Ulozeni kabelu ve studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Ulozeni kabelu ve studiu

Příspěvek od fova » 16 říj 2007 13:28

V souvislosti s tim, ze stavim novy stul a take planuji kompletni vymenu vsech kabelu ve studiu, premyslim o tom, jak nove kabely ulozit.

Donedavna jsem mel vsechny kabely vyvedene z pristroju a ze zvukovky jako jeden velky chuchvalec za stolem. Byly tam jak audio kabely, tak napajeci kabely a i kabel od mysi a klavesnice.
Problem nastal v okamziku, kdy jsem potreboval nektery kabel odpojit a vytahnout ven. Docela dlouho jsem se pak snazil inkriminovany kabel vymotat ven.

Pak jsem koupil v Ikee tenhle vyrobek:

Obrázek

Jmenuje se to Rabalder a stoji to 69Kc.

Je to vlastne podelne rozriznuty husi krk s pasky, kterymi se da ta hadice stahnout.
Ze svych kabelu jsem vytvoril logicke celky (napr. 2 kabely do preampu + 2 z preampu) a ty jsem umistil do jednoho husiho krku.

Ten puvodni desivy chuchvalec jsem zredukoval, ale i tak se na zemi vali husi krky, napajeci kabely od vsech pristroju (ty nesly dat do husiho krku, protoze jsou vzdy dost kratke a take kazdy pristroj je nekde jinde) a kabely od klavesnice a mysi.

Jak to resite vy s kabely?
Mate je pripevnene na zed nebo vzadu, na stole?
Nejake fotky by se hodily.

Diky,
Fova

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2007 13:32

ja by som to nazval organizovanym bordelom .. inak to nejde ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 říj 2007 13:36

Nakupem toho husiho krku se to hodne zlepsilo, ale porad je to urcity chuchvalec. Tak treba existuje nejaka jina vychytavka o ktere nevim.

Nejradsi bych byl, aby cela ta zmet nebyla vubec videt a byla nejak schovana :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2007 13:38

fova : treba ju ulozit do dakeho kanalu .. vsetko sa da .. treba tomu podriadit nabytok ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 říj 2007 13:41

Napadlo me pridelat vzadu na stul nejake hacky vzdy po urcite vzdalenosti, ve kterych by byly vybrane kabely vedene v urcite vysce nad zemi.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 16 říj 2007 14:11

tak napájecí kabely mám dělaný tak, že do raku vede jeden kábl od psa, z toho psa pak napájím ten rak, to samý počítač, zdroj, monitor, repráky - jeden pes a pak krátký dělaný kábly. napevno spojený přístroje zase jen tou nejnutnější délkou a pak párák.

A jak říkáš, kábly, co k sobě patří pospojovat k sobě

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 říj 2007 14:15

Tenhle clovek to ma take spaskovane po skupinach.

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2007 14:46

par inspirativnych fotiek :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 16 říj 2007 15:04

Pytkin: a v tom se i nekdo vyzna? :-)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 říj 2007 15:17

Myslim si, ze minimalne je vhodne od sebe oddelit napajeci a audio kabely.
Moje premysleni se zatim ubira tim smerem, ze audio kabely bych nejak zavesil/umistil na zadni stranu stolu a napajeci necham valet na zemi u zasuvky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2007 15:19

onehalp : platia ma za to, ze sa v tom vyznam :) ale neni to zase az taky problem .. je k tomu 20 A0 vykresov, kde je vsetko zakreslene a oznacene ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 16 říj 2007 15:27

Taky jsem měl tendence nějak ukáznit všechny kabely tak, že by skoro nebyly vidět. Zjistil jsem ale, že to opravdu nejde a chuchvalce kabelů asi do běžného studia prostě patří :)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 16 říj 2007 15:35

fova: hlavne do toho husiho krku, co je na fotce, se vlezou tak max tri kabely, ne? to bys taky za chvili mohl mit klubko husich krku za stolem ;-) zasadni vec pri kabelazi je oznacit si barevne konce kabelu a samozrejme patchbay... tim pak dost starosti odpada...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 říj 2007 16:59

fantozzi píše:A jak říkáš, kábly, co k sobě patří pospojovat k sobě
sakra tak to by ma rozhodne nikdy nenapadlo. a ja ze preco mam doma taky bordel. dik moc.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 17 říj 2007 20:31

Jeste jedno doporuceni: Dat si na konec kazdeho kabelu stitek s oznacenim kam patri. Pri vypojovani kabelu z jakehokoliv duvodu a naslednem opetovnem zapojovani se to hodi.
Ja tam nemam stitky, ale mam je popsane fixem, napr. "Goldmike Out L", "Goldmike Out R", atd.

Odpovědět