Vymena zdroja

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Vymena zdroja

Příspěvek od dano » 16 dub 2008 11:59

Zrejme budem musiet vymenit silnejsi zdroj v PC. Mam preto niekolko otazok:

1. Aky zdroj odporucate co sa tyka kvality a vykonu?
2. Treba brat ohlad na ine komponenty v PC? Moze sa to s niecim byt?
3. Zvladnem si to vymenit aj sam?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 12:13

1. kolko mas penazi?
2. musi byt atx 2 (24pinovy hlavny konektor, konektor pre pci-e, atd)
3. samozrejme

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 dub 2008 12:15

kexik:

1. kolko bude treba, nechcem na tom setrit
2. ako to zistim?
3. to som zvedavy pri mojej technickej vybavenosti (mozno zneuzijem typka co mi komp skladal)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 12:20

1. vecer ti nieco pohladam... ked zaplatis hocikolko, nie je problem. dobrych zdrojov je ako dreva v lese
2. opytas sa predavaca. pripadne kupis zdroj ktory nema kable napevno ale na krabici ma konektory, take su cool, netrcia ti do bedne hadice, ktore netreba
3. treba na to krizovy srobovak a mozog. ked nieco zabudnes zastoknut, nic sa nestane, akurat to nebude fungovat. zle to zastoknut tiez nejde, konektory su mechanicky zabezpecene proti zlemu zasunutiu

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 16 dub 2008 12:49

mě se třeba líbí tenhle - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34684

splňuje vše, co kexik psal...najdou se asi i lepší, ale mě se líbí...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2008 13:05

no, na intel konektor som zabudol, ten tiez musi byt dneska... a lepsie 8pinovy, ide cez to dost velky prud

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 dub 2008 13:27

Proc ho chces menit a kolikawattovy mas ted?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 dub 2008 16:11

teraz mam 450W a robi trochu bordel. ked vypnem pocitac, tak mi AP192 zahuci... a to nie je ziadna slava ak mam zapnute monitory...

a pocul som, ze ak bude silnejsi zdroj, nic nestratim, len ziskam

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 dub 2008 16:22

Ja mam 400W a jsem s nim spokojeny.

Monitory vzdy zapinam az po nabootovani do Windows a vypinam je jako prvni, prave kvuli temhle narazum, ktere je mohou poskodit.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 16 dub 2008 16:24

dano: nevim jestli nemas pocitac narvanej nejakym harampadim, co hodne zere (typu 8 disku + dve grafiky ;), ale jestli mas nejakou normalni konfiguraci, tak na ten tvuj X2 musi 450W stacit s prstem v nose.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 dub 2008 16:30

fova píše:Ja mam 400W a jsem s nim spokojeny.

Monitory vzdy zapinam az po nabootovani do Windows a vypinam je jako prvni, prave kvuli temhle narazum, ktere je mohou poskodit.
ja to tiez tak robim... ale myslel som ze je to nejaky neduh a nemalo by sa to diat tak ci tak... mozno to nie je o zdroji...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 dub 2008 16:31

Kermitak píše:dano: nevim jestli nemas pocitac narvanej nejakym harampadim, co hodne zere (typu 8 disku + dve grafiky ;), ale jestli mas nejakou normalni konfiguraci, tak na ten tvuj X2 musi 450W stacit s prstem v nose.
mam tri disky, ale v jednom systeme pouzivam len jeden disk a v druhom dva... to nie je dufam vela

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 dub 2008 16:34

Je to podle me spise neduh zvukovky. Nektere to maji osetrene, nektere ne. Ale nevidim v tom zadny zasadni problem.
Jde jen o to se naucit davat na to pozor, aby sis neznicil repraky.

Z tohoto duvodu je velmi vhodne pouzivat externi regulator hlasitosti jako je Nanopatch, kde mas krome potenciometru i tlacitko Mute.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2008 00:05

dano " je otazne ci treba ten zdroj menit .. ci tym nieco ziskas .. ak ano , tak odporucam ENERMAX .. ine zdroje do domacich studii ani nedavam .. teraz som daval jednemu muzikantovi liberty zdroj .. ten mal tie konektory ako pise kexik .. tiez sa mi to zdalo fajn .. potom mi dakto hovoril ze tie konektory v buducnosti mozu byt zdrojom problemov .. to je asi fakt ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 dub 2008 00:30

Taky mam radsi zdroje bez konektoru, ze stejnyho duvodu. BTW Pytkine, zkus nekdy Seasonicy.

Odpovědět