V tomto případě bych to asi ryzím "kšeftem" nenazýval ... Mně osobně na tom zajímá a baví zejména ta dobrodružná, subtilní a vysoce sofistikovaná zvuková alchymie s tím spojená. Kdyby šlo jen o kšeft, tak si v pohodě vystačíme s vybavením čtvrtinové ceny a kvality a budeme to nezaujatě sekat po tuctech, jak to tak občas chodí ... (můj dávný masteringový zážitek z ADK, kde mi nakonec umožnili zaplatit s velkou slevou pouhých 5000 jen proto, že jsem jim řekl, že jsem ten jejich master jako naprosto nepoužitelný a překompresovaný vyhodil z okna, je pro mě stále nezapomenutelný ... ).
Takhle si na každé věci můžeme s požitkem "smlsnout". Že je to zpravidla i honorované je fajn, ale je to spíš takový byproduct. Vlastní obsah, proces a výsledek mě zajímá o něco víc ... a obvykle s tím strávím mnohem více času než je skutečně "profesionálně" třeba ... Příjemné též je že to není naše jediná profesionální činnost, čili nejsme v nějakém kvalitativním a kvantitativním presu a můžeme si to užít ...