Aky hardwer treba spolu s kompresorom-Ako zapojit?

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
atom

Aky hardwer treba spolu s kompresorom-Ako zapojit?

Příspěvek od atom »

Rozmyslam o tom ze by som si zadovazil nejaky hardwarovy kompresor.Zaujimalo by ma ako sa potom kompresor zapaja ku ostatnemu gearu? Neviem si to celkom dobre prestavit? Mam externu zvukovku Edirol UA25EX
Obrázek
K nej mam zapojene monitory.Midi klavesy su zapojene do usb.Je moja zvukovka dostacujuca na pripojenie kompresora? Potrebujem dokupit aj nejaky mix? A ako sa vlastne renderuje skladba tak aby v nej bol pouzity aj ten kompresor? :mrgreen: Mozte mi to niekdo jednoducho vysvetlit?
"BOLD,HUMOROUS AND VISUALLY STRIKING."

http://www.myspace.com/atomsoffury

dendy

Re: Aky hardwer treba spolu s kompresorom-Ako zapojit?

Příspěvek od dendy »

pokial nemas ziadny iny externy hw (syntaky) tak ti je s touto zvukovkou kompresor nanic .. zbytocne vyhodene peniaze.. k renderovaniu - nuz proste ber to tak ze nejakym sposobom musis dostat zvuk z kompu von do kompresora a potom zase s5 do kompu a nahrat to normalne do audio stopy... proste potrebujes zvukovku s viac vstupmi vystupmi.. na VST integraciu zabudni, proste budes musiet mat normlna audio smycku spravenu aj zo vsetkymi nevyhodami (latencia, nemas nastavenia sejvnute s projektom, atd atd) ale podla mna je to maximalne nepohodlne a neprakticke a neda ti to zdaleka tolko ako by si ocakval...

matucha

Re: Aky hardwer treba spolu s kompresorom-Ako zapojit?

Příspěvek od matucha »

Podle toho, jak na to koukam, tak tvoje zvukovka nema dostatek vstupu/vystupu.

Na zapojeni externich krabicek potrebujes nejmin jeden par vstupu a dva pary vystupu (jeden na procesovani, druhej na monitorovani).

Mohl bys procesovat treby ty klavesy na vsupu (ale ne ty zapojeny po USB samo), ale by melo velmi malej uzitek tj. ne moc dobre investovany penize.

Dalsi vec je, ze prevodniky v tyhle karte nejsou zadnej zazrak na to, abys jima prohanel celej mix, to by mohlo mit spis opacnej efekt, nez si predstavujes.

Takze spis doporucuju si treba koupit nejakej hodne dobrej plugin (treba tubetech?) a zbytek penez vyuzit treba na lepsi monitory a DA prevodnik.

Mimochodem koukam, ze tahle karta tam i nejaky orezavatko (kompresor/limiter) ma ;-).

Odpovědět