejen b-stock, ale i funglovku - je kytara. Nechápu, jak to někdo při smyslech může udělat. Vždyť co kus, to "jiný kafe", hlavně co se ladění na jednotlivých pražcích týká. A bohužel, platí to i pro americký Fendry...

R.
No, mám to teď úplně opačně, protože jsi chráněn 14-ti nebo 30-denní lhůtou na vrácení a můžeš ten nástroj prověřit podstatně lépe než někde na prodejně. A myslím tím jednak komplet seřízení a druhak i chování a zvuk v kapele, což je taky dost důležitý... Už vidím, jak při zkoušení kytary vytahuju imbusy a šroubovák, že si nastavím dohmat a oktávy nebo výšku snímačů... Ne, že by to nedovolili (fak nevim), ale měl bych docela blbej pocit... Co ti pak řekne aparát, na kterej vůbec nejsi zvyklej. hraje dobře nástroj nebo aparát a naopak...
Pokud kytara nejde naladit či vykazuje jiné známky důvodu pro vrácení, tak jí prostě vrátíš, stejně jako klávesy nebo cokoli jinýho.
Tohle co píšu, teda platí pro sériovky alá Squier, kde je třeba dost provařený, že serie Classic Vibe hrajou všechny násroje podobně. Kupoval jsem tento rok již dva nástroje a oba super.

Pokud si budu vybírat novej nástroj za 20, 30 nebo více tisíc, tak si pro něj asi pojedu (u nás je navíc předpoklad, že stejně bude 1 - 2 ks skladem), ale pak už nemáš šanci ho vrátit z jakéhokoli výše uvedeného důvodu... Krom toho bych takové peníze ivestoval spíše do hraného nástroje.

Sorry za lehkej OT.

dJR

Příspěvek od dJR »

Jakože, máš vpodstatě pravdu. S jedním podstatným omezením a sice, že nástroj ti pošlou pouze jeden, takže nemůžeš vybírat.

Když jsem nakupoval v roce '97 svůj originál Fender Strat, tak po celé ČR bylo jen 7ks z toho 6 v Praze. A šel jsem na to nejen s imbusem a šroubovákem, ale použil jsem i nové struny, protože se skorodovanými neposoudíš, jestli kytara ladí na pražcích ani omylem. Tenkrát mě vozili Tranzitem od Můstku někam do Soukenické do skladu GeorgeDenis a musel jsem si získat trochu důvěru, než mi dovolili vpodstatě kytaru celou rozšroubovat a zase sešroubovat. Výsledek? Z 6 kytar ladila 99% pouze jediná a zbytek byl někde na úrovni zmíněných Squierů... bohužel, přestože Strat made in USA... Nakoupil jsem tehdy barvu vanila vintage (která se mi ale vůbec nelíbila) a dnes jsem rád, že mám právě takovou :-)

Co se týká posouzení zvuku, tak vzhledem k tomu, že American Standard zní vždy stejně, tak jsem řešil skutečně jen to ladění, což je u kytary vždy velká výhra, většina jich totiž naladit nejde, alespoň dle mých nároků.

Navíc ta nevratná záloha u Thomana je docela velká.

Co je to OT, že se tak blbě ptám? :-)

R.

delay

Příspěvek od delay »

OT = off topic (mimo téma)

Jo, to co píšeš znám, ale nemám holt takový odhodlání, protože seřizovat ve kšeftě třeba 3 kytary se mi fakt nechce :).
Ono je to vždycky o struně G, protože ten zbytek je ve většině připadů fakticky v pohodě nastavitelnej, ale ty G-čka jsou problémový a tohle zjistím během půl hodiny. U Jazz Mastera shodou okolností od Thomanna to mám teda na hraně, ale není to tagédie. já jsme v tomhle směru trochu pohodlnej fatalista a věřím, že dostanu co mám, takže jsem jen objedávacímu robotoj z Thomanna do kolonky poznámek napsal CHOOSE THE RIGHT FOR ME s tím, že vesmír už se postará :)

dJR

Příspěvek od dJR »

:D Tak to bereš v pohodě! :D

Ano, ano, struny G a H jsou prevíti nejčastěji. Ale vysvětlení pro to neexistuje. Zvlášť když dnes ty drážky pro pražce řežou počítačem řízené frézy a vše je osazeno s kosmickou přesností. Totéž platí pro struny. Teoreticky by pak měly být oktávy srovnané jak vojáci, maximálně v nějaké ladné křivce, ale stejně to akonec vychází jak cimbuří. Nechápu a už se nesnažím chápat.

delay

Příspěvek od delay »

Je to nepochopitelné zvláště v porovnání s akustickou kytarou, kde je pevná kobylka... No, a třeba SQ CV TELE má ty 3 dvojkameny, kde hejbeš pouze dvěma strunama najednou a kytara ladila absolutně... Je to zkrátka živý :)

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

keby niekto objednaval od thomana z Bratislavy a cel usetrit na postovnom piste mi.. DAKUJEM :idea:

Odpovědět