Zoom HN4

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
baltazarmejrynk
Příspěvky: 1
Registrován: 31 kvě 2011 15:11

Zoom HN4

Příspěvek od baltazarmejrynk » 31 kvě 2011 15:19

Má někdo zkušenosti s použitím zoom hn4, nahrávacího zařízení jako externí zvukovky, konkrétně, při připojení ať už k sound forge,acidu, nebo ke cubase mi to v nahrávce podivně lupe, podovně jako při přebuzení. Jinak je zvuk mezi lupancema uspokojivý. Jsem začátečník, tudíž to může bejt nějaká volovina v nastavení. Děkuji

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Zoom HN4

Příspěvek od biscuit » 31 kvě 2011 16:17

ta volovina se nejspis jmenuje latence. jestli ma zoom asio driver, nastav si ten pro audio aplikace.. sice zooma mam, ale ani si nevybavuju, jestli asio ma, ale myslim, ze ano ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Zoom HN4

Příspěvek od kexik » 01 čer 2011 07:27

pokavad nema asio, treba ho pouzivat s asio4all a tam nastavit latenciu AKA buffer. pri lupancoch nastavit = zvacsit na hodnotu pri ktorej to prestane lupancovat


jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Zoom HN4

Příspěvek od jardatop » 09 čer 2011 00:42

Jo, H4n jde pouzit jako zvukovka s ASIO ovladaci. Akorat podle technickych specifikaci funguje jako zvukovka jenom na 16bit (kdezto standalone nahravani na SD kartu i 24bit).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Zoom HN4

Příspěvek od kexik » 09 čer 2011 07:51

ak ma 24bit prevodniky, je celkom fuk, ze vzniknuty zaznam je 16bit... ostuda to je ale zaznam bude aj tak kvalitny

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Zoom HN4

Příspěvek od jardatop » 10 čer 2011 11:23

No, pri nastaveni Cubase projektu na 24 bit i nahravka bude ve formatu 24bit, ale ten dynamicky rozsah bude asi jako u 16 bitu, ze?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zoom HN4

Příspěvek od pavlii » 10 čer 2011 11:59

Ano. S největší pravděpodobností bude doplněno pouze těch chybějících 8b "do počtu".

P.

Odpovědět