Video editor

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
vras

Re: Video editor

Příspěvek od vras »

preco si si kupil mpeg2 kameru? Protože tomu nerozumím? :-)
kamera by mohla/mela mit prepinani mezi zaznamem do MPEG2 nebo do mene komprimovaneho formatu (DV). Ale toto ma smysl resit spise u nejake aspon poloprofi kamery, u amaterske kamery je to skoro fuk.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to nie .. kazda kamera nahrava do jedneho systemu .. pri paskovej kamere mozes prepinat si nahravas HDV (HD) alebo DV (SD) .. HDV je MPEG2 , DV je DVkodek ..

vasek

Příspěvek od vasek »

Právě. Nakonec jsem se rozhodl pro kameru s hard diskem, takže jaképak DV?
Jsem samozřejmě amatér, ale chci to dělat co nejlíp v rámci možností.
Pytkin: ve Vegasu jsem žádné nastavení pro YT nenašel. Kde jsi to vzal? Každopádně z instruktážních videí na YT jsem pochopil, že se používá WMV.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vasek : to ti radil niekto iny .. YT ale mam pocit nepouziva WMW ale H264 kodek ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

E-e, h264 pouzivaji afaik pro videa, krera se rekoduji pro iphone/ipod, ne standardne. Ted chteji zacit h264 pouzivat vsude kvuli <video> tagu, ale jeste v tom neni jasno.

vasek

Příspěvek od vasek »

Pytkin: a co z toho teda plyne? V nápovědě k YT píšou, že můžu uploadnout jekýkoliv video. On to pak nějak přechroustá, ale právě mi není jasný, co se s tím děje a jak to můžu ovlivnit.

kexik

Příspěvek od kexik »

a je aspon zname ci to ma byt progressive alebo interlaced video? lebo z lacnych kamier lezie len interlaced a deinterlacing by bolo vhodne spravit poriadne=doma a nie nechat to na youtube, tam su obrovske rozdiely v kvalite. lebo aspon tie male youtube videa na mna posobia ako progressive

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vasek : no plyne z toho asi to , ze je jedno co tam das .. YT si to prechrousta sam .. cize je to tam treba dat co v najvyssej kvalite ..

don corleone

Příspěvek od don corleone »

vasek píše:Právě. Nakonec jsem se rozhodl pro kameru s hard diskem, takže jaképak DV?
Jsem samozřejmě amatér, ale chci to dělat co nejlíp v rámci možností.
Pytkin: ve Vegasu jsem žádné nastavení pro YT nenašel. Kde jsi to vzal? Každopádně z instruktážních videí na YT jsem pochopil, že se používá WMV.
To som radil ja. Aky vegas mas? V deviatke to je, sam som to pouzil. Ale teraz mam 8.b a vidim, ze to tam nie je. Je tam len moznost priameho poslania na acid planet.com, co ti asi moc nepomoze. :?:

vasek

Příspěvek od vasek »

dc: jj, dělám ve verzi 8.
Pytkin: aha, takže teď jsem to asi konečně pochopil - pošlu max. kvalitu a YT si to přechroustá to nějakého (pro mě nedůležitého formátu), ze kterého to tahá flash přehrávač. Je tak?
No a co se týče zvuku, tak platí to samé, předpokládám. Vyjedu to nějak rozumně (např. 192 kbps) a YT si to zase překomprimuje...?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vasek ; spravne ..

ReaktoplazmAR

Adobe Premiere Pro

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Help please,
Zapol som dnes asi po 2 rokoch Adobe Premiere Pro, ale vložené videá sa mi nezobrazujú, len čierna plocha, inak funguje všetko ok, zvuk ide, aj s videom sa dá pracovať, len nefungujú žiadne náhlady, skúšal som naslepo niečo zostrihnút a pridat zvuk.. po exporte mi to video normalne funguje, len tie náhlady v Premiere mi nejdú, ??? žeby nejaké kodeky ?? neviem, som v tomto začiatočník, jak premiere tak práca s videom.. kedysi som v tom niečo strihal, lepil zvuk, ale to je tak všetko... s tých možností v nadstavení som jelen..
Čím to može byt? V ostatných video editoroch čo mám nainštalované tento problém nemám..
Budem velmi vdačný za každú vašu radu ..

kexik

Příspěvek od kexik »

tam bude asi daky problem v nastaveni preview videa. mozno musis nahodit novsie directx, ak sa pouziva nejaky directx renderer. kazdopadne v preferences musi daco byt k tomu

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

preferences som už prelúskal, no skúsim ešte.. aj ten directx skúsim..
Dík :idea:

Odpovědět