vice MIDI do jednoho seqenceru

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

vice MIDI do jednoho seqenceru

Příspěvek od loudspeaker » 13 lis 2007 17:13

vlastnim roland mc808 ktery ma 1x midi in a 1x midi out.. i kdyz disponuje velkym mnozstvim zvuku, tak bych rad pouzival pri live hrani HW synthy.. nemam problem se zapojenim jednoho syntaku (virus A) ale rad bych jich pouzival vic!!! jak mam zapojit vice syntaku do jednoho seqenceru pres midi??? poradte prosim! chci vysilat noty ze seqenceru do syntaku z ruznych partu (jiny part, jiny synth) a zvukove cesty pak pujdou pekne do mixu.. snad to jde.. a ani nevim jak to presne popsat, ale snad me chapete..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 17:22

jeden za druhy cez midi thru... a kazdy musi mat vlastny midi kanal

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 13 lis 2007 17:27

prave ze ani 808ka ani virusA nema midi thru, WmicroQ zas ma.. a midi thru ma jen jeden konektor, takze by slo midi z 808ky do Qcka do midi in a pak z Qcka z midi thru do virusu na midi in? treba tak? :) sorry ze to vysvetluju tak polopate, nemam s midi zkusenosti..

Uživatelský avatar
qwerty
Příspěvky: 56
Registrován: 02 srp 2007 13:56

Příspěvek od qwerty » 13 lis 2007 17:36

Takhle to je ok

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 17:40

virus nema thru? a nejde poslat midi vstup na midi out? precitaj manual. kazdopadne to musi ist zapojit tak ako si napisal

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 17:42

loudspeaker : tak si kupis midi thru box .. ked chces viac zariadeni , aj tak by si ho potreboval .. zrovna ho ktosi predava na midi.cz

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 13 lis 2007 17:49

virusA jeste thru nema.. podle toho co jsem pochopil, tak kdyz dam virusa na konec cesty tak mi to je jedno, kdyz to ostatni presmyckuju pres thru.. vim ze kanaly si volit ve virusu muzu, samo ze i v v Qcku, spis se bojim aby sli v mc808cce nastavit ruzne midi kanaly pro ruzne party.....

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 13 lis 2007 17:57

to Pytkin: potrebuju??? na co pokud muzu zarizeni propojit mezi sebou.. a seqencer mam jen jeden..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 18:07

loudspeaker : podla literatury thru sposobuje oneskorenie .. ked retazis za sebou zariadenia , tak na 4tom zariadeni uz pocujes ze hra neskor ako ma .. nikdy som to neskusal , ale tak sa to uvadza v literature ..
dalej ti thrubox vyriesi to , ze nejake zariadenie nema THRU



Prodám MIDIMAN THRU 1x4 značky M-AUDIO ani jednou nepoužitý 100%stav...leží mi ve skříni.
cena: 550 Kč
prodávající: Feedback ( 0 )
region: Severní Čechy
email: feedback@tronology.cz
telefon: 731612902

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 18:08

pripadne za 2 litre novy thru box

http://www.chd-el.cz/index.php?id=39

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 lis 2007 22:43

No ja měl za sebou 6 mašin a nic tak zásadního ve zpoždění jsem nepozoroval, ale jde to v Cubase event. offsetovat. Ten thrubox je asi nejlepší řešení, už kvůli tomu, že nemusíš mít pořád všechno zapnutý, abys dosáhnul na poslední stroj v řadě.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2007 10:47

otazka je, ci to ide offsetovat v rolande... pokial ma ale chalan dva syntaky, tak by som neriesil thrubox

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 14 lis 2007 11:10

V Rolande to offsetovat nejde.....ale pri troch zariadeniach za sebou ani nieje co....malo by to slapat bez problemov.

Este k tym kanalom.... na MC808 party samozrejme maju samostatne MIDI kanaly......

Pokial ale chalan nema este pevny HW setup a planuje este co to kupit....rozhodne THRU box je na mieste...investicia je to naozaj minimalna....praca neporovnatelne pohodlnejsia a prehladnejsia.

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 15 lis 2007 13:01

hubert píše: Este k tym kanalom.... na MC808 party samozrejme maju samostatne MIDI kanaly......
ty midi kanaly uz jsou predem dany, jako 1.part kanal jedna, 8.part kanal osm, nebo se to nekde nastavuje? pac pod patternem v partpharametr sem zadne nastaveni midi nenasel, jako nastaveni tech kanalu.. vse o midi se nastavuje v rezimu system a tam je skoro prd..

jestli mas 808ku a vis ktera packa, budu jen rad!

Odpovědět