"Vidite" zvuk jako barvy?
-
a kde je potom nefiltrovany shepard tone, pripadne biely sum?Cyril píše:tiha a lehkost zvuku, zajimavy... basy sou "tezky" a proto stojej az dole, vejsky se "vznasej"...
(inak mam pocit ze dost nezmyselna debata toto...a tiez mam pocit ze synaesthesia je nieco trochu ine, ako ked si niekto (viac-menej) vedome vizualizuje zvuk,...)
jihad on riaa & soza.
Minule som dost zhuleny tocil spev. Robil som tak vsetko akosi automaticky, kecal som s chalanmi, podavali sme jointa... Natocil som to total skreslene, ale fakt ze moc, museli sme to neskorej pretacat a aj som pri tom radsej viacej pocuval, co robim, ako vykecaval
. Aha - farby tam neboli pri tom ziadne 

-
videl som o tom dokument.. typek proste popisoval ako rozne zvuky normalne vidi.. proste pred sebou vidi roznofarebny oblak, farba je dana typom zvuku ... dalsi popisoval ze priamo chute vnima ako farbu ... atd .. predstav si ze napr pustis reprak a zda sa ti ze ako hra hudba tak zaroven z neho lezu zelenomodre vlny 

Já vidím zvuky jako barvy každý den. V Samplitude
A nemůžu si to vynachválit - dává to skvělou (frekvenční) orientaci.

Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 bře 2007 15:37, celkem upraveno 1 x.
dendy: a to bys chtel? Ja teda o takovou neurologickou poruchu nestojim, jako zazitek to muze bejt dobry, ale me fakt staci, ze to "vidim" v hlave. Poruch videni jsem si uzil dost pri migrenach, ktery uz jsou, SNAD, za mnou. Fuj, je to HODNE neprijemny.
Naposledy upravil(a) Cyril dne 08 bře 2007 15:42, celkem upraveno 1 x.