hlavne robis velku a zasadnu chybu ze beres mna ako nejaku referenciubassline píše:(a porovnanie dendyho trackov)
 )))) ... okrem toho porovnavas neporovnatelne - track spraveny na mobile v softe s EXTREMNYMI limitmi, bez akychkolvek kompresorov napriklad, alebo bez track EQ, s trackom spravenym vo velkom DAW ... mozme sa bavit o trackoch ktore som robil vo velkom DAW hlavne na softe a s vyuzitim HW synthov ale tam sa obavam ze nemas sancu zistit rozdiel
)))) ... okrem toho porovnavas neporovnatelne - track spraveny na mobile v softe s EXTREMNYMI limitmi, bez akychkolvek kompresorov napriklad, alebo bez track EQ, s trackom spravenym vo velkom DAW ... mozme sa bavit o trackoch ktore som robil vo velkom DAW hlavne na softe a s vyuzitim HW synthov ale tam sa obavam ze nemas sancu zistit rozdiel  )
) btw. popravde jeden z najskvelejsich (zvukovo, teda nielen zvukovo ale AJ zvukovo) albumov za posledne roky pre mna je Thirteen Stories od Rolfa Maiera Bodeho a ten, co viem, nepouzival ZIADNE HW syntaky na nom - vsetko samy SW (hlavne Reaktor ale aj ine veci) a jedine pouzival nejake externe analog EQ a kompresory

moj nazor je taky ze TOP VA synthy (novation,access,waldorf,roland) maju mierne navrch oproti TOP VSTi - hlavne ked sa pocuvaju samostatne nie v mixe tak to pri extremnejsich modulaciach a nastaveniach filtra napr. pocut JE - to je dane tym ze programatori VSTi musia mysliet aj na vykon a musia niektore algorytmy zjednodusovat - kdezto pri programovani DSP programator toto neriesi, pise program ktory naplno vyuziva moznosti DSP, ktore navyse aj ked mozno ma mensiu frekvenciu tak vykonostne je ovela dalej pretoze uz priamo instrukcna sada obsahuje kopu instrukcii ktore v 1 cykle procesora spravia to iste na co programator VSTi potrebuje trebars 20 riadkov kodu ...
no ale tento subtilny rozdiel (ktory tam realne je, s tym suhlasim) je nieco co sa uplne strati v mixe, kde tieto drobne nedostatky VSTi uplne prekryju ovela vacsie nedostatky ako nespravna ekvalizacia, zle halsitostne pomery, zle umiestnenie zvukov v spektre a v stereu - proste chyby produkcie .. proste co chcem povedat je, ze kopa toho co potom neznie dobre nieje koli tomu ci tam bolo pouzite HW alebo SW ale proste preto ako to ten clovek co to daval dokopy vie vyladit ...
ale ovsem na zaver je to samozrejme o pocite - to je ale NEZANEDBATELNY faktor, dokonca by som povedal ze az jeden z tych dolezitejsich ... ked pracujem s tym o com som presvedceny ze to hra lepsie, a praca s tym ma bavi, vysledok nakoniec moze naozaj byt lepsi - proste preto za ma to viac bavi, viac sa pohram s detailami ... aj ked v absolutnom meradle to vobec lepsie byt nemusi.. tvorba hudby neni exaktna vec, matematika ... to je o pocitoch, inspiracii..
preto aj HW VA maju velky vyznam - bez ohladu ze niekomu mozu zniet plocho, alebo prinajlepsom rovnako ako VSTi .. to je uplne subjektivny dojem..